Rap müzik hangi kitleye hitap ediyor?

At gözlüğüm yok, birçoğunu dinledim ve beğenmedim. Daha doğrusu onların rap müziğinden beklediğimi bulamadım. Tarz meselesi, benim beklentilerime göre çıkmadı.

İşin garibi, kimseye ofansif bir yorum yapmamışken gelip bana at gözlüğü kullanıyorsun demen; rap müzik dinlerdim, şu an biraz daha Metal'e sarmış durumdayım. Metal'e geçmemin sebebi neydi? Sözler, ritim, anlam.

Var, müzik çok dinlerim ben; kah arkadaşlarımla kah kendi başıma. Saplanıp kalmadım, listelerimi genişletmeye devam ediyorum ve kendime göre kaliteli bir iş bulduğumda atıyorum. O bahsettiğin kitleden değilim ben, ben sadece bir dinleyiciyim ve kaliteli bulduğumu dinlerim hepsi bu. Hiçbir delinin kuyuya attığı taş umrumda değil, kimsenin zevki beni ilgilendirmez. Ben kendi istediğim şekle uyan müziği dinlerim.

Peki sormazlar mı, insanlar sadece fikir belirtirken; kimseye veya hiçbir kitleye ofansif bir yorumda bulunmamışken bir başkasının çıkıp "at gözlüğünü çıkar" demesi fikirlere saygısızlık değil midir diye?
Kusura bakmayın hocam zaten ben de yazdıktan sonra sizin olduğunuzu gördüm pişmanlık duydum, ancak gün içerisinde gerek burada gerek grup ve sosyal medyada bu tarz yorum görmekten yoruldum ve size patladım. Kusura bakmayın.

Kusura bakmayın hocam zaten ben de yazdıktan sonra sizin olduğunuzu gördüm pişmanlık duydum, ancak gün içerisinde gerek burada gerek grup ve sosyal medyada bu tarz yorum görmekten yoruldum ve size patladım. Kusura bakmayın.

Hiç önemli değil, anlayabiliyorum. O kitleden ben de çok çektim zaten farklı müzik türlerinde. Benim de böyle patlamışlığım var. :)

Rolex'i şarkı sözlerinde geçirenlerin iyi şarkı yaptığını ya da yapmadığını iddia etmedim :)

Bende öyle idda ediyorum ritimleri falan çok eğlenceli arabada falan dinlemek çok güzel ama gerçeği yansıtmıyor bu şuna benziyor 20.000 liralık telefon ama kontör yok. Sözlerde ritimler kadar önemli bence.
Ceviz ama içi boş.

Rap dinleyen birisyim ama rap kime hitap ediyor, neden yanlış anlıyoruz?
Rap kime eşit? Hangisi dinlenmeli? Her rapçinin bir kitlesi var ama kim dinlenmeli?
Burada her konudan rapler var her rapçi genelde kendi sevdiği konuda rap yapar, sizce hangi konu takip edilmeli?

Rap = aşk adamları.
Rap = isyan.
Rap = popüler kültür.
Rap = diss.
Rap = küfür.
Rap = gündem.

Ben genelde popüler kültüre hitap edeni dinlerim ama çok başarlı bulmuyorum. Norm ender - mekanın Sahibi'nden sonra popüler kültürün bana göre olmadığını anladım.

Konu dışı güzelse tarza ve kişiye çok takılmam.

Şu andakiler örnek olarak uzi daha çok 13-14 yaşa hitap ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı