React, dünyada popüler bir konumda. Türkiyede gündemi takip eden ve kendini adapte eden tüm firmalar, React veya benzeri bir framework ile tanışmışlardır. @TheDexuS arkadaşında dediği gibi neredeyse her frontend iş ilanında var.Türkiye'deki kullanım sıklığı ne kadar?
Dediğim gibi şu aralar aşırı popüler. Githubda binlerce contribute var. Ayrıca facebook desteğinide unutmamak lazım. Bence React uzun bir süre daha, frontend alanını domine edecek.Geleceği nasıl olur?
Ekmeğini yiyen çok.Kazandırır mı?
Tabiki bulunur. JavaScript sadece web tabanlı olmadığı için birçok alanda da aktif rol oynayabilirsin. Node.js, React Native vs.JS ile Türkiye'de iş bulunur mu?
Türkiye'de Spring Boot hakkında ne düşünüyorsun?React süper bir şey. İki günde Junior Full stack oldum. React beni HTML CSS'ten kurtardı desem yeridir. Hazır UI / UX bileşenlerini, çok kolayca sayfaya yerleştiriyorum ve veri tabanı ile anında iletişime haline geçiriyorum.
Tabii front-end aslında bambaşka bir alan ben hazır bileşenler kullanıyorum genelde.
Bu yüzden React bence bir vazgeçilmez yani. Springboot ile de güzel çalışıyor.
Topluluğu nasıl bilmiyorum ama anlaması güç değil bence.
Bence güzel bir şey Springboot. Springboot, Spring esaslı olup, hızlıca sunucuyu ayağı kaldırmaya yarıyor. Gönderilen HTTP isteklerini güzelce işleyebiliyorsun ama Türkiye'de ki kullanım oranı hakkında çok bilgim yok.Türkiye'de Spring Boot hakkında ne düşünüyorsun?
Front-end kısmını Java ile nasıl hallediyor kısaca açıklayabilir misin?Bence güzel bir şey Springboot. Gönderilen HTTP isteklerini güzelce işleyebiliyorsun ama Türkiye'de ki kullanım oranı hakkında çok bilgim. Mesela TCDD şirketi bilet otomasyon sistemini backend olarak Springboot yada Spring ile hallediyor hatta front-end kısmını da Java ile yapıyor.
Bu konu hakkında @bitwise @TheAny @900 @count daha iyi şeyler biliyordur.
Springboot genel olarak Tomcat sunucusunu başlatır. Ona da index dosyası ekleyerek bir site ön yüzü yapabilirsin. Tomcat sunucusu doğrudan bu index'e yönlendirir.Front-end kısmını Java ile nasıl hallediyor kısaca açıklayabilir misin?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.