Hayır yanlış bir şey söylemediniz, PUBG'nin optimizasyonu hala kötü çünkü yapımcı firma oyunun optimizasyonu iyileştirmek yerine PUBG Lite gibi alternatifler geliştirmeye yöneldi. Eskiye göre elbet iyileştirme yapılmıştır, iyileştirme yapılmaz diyen yok zaten. Benim burada bahsettiğim 3-5FPS artış değil.
Ciddi bir optimizasyon iyileştirmesinden söz ediyorum ve ben 10 seneden uzun süren oyunculuk hayatımda hiç böyle bir şeye rastlamadım. Bunu iyi anlamanız için biraz oyun karşılaştırması yapmanız şart, RDR2'nin Low grafiklerine eşdeğer veya benzer bir oyun seçin, o oyunda aynı ekran kartı hangi değerler veriyor bakın. Tabii oyun türlerinin aynı olması gerekiyor bir strateji oyunuyla, açık dünya oyun aynı şekilde çalışmaz.
En basitinden yukarda bana dünden beri laf yapan arkadaşlar gidip araştırsalar "optimizasyonu kötü" denilmiş hangi oyunun optimizasyonu düzeltmiş anlayacaklar demek istediğimi, optimizasyon düzeltmek kolay bir iş değil. Değil ki Tencent Games PUBG'nin optimizasyonunu düzeltmek yerine yeni bir oyun geliştirme yolunu seçti.
Benim bu konuda bu kadar emin konuşuyor olmamın bir sebebi de Rockstar'ın ta kendisidir. Rockstar'ın hiç umurunda değil senin aldığın 20FPS, Rockstar; "dünyanın en iyi oyunlarınızı biz yapıyoruz, oynayacaksan böyle oyna yoksa zırlama" diyecek bir firma. "Oyuncularımız oyunumuzda düşük performans alıyor düzeltmemiz gerekiyor" diyebilecek bir firma değil. Kendi çatısı altında oyun geliştiren işçilerini bile gram düşünmeyen bir firma Rockstar, sizi düşünmesini beklemeyin.
Dediğim gibi bekleyen beklesin kimseye lafım yok, ben kendi fikrimi belirttim siz de kendinizinkini.