Ratchet and Clank: Rift Apart'ın sistem gereksinimleri açıklandı

Paylaşılan görsel henüz Steam veya Epic Games'de yayınlanmadı ve sistem gereksinimleri hâla tbd olarak gözüküyor. Ratchet and clank serisiyle ilgili bir Twitter hesabı böyle bir görsel paylaştı. Görseldeki sistem gereksinimleri doğru mu değil mi belli olmasa bile buna yakın olacağı kesin.
Eki Görüntüle 1860345

İyi en azından orta ayarlada 60 FPS üstü alırım gibi de Last of Us gibi çıkma olasılığı korkutuyor.
Artık firmalar bence PC'yi önemsemiyor konsol almak şart gibi gelmeye başladı.

PC oyunculuğu bu kadar fazla olduğu sürece ve oyunlar PC'ye çıktığı sürece en az 5-10 yıl daha HDD kullanabilecek şekilde çıkar oyunlar. İnsanların çoğunluğu hâla daha SSD kullanmıyor, SSD kullansa da oyunlarını depolamak için HDD'de kullanıyor.

Hocam SSD'ye alıştınız mı HDD olmuyor. Ben 3200MHz hızında M.2. SSD kullanıyorum mesela. HDD'ye dönebileceğimi sanmıyorum.

Hocam SSD'ye alıştınız mı HDD olmuyor. Ben 3200MHz hızında M.2. SSD kullanıyorum mesela. HDD'ye dönebileceğimi sanmıyorum.
Hocam bende HDD kullanmıyorum ama Türkiye'yi geçtim ekonomisi iyi olan ülkelerde bile pahalı diye SSD yanına HDD alan veya sadece HDD kullanan çok var.

Hocam bende HDD kullanmıyorum ama Türkiye'yi geçtim ekonomisi iyi olan ülkelerde bile pahalı diye SSD yanına HDD alan veya sadece HDD kullanan çok var.

Türkiye'de 1TB HDD kullanımı bile aman aman değildir. Boş ver Orta Doğu çukurunu. Dediğiniz gibi refah düzeyi yüksek olan ülkelerde HDD kullanımı yüksek. XSS'in yanına Seagate'in SSD'si yerine 1TB HDD alınıyor genellikle. Aynı şey bilgisayarlar için de geçerli. İşletim sistemini SSD'ye kurup oyunları HDD'ye depolayan çok.

Oyunu oynamadım ama Dost Kayaoğlu'nun dediğine göre oyunda o anında farklı boyutlara geçme olayını kendi isteğimize göre değil oyunun isteğine göre yani önceden ayarlanmış şekilde yapıyormuşuz. Yani o bölümü önceden yüklediği sürece SSD sayesinde farklı boyutlara anında geçiş olayı yalan oluyor.

Scripted olduğu için HDD ile bile yapabilirsiniz o portal geçişlerini SSD ile bir alakası yok, Dost'un da dediği gibi kendi istediğimiz gibi anında ışınlanabilsek ve etkileşimimiz bize bırakılsa o zaman SSD gücü diyebilirdik.

SSD gücü olayı falan hikayeydi, sadece bazı sinematik sahnelerde farklı dünyalara geçiş yapılıyordu onu da vasat bir HDD bile önceden yükleme yaparak üstesinden gelebilir. Keşke Nixxes bu oyun için değil de TLOU Part 1 için çalışsaydı.

SSD gücü olayı falan hikayeydi, sadece bazı sinematik sahnelerde farklı dünyalara geçiş yapılıyordu onu da vasat bir HDD bile önceden yükleme yaparak üstesinden gelebilir. Keşke Nixxes bu oyun için değil de TLOU Part 1 için çalışsaydı.

Nixxes TLOU P1 için çalışsaydı ne olacağını söyleyeyim.
Öncelikle Nixxes daha önce Naughty Dog işi yapmamış firma. Capture Dog motoru hakkında gram bilgileri yok. Doğal olarak port konusunda da doğru düzgün bilgileri olmayacaktı. Iron Galaxy bile daha tecrübeli Capture Dog konusunda. Bu yüzden Nixxes TLOU P1 PC Portunu yapsaydı daha kötü bile olurdu.

Naughty Dog yapmadığı sürece olmazdı bu oyun. Olmadı da. PS dışındaki platformlarda sorun çıkaran bu motorda en tecrübeli olan kendileri.

Naughty Dog yapmadığı sürece olmazdı bu oyun. Olmadı da. PS dışındaki platformlarda sorun çıkaran bu motorda en tecrübeli olan kendileri.
Bu arada Last of Us Part 1'in PC portunda uzun bir süre hep sadece Naughty Dog gözüktü. Iron Galaxy'i sonradan görmeye başladık. Hatta bir dönem Naughty Dog portu kendi yapıyor sanıyordu.

Nixxes Sony'nin direkt PC'ye port yaptırmak için satın aldığı bir şirket fakat kısa sürede onlar bile çok iyi port yapamaz. Şu ana kadar PC'ye çıkan en iyi port God of War'du. God of War portunu Jetpack Interactive yaptı ve yanlış bilmiyorsam portun tamamlanması 2 yıla yakın sürdü. Iron Galaxy ise Uncharted'dan hemen sonra Last of Us'a geçti. Uncharted'ın PC portu 5-6 ay ertelenmesine rağmen kötüydü. Last of Us'ta hype var diye hiç erteleyemediler, ellerinde patladı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı