Kablonet 1000MBPS internet alınır mı?

200Mbps kullanıyordum bende de aynı modem var, bugün 1000Mbpsye geçiş yaptım. Fakat 940~Mbps indirme görüyorum hız testinde. Steamde de maksimum 85MB/s gördüm. Modemin admin arayüzüne giriş yapılmıyor, ont arayüzü yok sadece spesifik bilgileri görebiliyorum. Acaba bunları bypass etme imkanımız var mı? 100MB/s görebilmek için neler yapmalıyım?

@claswan @777608

940 masaüstü bilgisayar için normal bir değer. Bende de öyle. Anakartın dahili kablosuz alıcısı var. Onunla aynı odadaki WiFi6 modeme bağlanınca hız 980-990'lara çıkıyor. Uzun lafın kısası aradaki bağlantıdan kaynaklı 940'larda kalıyor diye düşünüyorum. Örneğin telefon veya tablet ile yine aynı odada 940'tan yüksek değer elde ediyorum.

Steam indirme olayı tamamen sunucu kaynaklı olabilir. Sunduğu en yüksek hız ile indiriyordur muhtemelen.

Bu arada modem konusuna değinmemiştim ki zaten değinmeye gerek yok. Hiç bir ayar yapılmıyor gibi bir şey. Sadece bu tip fiber ağlarda GoodBye DPI adındaki uygulamayı kullanabilirsin. Onunla açılmayan siteleri açabiliyorsun ancak VPN değil bu şey. Telefonda da ByeDPI diye uygulama var.

Maksimum hızı Torrent veya Internet Downlaod Menager'da elde edebiliyorum ben. Steam'de hız yavaş yavaş artıyor ve genelde tam hıza yaklaşınca inmiş oluyor zaten oyun.

1760173551532.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı