RDR 2 bazı yerlerde i5-10300h CPU kullanımı düşüyor

  • Konuyu başlatan 24k
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.205
İşletim sistemi
Windows 10

24k

Hectopat
Katılım
22 Aralık 2020
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi, bazı yerlerin içindeyken veya ekranımı oraya doğru çevirince CPU kullanımı düşüyor, haliyle de FPS düşüyor. Fakat o alanlardan çıktığımda hiçbir sorun yaşamıyorum. İnternette çok araştırdım fakat bir şey bulamadım.

1613392103391.png


Yukarıdaki görselde bulunduğum yerde sağa doğru bakıyorum ve CPU kullanımı ve FPS gayet normal.

1613392166492.png


Burada ise ekranımı sola doğru çevirdim ve CPU kullanımı 50%'lere kadar düşüyor dolayısıyla da FPS değerlerim düşüyor, FPS 25 burada.

Herhangi bir çözümü var mıdır?

Sistemim:

GTX 1660 Ti.

16 GB RAM.

Intel i5-10300h
 
Son düzenleyen: Moderatör:
FPS'nin oralarda düşmesi normal bence.

Çok çok daha kasıntı yerlerde de bulundum çok random yerlerde oluyor dediğim olay. Biraz daha uzaktan baksam FPS düşmüyor fakat yaklaşınca biraz bu olay oluyor ve aynı mekanda sağa ve sola bakmaktan bahsediyorum sağa bakarken hiçbir sıkıntı yok FPS'te.
 
FPS'nin oralarda düşmesi normal bence.

Boş dağa bakarsan tabii ki FPS artar. O güzel manzaraya bakarsan FPS düşer.
Olay sadece dağ değil dostum çok random bir yokuşta ve ya çok random bir kasabada da bu oluyor.Bundan daha kasıntı manzaralarda da bulundum minimum olarak 45 FPS civarlarını gördüm. Bu dediğim olay cidden çok random yerlerde oluyor. Oyunu açıyorum şu an dediğin şekilde olmayan bir örnek göstericem .
 
Laptopum zaten MSI da Afterburner'ın o oyun içinde arayüz olayını çözemedim. Nasıl açabileceğimi gösterebilir misin?

Şuradan Afterburner'i indir;


Ardından Şu rehberi incele.

 
Şuradan Afterburner'i indir;


Ardından Şu rehberi incele.

Dostum Afterburnerı ayarladım fakat oyunda hala gözükmüyor aktif etmek için bir tuşa falan mı basmam gerekiyor ?
 
Dostum Afterburner'ı ayarladım fakat oyunda hala gözükmüyor aktif etmek için bir tuşa falan mı basmam gerekiyor?

-MSI Afterburner'ın ayarlar tuşuna tıklayın.

-“İzleme” sekmesine geçin.

-“Aktif donanım izleme grafiği” altında görünecek olayları seçin.

-Seçtiğiniz olaylarda “osd'de göster” yanındaki kutucuğa tik atın.

Bunu deneyin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı