Razer Viper fare aşağı kayıyor

Müşteri hizmetleri ekranından canlı sohbete bağlandım, dediğim sebepler (titreme, sürtünme cızırtısı) iade için uygunmuş ama güncel fiyattan iade edilmiyormuş. Ben de 564'e aldığım için zarar etmemek için mecbur değişim seçtim, değişim talebini yapmama bile gerek kalmadı canlı sohbette çok ilgililerdi siparişi onlar oluşturup MNG kodu verildi. Amazon yazılı kargo kutusu yok dedim; kutuya gerek yok, hasar görmeyecek şekilde paketleyin yeter dediler. Hatta kutuya gerek yok derken Razer kutusunu kastetti sanırım ilk başta. Ama ürünün orijinal kutusu/belgeleri var dedim.

Kullanıcı hatası olduğunu düşünmüyorum ama; acaba boş yere mi meşgul ediyorum sudan sebeplerle? Ama bana göre çok pahalı bir ürün sonuçta. Hatta olmadı kutuyu açmayabilirim bilmiyorum mouse ihtiyacım da var aslında ama ilan açabilirim bazı sitelerden. Elimin fareyi kavramasına alışamadım hafifçe büyük geldi gibi. Rampage RX-9 kullandıktan sonra o fare 'palm grip' için üretildiği için 'claw' tutuşum bozuldu😁

6 Mayıs'tan önce elimden çıkması yeterliymiş MNG'nin gecikmesinden sorumlu değilmişim 30 gün iade süresi için.

Acaba bende mi değişim istesem benim sürem 27 Mayısa kadar şu bayram harçlıkları ile bir mouse pad alayım aldığım zaman sorun olmaz ise iade etmem ama olursa büyük ihtimal değişim ya da iade isterim

Bugün değişim geldi. Kutu içeriğindeki farenin seri numarası farklı ama USB girişi takıp çıkarmaya bağlı resmen deforme çizgileri oluşmuş... Kabloları dolanık, bükülme yerleri belli ve kablo bağı zorla sıkılmış açılacak gibi.

İlk aldığımda bir çizik bile yoktu. Kabloları düzgündü.

Hatta kutunun benim gönderdiğim farenin kutusu olduğunu düşünüyorum çünkü o kutuda garanti belgesi üzerinde aynı yerde küçük bir nokta vardı, oradan anladım.
Sıfır göndermek yerine değişim yapan müşterilerin ürünlerini kendi aralarında değiştirip mi gönderiyorlar bu nasıl iş? Aynı kutuyu alıp içine başka değişim ürününü koymuşlar.

Müşteri hizmetlerinden soracağım bilgilendiririm hocam. Galiba para iadesini alıp zamlı fiyattan ürünü tekrar almam gerekiyor sıfır alabilmek için. @BeTas

@489526 Bir daha değişim isteyin deneyin. O değişim olan ürünlerin bir yere gitmesi gerekiyor illa.
Evet değiştirmeden önce bunu ben de içimden içimden benim yüzümden çevre mi kirlenecek acaba diye düşündüm (Fare üst seviye pahalı bir fare, çevrecilik sırası mı halbuki :D)
Ama sıfırıyla değiştiriyoruz dememeleri gerekiyor o zaman :( O zaman 5 gün boşuna beklemezdim başkasının iade ürününü.
Deneyeceğim hocam. Gelişmeleri aktaracağım.

Müşteri hizmetleriyle yazışmam sonucunda 30 gün fiyat farkı sözü tanımladılar. Amazon'un bu kadar ilgili olduğunu bilmiyordum. 30 gün içinde parayı denkleştirmeye çalışacağımı söyledim. Yine 2. el iade ürünü gelir mi diye sorunca içimin rahat olmasını ve şikayeti ilettiğini depomuz düzgün ve doğru ürünü tarafınıza gönderileceğini söyledi. 2. iade artık yerin dibine geçtim :D 3. oluyor İnşallah bu sefer sıfır gönderirler. Bu arada imleç titremesi bugün bana gönderdikleri (2. el!) olan farede de var. Everest bir farenin mousepadini manual kalibrasyon olarak eklediğim için olabilir. Kalibrasyonu silip varsayılan olarak kullanmayı deneyeceğim. Yarın veya ertesi gün tekrar MNG'ye teslim ederim(ücretsiz MNG işlemini başlatmıştım biraz önce)
(Manual kalibrasyonda denediğimde de imleç titriyor hareketsizken)
Bu farenin de mi sensörü bozuk, tesadüf mü anlayamadım. Hala titriyor ayarı kapattım.

125Hz ve 8000Hz iken kalibrasyon kapalıyken açıkken denedim hala imleç hareketsizken zangır zangır titriyor. Amazon'da yabancı yorumlarda görmüştüm bu sensör sorununu. Acaba iade edip bir daha almasam mı? Bu değişimle çözülmeyecek gibi genel bir sorun gibi kronik sensör sorunu gibi geldi bana.

@BeTas hala kullanıyor musunuz sizde de buna benzer bir sorun devam ediyor mu hocam? Memnun musunuz? (Bir de benden sonra almıştınız :D)

Fareyi rastgele kaldırıp kaldırıp yere hareketsiz bırakır mısınız acaba titreme olacak mı yoksa bana mı denk geldi 2 sorunlu ürün. Aklımda Viper Mini var gibi ama aynı marka, bilemedim sorunlu gelebilir. Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.
(Yüzeyden kaldırıp geri yere indirdiğinizde bazen yalpalayıp duruyor ama bazen ise hiç titremeye devam edyor dokunmadığım sürece.)

Son düzenleme:
Evet değiştirmeden önce bunu ben de içimden içimden benim yüzümden çevre mi kirlenecek acaba diye düşündüm (Fare üst seviye pahalı bir fare, çevrecilik sırası mı halbuki :D)
Ama sıfırıyla değiştiriyoruz dememeleri gerekiyor o zaman :( O zaman 5 gün boşuna beklemezdim başkasının iade ürününü.
Deneyeceğim hocam. Gelişmeleri aktaracağım.

Müşteri hizmetleriyle yazışmam sonucunda 30 gün fiyat farkı sözü tanımladılar. Amazon'un bu kadar ilgili olduğunu bilmiyordum. 30 gün içinde parayı denkleştirmeye çalışacağımı söyledim. Yine 2. el iade ürünü gelir mi diye sorunca içimin rahat olmasını ve şikayeti ilettiğini depomuz düzgün ve doğru ürünü tarafınıza gönderileceğini söyledi. 2. iade artık yerin dibine geçtim :D 3. oluyor inşallah bu sefer sıfır gönderirler. Bu arada imleç titremesi bugün bana gönderdikleri (2. el!) olan farede de var. Everest bir farenin mousepadini manual kalibrasyon olarak eklediğim için olabilir. Kalibrasyonu silip varsayılan olarak kullanmayı deneyeceğim. Yarın veya ertesi gün tekrar MNG'ye teslim ederim(ücretsiz MNG işlemini başlatmıştım biraz önce)
(Manual kalibrasyonda denediğimde de imleç titriyor hareketsizken)
Bu farenin de mi sensörü bozuk, tesadüf mü anlayamadım. Hala titriyor ayarı kapattım.

125Hz ve 8000Hz iken kalibrasyon kapalıyken açıkken denedim hala imleç hareketsizken zangır zangır titriyor. Amazon'da yabancı yorumlarda görmüştüm bu sensör sorununu. Acaba iade edip bir daha almasam mı? Bu değişimle çözülmeyecek gibi genel bir sorun gibi kronik sensör sorunu gibi geldi bana.

@BeTas hala kullanıyor musunuz sizde de buna benzer bir sorun devam ediyor mu hocam? Memnun musunuz? (Bir de benden sonra almıştınız :D)

Fareyi rastgele kaldırıp kaldırıp yere hareketsiz bırakır mısınız acaba titreme olacak mı yoksa bana mı denk geldi 2 sorunlu ürün. Aklımda Viper Mini var gibi ama aynı marka, bilemedim sorunlu gelebilir. Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.
(Yüzeyden kaldırıp geri yere indirdiğinizde bazen yalpalayıp duruyor ama bazen ise hiç titremeye devam edyor dokunmadığım sürece.)

Size yarın cevap vereceğim şu an saat geç oldu yarın okuldan geldiğim zaman yazarım
Elimde Razer Viper bulunuyor size nasıl söylerim?
Razer 8khz kullanıyorum iade etmedim yeni mouse pad aldım o direk aşa kayma sorunu çözüldü şu an çok nadir ara sıra mouse titriyor fazla değil ama oda biraz daha kaliteli bir mouse pad seçsem o sorunda düzelirdi.
Razer Viper Mini var kardeşimde şu an evde yok geldiği zaman soracağım fare nasıl diye

Son düzenleme:
Razer 8khz kullanıyorum iade etmedim yeni mouse pad aldım o direk aşa kayma sorunu çözüldü şu an çok nadir ara sıra mouse titriyor fazla değil ama oda biraz daha kaliteli bir mouse pad seçsem o sorunda düzelirdi.
Razer Viper Mini var kardeşimde şu an evde yok geldiği zaman soracağım fare nasıl diye

İmleç titremesinin sebebi kronik sensör sorunu diye düşünüyordum ama hem bu yorumdan hem de araştırdığımdan yüzey kalitesinin büyük bir faktör olduğunu öğrendim. Aynı markanın en ucuz mousepad'ini indirim olursa almak lazım demek ki.

İmleç titremesinin sebebi kronik sensör sorunu diye düşünüyordum ama hem bu yorumdan hem de araştırdığımdan yüzey kalitesinin büyük bir faktör olduğunu öğrendim. Aynı markanın en ucuz mousepad'ini indirim olursa almak lazım demek ki.
Mouse pad kalibresinin bir numarası var mı?

Mouse pad kalibresinin bir numarası var mı?
Bence ondan dolayı bu sorun var. Kalibre edilmiş razer mousepad üzerinde denemek lazım.
Masada, mousepad üzerinde, kalibreli kalibresiz 125Hz'de vb ihtimalleri denedim. Fareyi kaldırıp yüzeye koyunca imleç titriyor her seferinde olmasa da.
Oyunlarda 125Hz kullanıyorum FPS'nin hiç düşmemesi için.

Amazon'un 30 gün tanımladıkları fiyat farkı sözünü kullanamayacağım, çünkü bunu iade edip üzerine para eklemem lazım ama Binance üzerinden 2430'dan futures long yaptığım Ethereum 1930'da likidasyon oldu, ilk defa futures işlemi yapmıştım. Ve ilk defa tüm paramla girmiştim battım :(

Yenisini alamayacağım ama değişime göndermekten de vazgeçtim yine 2. el gelecek. Müşteri hizmetleri bile değişim yerine sıfırını almamı ve fiyat farkının ödeneceği sözü tanımlamıştı değişimin adı bile geçmedi müşteri hizmetleri yazışmasında. Bir bildikleri var.

Değişime gönderirsem yine 2. el gelip daha kötüsü de gelebilir. Bu en azından kabloları bükük falan sadece. İmleç titremesi de fare bozuk olduğundan değil de sensör, yüzey konusunda aşırı seçici olduğu için yeni gelen sıfır üründe de ok işaretinin titreyeceğini düşünüyorum. Okuyan arkadaşlar sizin fikriniz nedir?
650 IPS olduğu için mi bu kadar yüzey seçici bilmiyorum. Ama 88 dolar cüzdanım 60'a düşünce hırs yapmak gibi birşey oldu ama keşke öğrenci halimle öyle yapmayıp, batırmak yerine razer mousepad alsaymışım diyorum. Boşa gitmezdi. En azından fareyi bir de öyle denerdim. Neyse sağlık olsun. İşe girersem alırım ileride :D

Son düzenleme:
Bence ondan dolayı bu sorun var. Kalibre edilmiş razer mousepad üzerinde denemek lazım.
Masada, mousepad üzerinde, kalibreli kalibresiz 125Hz'de vb ihtimalleri denedim. Fareyi kaldırıp yüzeye koyunca imleç titriyor her seferinde olmasa da.
Oyunlarda 125Hz kullanıyorum FPS'nin hiç düşmemesi için.

Amazon'un 30 gün tanımladıkları fiyat farkı sözünü kullanamayacağım, çünkü bunu iade edip üzerine para eklemem lazım ama Binance üzerinden 2430'dan futures long yaptığım Ethereum 1930'da likidasyon oldu, ilk defa futures işlemi yapmıştım. Ve ilk defa tüm paramla girmiştim battım :(

Yenisini alamayacağım ama değişime göndermekten de vazgeçtim yine 2. el gelecek. Müşteri hizmetleri bile değişim yerine sıfırını almamı ve fiyat farkının ödeneceği sözü tanımlamıştı değişimin adı bile geçmedi müşteri hizmetleri yazışmasında. Bir bildikleri var.

Değişime gönderirsem yine 2. el gelip daha kötüsü de gelebilir. Bu en azından kabloları bükük falan sadece. İmleç titremesi de fare bozuk olduğundan değil de sensör, yüzey konusunda aşırı seçici olduğu için yeni gelen sıfır üründe de ok işaretinin titreyeceğini düşünüyorum. Okuyan arkadaşlar sizin fikriniz nedir?
650 IPS olduğu için mi bu kadar yüzey seçici bilmiyorum. Ama 88 dolar cüzdanım 60'a düşünce hırs yapmak gibi birşey oldu ama keşke öğrenci halimle öyle yapmayıp, batırmak yerine razer mousepad alsaymışım diyorum. Boşa gitmezdi. En azından fareyi bir de öyle denerdim. Neyse sağlık olsun. İşe girersem alırım ileride :D
Kullandığım modelle (Viper Ultimate Wireless) senin kullandığın ile sensör farkı var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı