Merhabalar!
4 Ekim tarihinde elime ulaşan Razer BlackShark V2 Hyperspeed White Edition ile ilgili bir artılar/eksiler konusu açmak istedim.
Kafanızda kalan soru işareti olursa alt kısımda bana sorabilirsiniz ve memnuniyetle cevaplarım.
Artılar
Eksiler
Dediğim gibi sorularınızı memnuniyetle cevaplarım.
4 Ekim tarihinde elime ulaşan Razer BlackShark V2 Hyperspeed White Edition ile ilgili bir artılar/eksiler konusu açmak istedim.
Kafanızda kalan soru işareti olursa alt kısımda bana sorabilirsiniz ve memnuniyetle cevaplarım.
Artılar
- Tasarım olarak oldukça güzel görünüyor. Biraz opsiyonel olacak ancak düşüncem muadili Cloud 3 S gibi kulaklıklara nazaran çok daha yakışıklı durduğu yönünde.
- Malzeme kalitesi gayet iyi hissettiriyor. İnanılmaz yüksek bir kalitesi yok tabii ancak dandirikmiş ve kırılacakmış gibi bir his hiç vermiyor.
- Küçük kafa yapım olmasına rağmen gayet iyi oturdu.
- Saatlerce kafamda takılı durmasına rağmen tek bir gram ağrı hissetmedim. Reddit gibi forumlarda rahatsızlık yaşadığını belirtmiş birkaç insan gördüm ama bende kesinlikle böyle bir şey yaşanmadı. Razer'in en çok övdüğü konulardan biri de rahatlığı bu kulaklığın.
- Kulaklık üzerindeki ses açıp kapama tekerleği gerçekten işlevli. Hızlıca arkaya doğru çevirip sesi kapayabiliyorum ve odaya gelen kişiyi duymamda bir sakınca yaratmıyor.
- Ses kalitesi ortalama düzeyde. Ses yüksekliği 50mm titanyum driver'ları sağ olsun gayet yeterli. Konuşma ve adım seslerinin daha öne çıktığı bir sese sahip.
- Soldaki mikrofon susturma tuşu işlevli. Tam olarak buton şeklinde değil de basınca içe geçmeli bir şekilde yaptıkları için kulaklığı kulağınızdan çıkarmaya gerek kalmadan susturulmuş mu susturulmamış mı anlayabiliyorsunuz.
- Kulaklık üzerindeki genel olarak tüm butonlar basınca kaliteli hissettiriyor. Sallanıp düşecek gibi bir his vermiyor.
- Kulaklık üzerindeki yükseklik ayarlama mekanizması hoşuma gitti.
- Kutu içerisinden çıkan kablo örgülü ve kaliteli hissettiren bir kablo.
- Kulaklık üzerindeki mikrofon oldukça yeterli ve net bir mikrofon.
- Mikrofonun süngeri rahatça çıkartılıp geri takılabiliyor.
- Yanında gelen dongle, Mouse'umun 4K dongle'ına nazaran bile daha ağır ama kısa bir dongle. 3-4 oda öteden bile kulaklığı algılıyor ve kulakığı açtığım anda bağlanıyor.
- Pil süresi konusunda 4 kasımdan 9 kasım saat 20:00'a kadar her gün neredeyse 9-10 saat bilgisayar başında oyun oynuyorum veya video izliyorum, %96'dan %7'ye 5 gün sonra düştü. En memnun kaldığım konulardan biri bu oldu.
- Pil uzun süre dayanmasıyla beraber çok hızlı doluyor.
- Razer Synapse uygulaması gayet detaylı.
Eksiler
- Dış mekan kullanımına uygun bir kulaklık değil.
- Kulaklık üzerinde gelen mikrofon süngeri etkili olsa da çok büyük ve göze çok batıyor. Ağzınızın önünde kocaman sünger olduğu için dikkat dağıtabiliyor.
- Razer Synapse uygulamasında bazı seçenekler durup dururken çalışmamazlık yapabiliyor ama bu çok nadir.
- THX Spatial Audio'nun ''Her oyunda'' çalıştığı belirtiliyor ancak öyle bir şey yok. Çoğu oyunda desteği olsa da bazı oyunlarda destek maalesef ki bulunmuyor.
- Kulaklık büyük bir kulaklık. Rahat olmasına rağmen kafanızda büyük bir kulaklık olduğunu hissediyorsunuz. 50mm driver'lara sahip olması başlıca bir neden ancak yine de bir eksi.
- Kulaklık şarj olurken batarya ısısını sol kısımdan dışarıya veriyor. Bir süre sonra deri kulak pedi ısındığı için kulağınızda da çok hafif bir sıcaklık hissediyorsunuz. Ses tekerleğinin hemen üstü. Bu problemi Logitech G435'de yaşamadığım için garibime gitti. Batarya ısısı şarj olurken göz ardı edilebilecek olsa da bunu kasa dışına vermesinin doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu merak ediyorum doğrusu. Doğru olmadığı kesin de, yanlış mı?
- Özellikle kablo takılıyken ses seviyesi oldukça yüksek ve kaliteli. Dongle ile kullanırken fazla bir fark olmasa da kablolu kadar da kaliteli değil.
Dediğim gibi sorularınızı memnuniyetle cevaplarım.
Son düzenleme: