RDR2’den nasıl keyif alabilirim?

Hocam valla ben 71 saattir oynuyormuşum, 4.bölüme yeni geçtim. Avlanmayı çok seviyorum, bazen kampa bağışlıyorum bazen satıyorum. Para sürekli geldiği için nereye harcayacağımı şaşıyorum, kampı fulledim sayılır. Bazen gidip GTA'da araba modifiye edercesine (abarttım tabi) kıyafet, silah satın alıyorum. Onurumu yüksek tutuyorum ancak ara sıra dürbünlü tüfek ile nehirdekilerin kayıklarını batırıyorum vs.

Demek istediğim, Rockstar açık dünyasında kafama göre takılıyorum. Açık dünya çok çeşitli ve bu açık dünyanın sunuşu oldukça tatmin edici. Bitsin diye veya zevk alayım diye beklentiye girmektense, akışına bırakıp oyunu oynamanızı tavsiye ederim. Zevk almıyorsanız da zorlamayın tabi.

Selam.

Başıma bir şey gelmeyecekse eğer, RDR2'den keyif alamadığımı söylemek istiyorum. Bu oyun her yerde o kadar övülüyor ki bende mi bir sorun var diyorum.

Oyun o kadar ağır ki…

Resmen at sürme simülasyonu!

10 dakika oyunu gerçekten oynuyorsam, aksiyona giriyorsam 50 dakika at sürüyorum.

Nasıl keyif alacağım ben bu “şaheser” oyundan?

Aynı sorunu bende yaşadım. Kendimi çok sıktım ileride açılır oyun diye sonra yarıda bıraktım. Oyun grafik ve atmosfer olarak güzel ama kovboy teması ve yavaşlık bana uymadı. Size hitap etmiyor ise keyif almanız çok zor.

Sonradan açılıyor ve çok keyifli hale geliyor tarzı yorumların çokluğu sebebiyle şana vermeye ve oynamaya devam etmeye karar verdim dostlar. Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Çok güzel seviyeli tartışmalar da döndü konu içinde. :)

Oyuna girmeden önce modumu değiştireceğim. Sakin sakin takılacağım.

Çalışan bir insan olarak kendime kalan zamanın azlığı sebebiyle o zaman içinde daha hızlı, çabuk eğlence oyunları arıyor insan. Ama bu öyle bir oyun değil anladığım kadarıyla. Puro gibi bir oyun. Tek seferde içmemek gereken, keyiflik. 😬

Sonradan açılıyor ve çok keyifli hale geliyor tarzı yorumların çokluğu sebebiyle şana vermeye ve oynamaya devam etmeye karar verdim dostlar. Tüm yorumlar için teşekkür ederim. Çok güzel seviyeli tartışmalar da döndü konu içinde. :)

Oyuna girmeden önce modumu değiştireceğim. Sakin sakin takılacağım.

Çalışan bir insan olarak kendime kalan zamanın azlığı sebebiyle o zaman içinde daha hızlı, çabuk eğlence oyunları arıyor insan. Ama bu öyle bir oyun değil anladığım kadarıyla. Puro gibi bir oyun. Tek seferde içmemek gereken, keyiflik. 😬

Çok sevindim hocam :) umarım beğenirsiniz.

Benim Skyrim'i 500 saatten fazla oynamışlığım var. Sizin RDR2 için at sürüyoruz dediğiniz yerleri ben Skyrim'de koşarak, atlayarak geçtim.

GoW, Marvel's Spider-Man gibi örneklerle RDR2'yi aynı şekilde ele alamayacağınızı belirtiyorum. Bu saydığınız oyunları Tomb Raider, Hitman gibi seçeneklerle karşılaştırmanız gerekir. Çünkü doğrusal olmayan oyunlarda hikaye ve oynanış öncelikte tutulup size geniş bir dünya üzerinden farklı olaylarla birlikte hikaye yedirilir. Skyrim dediğiniz oyunun ana hikayesi bayağı kısadır mesela. Ama oyun sizi ana hikayeden koparır. RDR2'de de bu tarz bir koparış vardır ve buna geniş bir harita ve oynanış faktörlerini de ekler.

Yani bu açıdan her oyun için 2 saat, 10 saat belirleyici olmaz, olamaz.

Göreceğiz bakalım oynayıp deneyimleyeceğiz.

Oyunun bende 2. saatindeyim bir önceki sefer de çok sıkıcı diye silmiştim, ama sonra tekrar bir şans vermek istedim sürekli öven yorumları görünce. Cidden oyunun başları sıkıcı, gerçekçi olacak diye yürüyüş, at sürme mekanikleri vs. cidden ağır. Gerçekçi olacak diye bu kadar sıkmaya gerek var mıydı bilemiyorum, tabi bunlar şu an ki görüşlerim, ileride bu dediğimden pişman olur muyum, bilemem.

Paylaşmak istedim bunları da.

Dostum burada rdr2 için tarafsız bir yorum bulman biraz zor. En küçük şekilde olumsuz bir şey söylesen 55 kişi sayfanda spawn oluyor. Devamında olanlar belli.

Ben de senin gibi bir durumdaydım. Oyunu salıp youtube'dan izledim ve oyunu oynadığımdan daha çok zevk aldım. Eğer oyunu beğenmediysen kendini zorlama. Zaten begenmemen normal bir şey. Herkesin zevki farklıdır. Ama hikayesi gayet güzel o yüzden sevdiğin bir yayıncıdan/kanaldan izlemeni tavsiye ederim. İyi günler.

Dostum burada rdr2 için tarafsız bir yorum bulman biraz zor. En küçük şekilde olumsuz bir şey söylesen 55 kişi sayfanda spawn oluyor. Devamında olanlar belli.

Ben de senin gibi bir durumdaydım. Oyunu salıp youtube'dan izledim ve oyunu oynadığımdan daha çok zevk aldım. Eğer oyunu beğenmediysen kendini zorlama. Zaten begenmemen normal bir şey. Herkesin zevki farklıdır. Ama hikayesi gayet güzel o yüzden sevdiğin bir yayıncıdan/kanaldan izlemeni tavsiye ederim. İyi günler.
Oynamaya devam ediyorum. Oyunun tarzının bu olduğunu kabul edince daha kolay oluyor. RDR2 kesinlikle izleyerek değil de oynayarak şans vermek istediğim bir oyun.

Dostum burada RDR2 için tarafsız bir yorum bulman biraz zor. En küçük şekilde olumsuz bir şey söylesen 55 kişi sayfanda spawn oluyor. Devamında olanlar belli.

Ben de senin gibi bir durumdaydım. Oyunu salıp YouTube'dan izledim ve oyunu oynadığımdan daha çok zevk aldım. Eğer oyunu beğenmediysen kendini zorlama. Zaten begenmemen normal bir şey. Herkesin zevki farklıdır. Ama hikayesi gayet güzel o yüzden sevdiğin bir yayıncıdan/kanaldan izlemeni tavsiye ederim. İyi günler.

Satın aldığın oyunu kendin oynamak yerine (sistem yetmiyorsa problem yok) yayıncıdan izlemek çok gereksiz bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı