RDR 2 vs Cyberpunk 2077

1650 Ti'le o grafiksel farkı görmene şaşırdım
RDR2'yi orta yüksek oynarken Cp2077'de düşükte oynamak zorunda kaldım, dünyası olarak Cp2077'yi beğenmedim, RPG türünden fakat en iyisi değil ve iyiler arasında da değil bana göre örnek vereyim başlangıçtaki seçim hikayeye sadece yetenek olarak etki ediyor mesela. Oyun aşırı hatalı, dünyanın altına girme mi dersiniz, suda dümdüz yürüme mi dersiniz vs. bu yüzden grafik ve dünya olarak RDR2'yi tercih ederdim. Açıkçası grafikleri kötü değil Cp2077'nin ama ben daha çok vahşi batı tarzını seviyorum. Karakter özelleştirme gayet güzel evet, direkt zevk meselesi aslında ama cp2077 bozuk bir oyun ve düzeltilmesi gereken yerleri var. Sizi nasıl RDR2 bağlayamadı onu anlayamadım, bence çok içine çeken bir oyun karakterleri, detayları çok çok iyi bence.

RPG türünden fakat en iyisi değil ve iyiler arasında da değil bana göre örnek vereyim başlangıçtaki seçim hikayeye sadece yetenek olarak etki ediyor mesela.
Oynanışı en iyisi dedim ben. Fallout, Skyrim, Deus Ex... Hepsini oynadım, hiçbirinde asıl yapmak istediğim karakteri yapamadım. Oyun seni eninde sonunda çatışmaya, bölümü istediği şekilde geçmeye zorluyordu. Cyberpunk'ın bu özgürlüğü işte gerçek RPG. Baktığında Mass Effect hikaye anlamında gördüğüm en iyi RPG ama oynanış olarak sipere geçip sıkmaktan başka seçeneğin yok, anladın mı? Cyberpunk'da ister Terminatör gibi yürüyen cephanelik ol ister kimseyi öldürmeden süzül içeri.
Oyun aşırı hatalı, dünyanın altına girme mi dersiniz, suda dümdüz yürüme mi dersiniz vs. bu yüzden grafik ve dünya olarak RDR2'yi tercih ederdim.
Dünya olarak RDR2'nin ilginç yanı yok. Cyberpunk'ın Night City'si çok iyi dizayn edilmiş, insan merak ediyor. O geleceğin sokaklarında dolaşmak asıl kendine çekiyor. Hata olarak oyunu çıktığı gün aldım, oynadım. PS4'de oynanmaz ama PC'de gayet de oynanır. Oyunu oynamak için oynarsan o bugları görmüyorsun bile, abarttıkça abartmayın, suyunu çıkarmayın. Oyundan hatırladığım 2 tane bug var sadece. Hiç kritik bug da görmedim öyle oyunu kapattıracak cinsten.
Sizi nasıl RDR2 bağlayamadı onu anlayamadım, bence çok içine çeken bir oyun karakterleri, detayları çok çok iyi bence.
RDR2'yi 2 kere oynamayı denedim, ikisinde de artık şu görev bitse de oyunu kapasam haline geldim kısa sürede. Çok sıktı, çok baydı. Oyun oynuyorum ben, bu kadar yavaş bu kadar gerçekçi olması saçma. Oyun bu eninde sonunda.

İki oyunu da ultrada gördüm ben. RDR2'nin Cyberpunk yanında grafik olarak şansı yok, kusura bakma. 1650 Ti'yle anlayamazsın. RT'yi ultraya aldın mı gör bak grafiği.

İki oyunu da ultrada gördüm ben. RDR2'nin Cyberpunk yanında grafik olarak şansı yok, kusura bakma. 1650 Ti'yle anlayamazsın. RT'yi ultraya aldın mı gör bak grafiği.
Yukarıda yazdım zaten grafik konusunda tek 1650ti'yi kullanmadım diye. Yukarıda bir mesajım daha var. Oynanış kısmında hakkınız var evet orası çok çeşitli. Ben gayet gayet fazla bug gördüm oyunu kıracak şekilden, bir yerde yerin dibine girdim bir yerde görevdeki etkileşime tıklayamadım bir yerde karakter kaldı öyle bir yerde arama yapılamadı vs. dünya olarak RDR2'de her yerde farkı görev çıkması ve oyunun yan görevlerinin çeşitliği bence gayet tatmin edici. RDR2 zaten gerçek ve yavaş olması gerekiyor, ayrıca karakteri gerçekten yaşayabiliyorsunuz bana kalırsa. Türleri bile farklı, alan kişiye göre değişir. Ben de Cp2077'yi oynarken baydım sıkıldım bitse de kurtulsak dedim. Oyun bana göre zevkli değil, çeşitlilik var ama tekrar ediyor bana göre. Ayrıca optimizasyona gelirsek herkeste üst düzey bir sistem olacak diye bir şey yok. 1650 serisi için oyunun orta grafiklerde akıcı şekilde oynayabileceği söylenmesine rağmen, sonlardaki bir görevde oyunu ultra low'a almama rağmen 18-19 fps aldım. Bu da ayrı bir saçmalık. RT kullanırsanız tabii ki Night City daha güzel gözükecektir fakat, Saint Denis şehrindeki ışıklandırma, detaylar gayet tatmin edici ve grafik olarak - sadece 1650ti ile bu deneyimi almadım farklı kaynaklar videolar ekran kartları kullandım - RDR2'nin hala daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Oynanışı en iyisi dedim ben. Fallout, Skyrim, Deus Ex... Hepsini oynadım, hiçbirinde asıl yapmak istediğim karakteri yapamadım. Oyun seni eninde sonunda çatışmaya, bölümü istediği şekilde geçmeye zorluyordu. Cyberpunk'ın bu özgürlüğü işte gerçek RPG. Baktığında Mass Effect hikaye anlamında gördüğüm en iyi RPG ama oynanış olarak sipere geçip sıkmaktan başka seçeneğin yok, anladın mı? Cyberpunk'da ister Terminator gibi yürüyen cephanelik ol ister kimseyi öldürmeden süzül içeri.

Dünya olarak RDR2'nin ilginç yanı yok. Cyberpunk'ın night City'si çok iyi dizayn edilmiş, insan merak ediyor. O geleceğin sokaklarında dolaşmak asıl kendine çekiyor. Hata olarak oyunu çıktığı gün aldım, oynadım. PS4'de oynanmaz ama PC'de gayet de oynanır. Oyunu oynamak için oynarsan o bugları görmüyorsun bile, abarttıkça abartmayın, suyunu çıkarmayın. Oyundan hatırladığım 2 tane bug var sadece. Hiç kritik bug da görmedim öyle oyunu kapattıracak cinsten.

RDR2'yi 2 kere oynamayı denedim, ikisinde de artık şu görev bitse de oyunu kapasam haline geldim kısa sürede. Çok sıktı, çok baydı. Oyun oynuyorum ben, bu kadar yavaş bu kadar gerçekçi olması saçma. Oyun bu eninde sonunda.

İki oyunu da Ultra'da gördüm ben. RDR2'nin Cyberpunk yanında grafik olarak şansı yok, kusura bakma. 1650 Ti'yle anlayamazsın. RT'yi Ultra'ya aldın mı gör bak grafiği.

Ben şahsen PS4 SLI'mde oynadım RDR2'yi ve gayet doyurucu duruyordu.
Karaktere bağlandığınız zaman onla gülüp onla ağlıyorsunuz ben şahsen en çok bağlandığım karakter oldu arthur, özeliklede iyi ve kötü şekilde hikayede gidebilmemiz ve ona göre cümlelerin değişmesi, psikolojinin şekillenmesi ve gene aynı sonuç olsa da farklı sonların olması gayet idealdi, evet oyun bayağı hantal, at öldü diye 7km 40dk eyerle kasabaya yürüdüğüm olmuştu, oyunun en başında iken de inanılmaz bunalmıştım ama aniden bir bağlanma oldu
Oyunda boş boş domino oynadığımda kumar attığımda oldu karşıdakinin tepkisini merak edip.
Tabii size oyunu sevdiremem ama sadece oyunsuz kaldığınız ve sakin olduğunuz zaman yeniden şans verin o zaman kaybedeceğiniz bir şey olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı