Raspberry veya Arduino web host hakkında

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Host için evimde Raspberry veya Arduino kullanmak istiyorum.
  1. Nasıl domainimi bağlayacağımı bilmiyorum.
  2. Evimden çıkan IP adresini herkes görebilir mi?
  3. Evimin interneti tehlikeye girer mi?

Arduino ve SD kart ile web host edilir mi bilmiyorum. Sadece basit sayfalar açılabildiğini gördüm.
4 peki normal host siteleri gibi host edebilir mi Arduino? Herkes kullanmayacak, sadece yazı, resim falan paylaşırım. 1GB falan dosya anca olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Raspberry Pi ile işinizi çözebilirsiniz. Ama evde sunucu kurmak bana çok mantıklı gelmiyor çünkü:
1. ngrok kullanılmayacaksa ya statik ip alınıp aylık 10-20tl ödenecek ya da cgnat'dan çıkmak için elli bahaneyle, ilgili İSS ikna edilmeye çalışılacak.
2. IP adresinize sürekli saldırı olacak. Eğer İSS modemlerinden birisini kullanıyorsanız, bu sizin internet kullanımızı etkileyecek.
3. Sunucudan indirme yapmak istediğinizde hızınız, evdeki upload hızıyla sınırlı olacak bu da büyük ihtimalle 6-8 Mbps.

Nasıl domainimi bağlayacağımı bilmiyorum.
Domaini aldığınız yerin nameserver'lerini kullanıyorsanız, ki varsayılan olarak öyledir, domaini aldığınız yerden

Evimden çıkan IP adresini herkes görebilir mi?
İnternet sitenden dolayı saldırıya uğrayacağını düşünmüyorum ama cevap evet. Mesela Google için 142.250.187.206 .

Sunucuyu, bulut olarak kullanacaksan Nextcloud'a bakabilirsin. Nasıl kurulur, hangi hatada ne yapmalıyım gibi konularda bolca kaynak bulabilirsin.

Eğer öğrenciysen, bunlarla uğraşmak ve bolca para harcamak yerine ücretsiz olan Azure'ye bakabilirsin. B1s her türlü işini görecektir. Değilsen 1 yıllık AWS denemesine bakabilirsin, galiba Google'ın da benzer bir şeyi vardı...

Web host olarak Raspberry Pi daha yetenekli. Çeşitli linux dağıtımlarının sunucu sürümleri var. Veya direkt CentOS gibi linux dağıtımlarını da kurabilirsiniz.
Niye linux kullanayım ki? Benim işim sadece website ile alakalı. Sadece html css gösterse bana yeter.

Bilmiyom. Linux u alakadar eder bir durum olmadığını düşünüyorum.

Ben sadece basit bir website isteyen biriyim. Linux gibi şeyler ile uğraşamam.
Web sunucusu için ne olursa olsun işletim sistemi kurmanız gerekiyor. Basit konfigürasyonlar işinizi görecektir.

Ben sadece basit bir website isteyen biriyim. Linux gibi şeyler ile uğraşamam.
Sadece site istiyorsanız ücretsiz olarak Blogger ve Wordpress.com'u tavsiye ederim, en kolayı bir blog açmak.
Sunucu yönetmeyeyim ama daha gelişmiş olsun, cPanel de kullanırım derseniz Byet Host'tan ücretsiz hosting kullanabilirsiniz.
Sunucu yönetimiyle uğraşamam ama para veririm derseniz herhangi bir hosting firmasından web hosting veya wordpress hosting alabilirsiniz ihtiyacınıza göre.
Ben sunucu da yönetirim derseniz de dediğim gibi azure, aws gibi ürünlere bakılabilir.

Bir diğer alternatif de sistemi tamamen bulut üzerine kurmak ama sadece kendiniz içinse tavsiye etmem şahsen.

Yazdığım seçeneklerde yukarıdan aşağı doğru bilgi ve ücret artıyor. İlla Raspberry Pi kullanacaksanız; sunucunuz Raspberry Pi olacak, işletim sistemi olarak Raspberry Pi OS veya başka bir Linux dağıtımı kullanabilirsiniz ama daha önce de bahsettiğim sebeplerden tavsiye etmiyorum.

Sadece site istiyorsanız ücretsiz olarak Blogger ve Wordpress.com'u tavsiye ederim, en kolayı bir blog açmak.
Sunucu yönetmeyeyim ama daha gelişmiş olsun, cPanel de kullanırım derseniz Byet Host'tan ücretsiz hosting kullanabilirsiniz.
Sunucu yönetimiyle uğraşamam ama para veririm derseniz herhangi bir hosting firmasından web hosting veya wordpress hosting alabilirsiniz ihtiyacınıza göre.
Ben sunucu da yönetirim derseniz de dediğim gibi azure, aws gibi ürünlere bakılabilir.

Bir diğer alternatif de sistemi tamamen bulut üzerine kurmak ama sadece kendiniz içinse tavsiye etmem şahsen.

Yazdığım seçeneklerde yukarıdan aşağı doğru bilgi ve ücret artıyor. İlla Raspberry Pi kullanacaksanız; sunucunuz Raspberry Pi olacak, işletim sistemi olarak Raspberry Pi OS veya başka bir Linux dağıtımı kullanabilirsiniz ama daha önce de bahsettiğim sebeplerden tavsiye etmiyorum.
Html ve css i kendim yazacağım. Wordpress te bu imkan var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı