RAT sonrası ne yapılmalı?

Internette kucuk bir arastirma yapar misiniz bu konu hakkinda ben bulamadim dogru duzgun bir veri. Ayrica aileme soyledim dedigim gibi tartistik hatta cok fena tartıştık abimle.

Ikna edemiyorum bankaya girerse avukata soyleriz diyorlar ben pazartesi atacsgim bilgisayara.

Sanirim 18 yas altilar cunku Instagram isimleri cok saçma babapro falan.

Hahahhaha hocam o zaman hiç endişe etmeyin bence başka bir olayı vardır bunun modemden bulaşmamıştır hatta diğer cihazlara da bulaşmamıştır sadece PC'yi ve telefonunuzu sıfırlayın olmadı tüm cihazları sıfırlayın. Ama gene de şifreleri değişin. Çocuklar çok blöf atarlar yetiştikleri aileden kaynaklı gerekli ahlak ve edebi kuralları almamışlar ve yüksek ihtimal internette dolaşan RAT toollardan kullanıyorlar.

Hahahhaha hocam o zaman hiç endişe etmeyin bence başka bir olayı vardır bunun modemden bulaşmamıştır hatta diğer cihazlara da bulaşmamıştır sadece PC'yi ve telefonunuzu sıfırlayın olmadı tüm cihazları sıfırlayın. Ama gene de şifreleri değişin.

DC sifre degisitigimde tekrar girebilmislerdi hatta dalga gecmislerdi cen sifre mi degistin cen diye.

Zaten herkese turemeleri ortadan kaldiriyoruz diye mesaj atmislar Instagram'dan.

Hahahhaha hocam o zaman hiç endişe etmeyin bence başka bir olayı vardır bunun modemden bulaşmamıştır hatta diğer cihazlara da bulaşmamıştır sadece PC'yi ve telefonunuzu sıfırlayın olmadı tüm cihazları sıfırlayın. Ama gene de şifreleri değişin. Çocuklar çok blöf atarlar yetiştikleri aileden kaynaklı gerekli ahlak ve edebi kuralları almamışlar ve yüksek ihtimal internette dolaşan RAT toollardan kullanıyorlar.

Bilmiyorum cok bilgili birine benziyordu iOSa nasıl RAT attiniz dedigimde bir tool soylemisti adini hatirlamiyorum.

DC sifre degisitigimde tekrar girebilmislerdi hatta dalga gecmislerdi cen sifre mi degistin cen diye.

Zaten herkese turemeleri ortadan kaldiriyoruz diye mesaj atmislar Instagram'dan.

Hocam DCdeki kayıt olduğunuz bağladığınız siteleri silin 2FA açın ve tokeninizi sıfırlayın son bir şeye bakıp geleceğim 10 20 dk sürebilir.

2FA acikti DC de.

DC hesabını sildim ben tek sorunum Instagram ve diger tum onemli seyler banka gibi.

Hocam basit PC'ye ve telefonunuza format atın ama şimdilik PC'yi açıp Wireshark'ı indirin diğeceğim ama burada nasıl anlatacağım bilmiyorum çok karışık bir konu bu Wireshark ile kişilerin IP adresini öğrenebiliriz ancak uğraşmak istiyorsanız yapalım istemiyorsanız format atın geçin cihazlarınıza ve şifreleri değişin. Ayrıca bundan sonra saçma sapan dosyalar indirmeyin

Hocam basit PC'ye ve telefonunuza format atın ama şimdilik PC'yi açıp Wireshark'ı indirin diğeceğim ama burada nasıl anlatacağım bilmiyorum çok karışık bir konu bu Wireshark ile kişilerin IP adresini öğrenebiliriz ancak uğraşmak istiyorsanız yapalım istemiyorsanız format atın geçin cihazlarınıza ve şifreleri değişin. Ayrıca bundan sonra saçma sapan dosyalar indirmeyin.

Tamamdir.

Simdi yazilimci bir arkadasimla konustum, modeme kesin erisemez yazdi. Bilgisayari hiç acma telefona falan giremez yazdi hele iOSsa hiç giremez yazdi.

Son düzenleme:
Tamamdir.

Simdi yazilimci bir arkadasimla konustum, modeme kesin erisemez yazdi. Bilgisayari hiç acma telefona falan giremez yazdi hele iOSsa hiç giremez yazdi.

iOSa girer hocam ama halktan birine girmesi zor modeme erişebilir ama Türkiye'de o kadar yetenekli birisi yok ilk başta şaşırmıştım zaten.

Hocam her yere girebilir çok bilgiliyse, yapabileceğiniz tek şey format atıp şifreleri değişmek.

Bilgisayari formatlayacsgim eger onemli bir seyse ailemle hukuki surece gececegiz yapacak bir şey yok.

Bilgisayarı formatladım Kaspersky indirdim bilgisayarda virüs gözükmüyor. IPhone'ye girdiğini düşünmüyorum sanırım adam benimle dalga geçmiş. Teşekkürler.

@508438 öneriniz var mıdır sizce kurtuldum mu ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı