Readyboost zararlı mı?

Ne zararı olabilir ki? Diskin ayrılan bölümü kötü olur en fazla. Ben sistemimde 32 GB yer tanımış durumdayım. Kullanmadığım yerim var, lazım olursa kullansın. Görev yöneticisinde sistem boşta diyebileceğim durumda bile 8 GB'ı tamamlanan olarak gözüküyor. Bu ya kullanabilirim, bu yüzden erişimi devraldım; ya da kullanıyorum demektir. Boşta dediğim durum 2 Chrome penceresi. Birinde 8 sekme, diğerinde 12 sekme. 16 GB RAM olan sistemimde 5,8 GB kullanılıyor, bunun dışında 8 GB da sanal bellek tanımlanmış olarak gözüküyor. Bence bir zararı yok. USB ile uğraşacağınıza bunu yapmanız daha mantıklı bence. SSD kullanıyorsanız USB'den daha hızlı olduğu aşikar. HDD kullanıyorsanız USB civarı bir hız sergiliyor zaten.

Düzeltme: Sanal belleği 16 GB vermişim. 16 GB sistem belleği ile toplam şekilde 32 olarak gözüküyormuş.

Şöyle bir alıntı da yapmış olayım.
Windows C:'ye kurulu ise C:'dekini "Disk belleği dosyası yok" diye ayarla. D:'yi ise kullanılabilir RAM miktarının MB cinsinden başlangıç boyutunu 1.5 katı, en büyük boyutunu ise 3 katı olarak ayarla.

Çok büyük bir fark etmeyecek ama RAM'i aşan uygulamalarda hafif de olsa etkisi olacaktır.

Son düzenleme:
Sanal bellek yaptım zaten boş olan iki yer çıktı oraya 8192 8192 yazdım ikisine de ama pek bir değişim gözükmüyor yeni sistem almayı da deneyebilirim bir onu da düşünüyorum daha iyi bir fikir bence çünkü bu bilgisayar okulun 2018 yılında 6. sınıflara verdiği bilgisayar CS:GO falan yok kasmaktan maça giremiyorum.

Sanal bellek yaptım zaten boş olan iki yer çıktı oraya 8192 8192 yazdım ikisine de ama pek bir değişim gözükmüyor yeni sistem almayı da deneyebilirim bir onu da düşünüyorum daha iyi bir fikir bence çünkü bu bilgisayar okulun 2018 yılında 6. sınıflara verdiği bilgisayar CS:GO falan yok kasmaktan maça giremiyorum.
Bir Technopat Moderatörü CS GO için FPS arttırma rehberi yapmıştı. Rehberi tekrar bulabilirsem buraya alıntılarım.
Buyrun bulabildim. Bende işe yaramıştı. Umarım sizde de yarar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı