Realme GT2 vs Poco F5

A54 bayağı ince ki 8.2 mm diyor. S21 FE de 7.9 mm imiş. Ben GT2 alacaktım Snapdragon 888 ile beraber ısınıyor diyenler görünce Snapdragon 7 gen 2'yi seçtim. GT 2 stokları biterse o zaman alacak cihaz kalmayacak bu fiyatlarda. 256 GB S21 FE de 19 bin TL falan yani. POCO'dan şu an Hz sorunu hariç memnunum. Fakat garantiden anakart değişimiyle gelen POCO X3 Pro telefonum yine kapanma, açılmama, kendini resetleme sorunları yaşıyor. X3 Pro'yu görünce kendime kızıyorum gidip niye yine POCO aldın diye :) Öte yandan en mantıklı cihaz benim için buydu. POCO eğer Android 15'i sorunsuz bir sürüm olarak alır ve 5 yıl bozulmadan çalışırsa beni mutlu eder. Realme GT 2'nin konularına bak bir sorun varsa yazarlar zaten. Ben F5 olmasa GT 2 alacaktım. Tasarım umurumda değildi zaten kılıf takıyoruz. Yoksa mesela GT2'nin siyahı cam, diğer renkleri plastik arka kapakla gelmesi lazım. Ben mesela cam almazdım düştü mü kırılır diye :) S23 fe hoşuna giderse onu öneririm. S22 nin exynoslu ve büyük ekranlı hali olmuş.
A54 kalınya, S21FE ile yanyana kıyasladım görünüşte çok hafif bir kalınlığı var gibi lakin elde daha kalın gibi duruyor. İşin tuhaf tarafı bendeki Sonyde 8,2 mmmiş ama yanyana koyunca 2 tane sony anca A54 gibi duruyor. 😅
Bu fiyatlarda bir telefon alırsam tank gibi şu kılıflar var, onlardanda almayı düşünüyorum. O zaman cüzdan gibi duracak herhalde.😁

Dediğim gibi telefonlara karşı öyle ilgili birisi değilim, elime geçen parayı bilgisayara yatırıyorum. Lakin elimdeki çok eskidi ve yazılım ve batarya bakımından her gün beni kır diyor. Durum öyle olunca bu iki unsur ön plana çıkıyor. Performans dersem GT2, yazılım ve stabilite dersen A54 gibi. Başka seçeneğim yok. Poco olsun Reelme olsun biraz işkillendiğim kısım seninde şuan yaşadığın gibi nedeni belli olmayan belirli belirsiz sorunlarla uğraşır mıyım galesi.

A54lerde dış kısım cam yalnız.😅 Ya kılıflı kullanacağım için çok takmıyorum o kısmı, lakin renkler bile neredeyse 1-2 bin tl oynuyor, nasıl bir piyasa varsa artık.

3-4 aylık süreçte hangi yeni telefonlar gelecek bir bilgin var mı, araştırmış mıydın? S23FE, GT5 vs hariç?
Sanırım bekleyip bekleyip en son gidip A54 alacağım gibi bir his var içimde.😅

@emrah_8 GT5 gelir mi gelirse kaçtan gelir belli değil S23 FE daha yakında gelir ve daha ucuz olur gibi. X3 pro yerine şimdi ben bir telefon daha alacağım büyük ihtimalle gt2 düşünüyorum. S23 FE 8/128'i 22-23 bine gelebilir ama ben 8/128 telefon almayı düşünmüyorum artık. GT5'in 25k da falan geleceğini tahmin ediyorum. 13 bine falan a54 görmüştüm aslında işlemci hariç bir sıkıntı yaşamazsın. İşlemci de genshin gibi büyük oyunlarda sıkıntı yaratır herhalde. Tank kılıflarını ben sevmiyorum çirkin duruyorlar onun yerine kapaklı cüzdan kılıf al daha iyi ekranı koruması daha önemli çünkü.

@emrah_8 GT5 gelir mi gelirse kaçtan gelir belli değil S23 FE daha yakında gelir ve daha ucuz olur gibi. X3 pro yerine şimdi ben bir telefon daha alacağım büyük ihtimalle gt2 düşünüyorum. S23 FE 8/128'i 22-23 bine gelebilir ama ben 8/128 telefon almayı düşünmüyorum artık. GT5'in 25k da falan geleceğini tahmin ediyorum. 13 bine falan a54 görmüştüm aslında işlemci hariç bir sıkıntı yaşamazsın. İşlemci de genshin gibi büyük oyunlarda sıkıntı yaratır herhalde. Tank kılıflarını ben sevmiyorum çirkin duruyorlar onun yerine kapaklı cüzdan kılıf al daha iyi ekranı koruması daha önemli çünkü.
Yere düşünce özellikle köşelerden vurunca çok fena hasar alıyorlar, normal kılıfların köşeleri iyi koruyacağından şüpheliyim. Sonuçta artık bu aletler normal bir telefon statüsünden çıkıyorlar. Elinde tesbih niyetine en az 1-2 asgari ücret toplamı cihaz olacak, iyi korumak şart gibi. Yoksa tabi çirkin ve kaba duruyor orası ayrı.

Bu arada bugün POCO F5'teki kameranın Redmi Note 10s deki kamera olduğunu öğrendim. Omnivision OV64B sensör kullanıyormuş. Gsmarena bile incelemesinde bu fiyat bandında modası geçmiş bir kamera diyor :) F5'in kamerasından şüpheliydik çünkü geçen yıl çıkan F4 ile aynıydı falan yazmışlar. Ama 7 gen 2 den kaynaklı herhalde gündüz iyi çekiyor demişler. Gece modunun gelişmesi lazım demişler. A34 ve A54 ile kıyaslamışlar çünkü avrupa fiyatları sanırım benzer seviyede. Biz de samsung özel fiyatlandırma yaptığı için herhalde fiyatlar daha uygun veya zamanla da ucuzluyor olabilirler. F5'i fiyatına göre beğenmiş gsmarena :)

Son düzenleme:
Eveeet, S23 FE çıktı. Ama beklentimin baya altında. Sen ne düşünüyorsun hocam?
Bence hala S22 daha mantıklı...

Hesabı S21 FE ile ucuza kapatmak dâhâ mantıklı sonuçta kamera ve performans bazında değerlendirildiğinde ekstrem farkları yok.
S21 desek tamam da oyuncak gibi plastik bir flagship yerine ikinci el S22 bakarım.
Bana göre kamerada ve işlemcide almak için epey fark var.
8 Gen 1'in de Exynos 2100'ün de çöp olduğu bir gerçek ama 8 Gen 1 daha iyi bir çöp.
GN5 ile IMX555 bana göre pek de yakin değiller. Özellikle düşük ışıkta farkları açılıyor. S21 FE'ye bir tık fazla kinim var sanırım. 😶‍🌫️

S21 desek tamam da oyuncak gibi plastik bir flagship yerine ikinci el S22 bakarım.
Bana göre kamerada ve işlemcide almak için epey fark var.
8 Gen 1'in de Exynos 2100'ün de çöp olduğu bir gerçek ama 8 Gen 1 daha iyi bir çöp.
GN5 ile IMX555 bana göre pek de yakin değiller. Özellikle düşük ışıkta farkları açılıyor. S21 FE'ye bir tık fazla kinim var sanırım. 😶‍🌫️
Dediklerinde haklılık payın var ama fiyat farkına bakıldığında bence pek önemi kalmıyor. 🤷🏿

Adamlar yarın S23 FE çıkaracaklar ama S22 üzerine bir şey koyup dengeli bir cihaz çıkaramadılar yine.
Tüketici olarak çok bir şey istemiyoruz, performans-kamera ve batarya dengesini iyi yapsınlar yeterli.
Şirketlerini basıp tokatlamak lazım bunları.

@T21 @429065 S23 Fe fiyatı güzel aslında 600 700 dolar falan deniyordu fiyatı için. Gel gelelim exynos olması ve şleri değiştirebilir. Samsung shop fiyatlarına bakarsak s23 35 bin tl iken s23 fe 24 bin tl. S23 fe bu yüzden mantıklı geliyor. 8 Gen 1 ile çıksaydı bu fiyatta daha güzel olurdu. Exynoss un performansını incelemedim belki s23 fe için ekstra bir şeyler yapmıştır samsung. Snapdragonlu s22 de güzel ama bana göre fazla küçük. Xiaomi 12, realme gt2 ve poco f5 gibi rakiplerinden işlemci hariç daha iyi durumda. İşlemci de de yeterli denecek performansı sunarsa bu fiyatta en mantıklı seçim olabilir.

@657943 8 Gen 1, 2200'e oranla her konuda daha üstün bir SoC maalesef. S23 FE ekran/gövde oranı ile cidden iğrenç olmuş. A54'un bile daha yüksek oranı var. Eğer Samsung yeterince el atmadıysa 8 Gen 1'in görüntü islemesinden dolayı kamerada da S22 kazanır. Aynı sensör zaten.
Bu sebeplerden S23 FE'nin pek de fiyatına değecek bir cihaz olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00