halilcksn11
Decapat
Daha fazla
Arkadaşlar oyunlarda Ray Tracing kullanıyor musunuz? Düşünceniz nedir bu konuyla? Bu başlıkla bir konu açmak istedim çünkü Cyberpunk 2077 oynarken Ray Tracing'i açıp ve kapatıp bir karşılaştırma yaptım ve bu Ray Tracing'in saçma sapan bir teknoloji olduğunu zaten düşünüyordum, artık tamamen emin oldum. İki tane ekran görüntüsü koydum kendi aldığım ekran görüntülerinden bakarsınız. Abi böyle saçma sapan bir şey görmedim ben. Ray Tracing dedikleri şey ışık vurmayan yere ışık falan eklemekmiş. Oyunun orijinal hali daha gerçekçi. Ve bu görüntü için bayağı da FPS kaybediyorsunuz. Sadece bu oyun özelinde değil genel olarak hiçbir oyunda ben farkını hissetmiyorum. Bazı oyunlar yansıma koymadığı için Ray Tracing etkileyici geliyor olabilir (mesela Marvel's Spider-Man) ama bunun sebebi dediğim gibi direkt oyunda yansıma olmaması. Bu saçma sapan şeyi her oyuna getiriyorlar rekabetçi oyunlarda falan da var ne alakaysa. Bilmiyorum her oyunda açıp seve seve kullananlar var mı? Merak ettim düşünceleri o yüzden böyle bir konu açmak istedim.