Razer Viper Mini scroll tuşu yukarıya kaydırırken bazen aşağı kayıyor

397448

Hectopat
Makaleler
1
Tekerleği yukarı kaydırıyorum ama bazen aşağı kayıveriyor. Nasıl düzeltirim bilen var mı?

Almayı düşündüğün farenin bu tarz sorunlarını okudukça soğuyorum. Bu fiyat bandında bahsi geçen sorunların olmadığı bir fare yok mu? Razer, Logitech, Corsair gibi markaların bu fiyat bandındaki ürünlerinde hep teker kaydırma ve çift tıklama gibi sorunlar var. Ne alacağımı şaşırdım. G203'te de aynı sorun vardı. Üfleyince düzeliyordu ama bir süre sonra tekrar nüksediyordu.

Onu lehimlemek falan zor iş garantiye verip yenisini alın.

Tekerleğin olduğu yerin yanında ufak bir açıklık var oraya soğuk basınçlı hava tutun.
Windowsta fare ayarı var. onunla oynansa düzelmez mi ?

Kablosuz Razer Basilisk X HyperSpeed var ama biraz pahalı ve ağır. Onda da yapıyor mu bilmiyorum.

Donanımsal sorun, windowsdan bir şey yapsan düzelmez. Scroll encoderını değiştirmeden düzelmez. Geçici çözüm olarak soğuk basınçlı hava tut.

2 dakika yukarı doğru 2 dakika aşağı doğru kaydırınca hassasiyeti biraz daha düzelmişti bende ama genel olarak çoğunlukta olan bir sorun sanırım.

Konuyu hortlatıyorum ama bu taktik Razer Viper Mini de işe yaradı.

Alienware 720m ve Corsair İronclaw RGB mouse, Logitech G915 TKL Ses açıp kapatma scroll ekipmanlarında aynı sorun vardı. İçeriye toz birikiyor sensör algılamıyor sorun o yüzden oluyor. Sert şekilde üflediğiniz vakit düzeliyor ama düzelmiyorsa kompressörlü hava ile verin düzelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…