İnceleme Razer BlackShark V2 Pro

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba kablolu V2 elinizdeyse bir şey soracağım soldaki yeri en düşüğe çekip Windows sesini 30 yaparak tıkladığımda duymuyorum sesi sizde de bu kadar az mı kablodan dolayı yenisini verdiler ses kalitesi düşük ve az gibi geldi öncekine göre.

Benim mi kulaklarım hassas bilmiyorum ama bassı fazla arttırınca ses çok bozuluyor ve aşırı bass ile oyunda ayrıntılar kaybolmakla birlikte gereksiz yere yoruyor beni oyunlarda. Şu an için sonradan aldığım kulaklık padi ile en ideal ayarlarım aşağıda:
Oyun için:

Müzik ve film için:

Ben de de öyle bası arttırınca ve ekolayzırdan da arttırınca bas bozuluyor. Garantiye göndermek gerek diye düşünüyorum.
Arıza değil bendeki, mevcut bass zaten yeterli geliyor bana. Daha fazla arttırmak sesi bozuyor. İstersen 10 bin TL'lik kulaklık al bu kadar bass EQ vs. yaparsan ses bozulur.
Ha diyebilirsiniz ki sen gerçek bass duymamışsın sana yetiyor geliyor. Bilgisayarda önceki hoparlörüm Logitech Z5500 idi. Savaş filminde (Er Rhyan'ı kurtarmak filmi, orjinal 5.1 ses kayıtlı) tank geçerken hoparlör sanki tank paleti odadaymış gibi titretiyordu.
EQ ayarı flat (hepsi sıfır iken) soldaki ayarda %10-20 bass boost yetiyor da artıyor. Ötesi sesi bozuyor.
Ne ayar yaparsanız yapın kulaklık çok tiz geliyorsa ve sizin kukaklıkta başka kişiler de aynı yorumu yapıyorsa o zaman o ünitede sorun vardır, servise göndermelisiniz. Başka kişilere de denettirin kukaklığı. Onlar da aynı sorunu teyit etsinler. Küçük olasılık ama kulaklar dolmuş olabilir vs. Yani sizin işitmenizde sorun olabilir. Geçen yıl kulağım dolmuş ve hafif mantar olmuştu. Özel hastanede iyi bir kulak burun boğazcıda temizlettirdim ve damla vs. kullandım. İşitmeye etki edebiliyor ki yaşadım. Küçük ihtimal ama göz ardı etmemek lazım.
Her kulaklık belli bir seviyeye kadar EQ değişikliği kaldırır. Sonuçta aynı anda bizim bass mid ve tiz deye gruplandırdığımız bir sürü frekansta ses var. Biz yazılımda EQ barlarının görüyoruz. Sadece bassı arttırmak istiyoruz mesela. Ama hoparlör bezi tek sonuçta. Arttırmak istediğimiz frekans için o beze yapılan etki aynı anda diğer frekansları verme kabiliyetini etkiliyor aslında. Bu konuda en başarılısı klasik bez ve mıknatıslı dinamik hoparlörler değil elektro statik, planar magnetik hoparlörlerdir.
Oyuncular için Hyperx Cloud Orbit ve Orbit S var mesela. Audezee Mobius modelinin aynısı aslında. Zaten Audezee'ye yaptırıyor. Audezee Mobius kablolu olanı, kablosuzu Audezee Penrooze modeli. Hem oyun hem de müzikte HI-FI deneyimi için bunları öneririm.
Ayrıca Hyperx Cloud Orbit S'te (Audezee Mobius'te de var) kafa takip sistemi var. Oyunda kafanızı sağa sola, aşağı yukarı çevirdiğinde sesin yönü değişiyor. Bunu kapatabiliyorsunuz. Ama incelemelerde kafanızı çevirmeseniz de ses kasmak için bunu açın diyenler de var. Kafa takip sisteminin algoritması çok isabetliymiş. Kablolu HI-FI ve oyunda ses kasmak için kulaklık arasam Hyperx Cloud Orbit S düşünürdüm tabi bütçem yeterse.

Son düzenleme:
Evet o kulaklığı da inceledim ama sanki çok konforlu bir kulaklık değilmiş gibi gözüküyor ağırlığı da çabası. Dediğiniz gibi olabilir ama V2 modelinde bu kadar bozulma var mıydı bilmiyorum ya da dikkatimi çekmemiştir. Başka bir ucuz müzik kulaklığıyla aynı yazılımı denemiştim V2 ses kartında onda olmamıştı yani sürücüden olabilir tahminimce. Başka kullananlarda aynı sorunu yaşıyorsa kulaklığın yapısı ve sürücü bu şekilde demektir. Şu an garantilik durum yok ama belki ileride şansımı denerim.

Hocam merhaba,
Bu tür ustduzey wireless kulaklıklar da üst düzey kablolu kulaklıklara göre gecikme suresi olarak ne düzeyde fark oluyor?

Hocam merhaba,
Bu tür ustduzey wireless kulaklıklar da üst düzey kablolu kulaklıklara göre gecikme suresi olarak ne düzeyde fark oluyor?
Kulaklıktan kulaklığa göre değişiyor, Rtings sitesine göre 71 ms gecikmesi var.
Kablolu USB kulaklıklar 20 ms civarı olur bazıları daha kısadır. Jack girişlerde daha da kısadır direkt anakarta bağlandığı için.

Hocam bu kulaklığın yanında 3.5mm jack girişi geliyormuş, özellikle rekabetçi oyunlar için istersek jack ile bağlayıp gecikme süresini minimuma indirebiliriz o zaman. Değil mi?

Hocam bu kulaklığın yanında 3.5mm jack girişi geliyormuş, özellikle rekabetçi oyunlar için istersek jack ile bağlayıp gecikme süresini minimuma indirebiliriz o zaman. Değil mi?
Evet jack girişine takarsanız minimuma indirirsiniz ama o zaman kablosuz almanın pek anlamı olmayabilir sürekli kablolu kullanacaksanız. Kablosuz oyun oynuyorum gecikmesini hiç hissetmedim yani gecikme var ya denecek bir şey yaşamadım. Ancak kablolu kullanım düşünüyorsanız daha ucuz olan V2 modeline bakabilirsiniz veya V2X.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…