RB 26DETT vs 2JZ

Ne konuda? 2JZ'nin aftermarket desteği Avrupa ve Amerika'da çok daha iyi. RB26 için destek Japonya dışında bulmak zor.
Motorspor tarihi olarak ise RB26, Nissan tarafından destekli yarış takımlarında bol bol kullanıldı ve başarı gördü. 2JZ ise genelde özel takımlar tarafından kullanıldı ve kullanılmayı sürdürmekte.

Bana kalırsa 450-500 beygirden düşük bir güç hedefleniyorsa, ve düşük aftermarket desteği görmezden gelinirse, RB26 veya RB25 daha iyi bir seçim. Biraz daha kısa bir motor ve biraz daha hafif.

500 beygirden sonra 2JZ, boyut avantajıyla daha iyi bir seçim oluyor. Bu ekstra boyut düşük devirlerde tork avantajı sağlıyor ve turbo lagı konusunda yardımcı oluyor.
 
Supra ile R34 ün karşılaştırılmasını mantıksız buluyorum. Biri Yarış arabası (r34) diğeri ise modifiye potansiyeli çok yüksek arkadan itişli bir araç. Biri AWD biri RWD. R34 4 tekerlekten dönüş sistemi, difüzörler fren soğutmalar ortadaki bilgi ekran vs vs olarak supradan çok daha başarılı bir yarış aracıdır. Blok karşılaştırması olarak profil resminiz olan Japonic kanalının
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videosunda ikisinede aynı anda sahip olan ve aralarındaki farkları gayet doğru biçimde açıklanmış. İzlerseniz cevabını kendiniz verebilirsiniz bence.
 
2JZ çok daha dayanıklı bir motor. Maksimum gücü elde edeceksen 2JZ tabi ki. Ancak RB çok daha çabuk devirlenebiliyor zaten daha düşük hacme sahip. Aynı zamanda R34 GTR'da 4 çeker olduğunu düşünürsek RB daha iyi bir motor olarak öne çıkıyor. Ancak iş modifiyeye gelirse 2JZ çok daha pratik, güçlü ve dayanıklıdır. RB daha karmaşıktır ve daha masraflıdır. 2JZ gibi aracın içindeki parçalarla gücü ikiye üçe katlanmaz. :D
 
Kullancağınız duruma bağlı. Ben RB26DETT'i R33 gibi 4WD araçlarda kullanırım. Yolda 5.viteste rahat devirlenip sollamak için. 2JZ-GTE biraz daha GT arabaları için. İyi bir eksantrik seti ve üst kapak taşlaması ile çok iyi devirlenme bandı yakanabilir. Böylelikle arkadan itiş aracı kontrol edebilen birisi çok rahat R33/R32 ile kapışır.
 

Geri
Yukarı