RDR2 optimizasyonu ne durumda?

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xbox Series X - iPhone 13 White 128GB
Meslek
Satış Operasyon Uzmanı
Merhaba arkadaşlar, RDR2 almayı düşünüyorum fakat oyunun optimizasyonu ne durumda sistemim imzamda yer almaktadır, hala teknik sorunlar yaşanıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme ile sadece oyundan atma sorunları giderildi. Optimizasyon hala çöp. 3600 Ve GTX 1070 ile ultra ayarlarda 30 FPS sabit oynuyorum. Battlefield 5 Multiplayer ultra ayarlar 100 FPS sabit mesela. Warzone aynı şekilde ultra ayarlar sabit 80-100 FPS arası.
Orta-yüksek ayar karışımı ile 40-60 FPS arası gidip geliyor.

Oyunda yüksek FPS almak iyi bir sistem istiyor sanırım. Ben de Ryzen 1700X - GTX1070 ile orta/yüksek ayarlarda 40-60FPS arası oynadım oyunu.

O kadar büyük bir beklenti içerisine girmeyin derim, oyunun optimizasyonu hala meh idare eder işte seviyesinde. Daha henüz önerilen sistem gereksinimlerinde belirtilen GTX 1060 6 GB ile 1080p yüksek ayarlarda 60 FPS üstü değerler almakta güçlük çekiliyor, bu oyun bu saatten sonra daha da düzelmez. Sizde de neredeyse GTX 1070 ayarında bir GTX 1660 Super var gördüğüm kadarıyla, bu noktadaki öngörüm ise özel optimum ayarlamalarla orta-yüksek karışık çoğu sahnede 60 FPS standartını yakalayabilirsiniz gibime geliyor. Aşağıda gibi videoları baz alarak oyunu maksimum performansta en iyi görüntüyü verecek biçimde ayarlayıp oynamanızı tavsiye ederim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

O kadar büyük bir beklenti içerisine girmeyin derim, oyunun optimizasyonu hala meh idare eder işte seviyesinde. Daha henüz önerilen sistem gereksinimlerinde belirtilen GTX 1060 6 GB ile 1080p yüksek ayarlarda 60 FPS üstü değerler almakta güçlük çekiliyor, bu oyun bu saatten sonra daha da düzelmez. Sizde de neredeyse GTX 1070 ayarında bir GTX 1660 Super var gördüğüm kadarıyla, bu noktadaki öngörüm ise özel optimum ayarlamalarla orta-yüksek karışık çoğu sahnede 60 FPS standartını yakalayabilirsiniz gibime geliyor. Aşağıda gibi videoları baz alarak oyunu maksimum performansta en iyi görüntüyü verecek biçimde ayarlayıp oynamanızı tavsiye ederim:

Teşekkür ederim ilginize alakanıza sorunlarla uğraşmak istemiyorum o yüzden heralde ps4 pro'da son olarak oynayıp bıraktığım gibi kalacak aklımda, yeni pc'ye gelen horizon zero dawn'ı bile 70 75 fps falan alıyorum yüksek ayarlarda, bazı sahnelerde bi düşüş oluyor ama çok gözüme batmadı şuanlık. Bi düşüneceğim, güzel bir oyun ama değer mi bu sorunlu haline onu netleştirmem gerekiyor.

Teşekkür ederim ilginize alakanıza sorunlarla uğraşmak istemiyorum o yüzden heralde ps4 pro'da son olarak oynayıp bıraktığım gibi kalacak aklımda, yeni pc'ye gelen horizon zero dawn'ı bile 70 75 fps falan alıyorum yüksek ayarlarda, bazı sahnelerde bi düşüş oluyor ama çok gözüme batmadı şuanlık. Bi düşüneceğim, güzel bir oyun ama değer mi bu sorunlu haline onu netleştirmem gerekiyor.
Bence kesinlikle değer. Alıp oynamanızı tavsiye ederim. Zaten daha önce oynamışsınız o ortamın keyfini bilirsiniz. Bana göre şuan tek eksiği Türkçe dil desteği olmaması. İngilizcem orta seviye fakat bu oyunda her konuşmayı kavrayamıyorum. Dil desteğini görebilmek umuduyla :)

Bence kesinlikle değer. Alıp oynamanızı tavsiye ederim. Zaten daha önce oynamışsınız o ortamın keyfini bilirsiniz. Bana göre şuan tek eksiği Türkçe dil desteği olmaması. İngilizcem orta seviye fakat bu oyunda her konuşmayı kavrayamıyorum. Dil desteğini görebilmek umuduyla :)
Senin PC'nin maşallahı var hocam :D değer dersin tabi :D bide bizim gibi garipleri anlamak lazım :D ps4 pro'da çok keyifle oynuyordum sonra arkadaşların baskısından dolayı ps4 ü satıp kendime pc topladım. Ama gerçekten çok iyi bir oyun yapmışlar ben online'a bulaşmamıştım sadece hikayeyi oynadım biraz.

RD2 , Optimizasyonu en leş oyunlar tarihine ilk sıralardan girdi. Her güncellemede FPS 1 veya 2 arttı. Jonathan arkadaşın dediği gibi bu saatten sonra da pek bir düzelme olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı