Çözüldü Realtek PCI-e GBE Family Controller hızı nasıl artırılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

morpetek

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün PC ayarlarında dolanırken internet kısmında dikkatimi bu yazı çekti. Ayar ayrıntılarına girince internet hızının 100/100mb yazdıgını gördüm. Ben fiber altyapı kullanıyorum ve internet hızım 1000 MB. Bu 100 MB olayını artırmanın bir yolu var mıdır normali bu mudur?

Çözüm
İnternetiniz ara sıra kopuyor mu? Aynı sorunu bir süredir bende yaşıyorum ve büyük ihtimalle kablodan olduğunu düşünüyorum. Yeni kabloya geçeceğim.

Eki Görüntüle 2528163

Güncelleme. Elektrikçiden aldıgım kabloya güvenmedim ve internetten fabrikasyon bir CAT 6 kablo aldım sıkıntı kablodaymış resimde de gördüğünüz gibi indirme hızım 900 civarlarına kadar çıktı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-05 143836.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 143836.png
    2,8 KB · Görüntüleme: 34
İnternetiniz ara sıra kopuyor mu? Aynı sorunu bir süredir bende yaşıyorum ve büyük ihtimalle kablodan olduğunu düşünüyorum. Yeni kabloya geçeceğim.

1751715639900.png

Eki Görüntüle 2528163

Hayır herhangi bir kopma sorunu yaşamıyorum. Bir ara hız düşüklüğü sorunum olmuştu onun da fiber kutusundan kaynaklandıgını öğrendik değiştirildi düzeltildi.

Hayır herhangi bir kopma sorunu yaşamıyorum. Bir ara hız düşüklüğü sorunum olmuştu onun da fiber kutusundan kaynaklandıgını öğrendik değiştirildi düzeltildi.
Einstein dediği gibi büyük ihtimal kabloda sorun. Ne kadar 1Gbps seçseniz de ayarlarda 100MB yazmaya devam eder ve internetiniz düşük olur.

Benim internetim arka arkaya 3-4 kere kopup geri geliyor ve internet ayarlarında 100Mbps yazıyor ve internet hızı 94'e sabitleniyor. İnternet koparken baktığımda da Ethernet kablosunu takın diye uyarı geçiyor. Modemden portu değiştirmeyi deneyin. Eğer düzelmez/düzelirse, bir süre sonra tekrar olursa %100 kablodan.

Einstein dediği gibi büyük ihtimal kabloda sorun. Ne kadar 1Gbps seçseniz de ayarlarda 100 MB yazmaya devam eder ve internetiniz düşük olur.

Benim internetim arka arkaya 3-4 kere kopup geri geliyor ve internet ayarlarında 100Mbps yazıyor ve internet hızı 94'e sabitleniyor. İnternet koparken baktığımda da Ethernet kablosunu takın diye uyarı geçiyor. Modemden portu değiştirmeyi deneyin. Eğer düzelmez/düzelirse, bir süre sonra tekrar olursa %100 kablodan.

Modemden farklı porta bagladım fakat hala aynı durumda en yakın zamanda yeni bir kablo alıp deneyip güncellerim konuyu.

@Einstein @A1peren ustalar kablo bakmaya gittim görsellerde attığım gri kablo benim aktif kullandığım elektrikçi arkadaşın önerdiği kablo turuncu kablo. Kablo jaki takacak ekipmanları yanlarında olmadığı için bugün değil yarın alacağım. Sizce fark yaratır mı fikriniz nedir?

Dosya Ekleri

• IMG_20250714_154121.jpg
    IMG_20250714_154121.jpg
    63,1 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20250714_152803.jpg
    IMG_20250714_152803.jpg
    96,4 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Modemden farklı porta bagladım fakat hala aynı durumda en yakın zamanda yeni bir kablo alıp deneyip güncellerim konuyu.

@Einstein @A1peren ustalar kablo bakmaya gittim görsellerde attığım gri kablo benim aktif kullandığım elektrikçi arkadaşın önerdiği kablo turuncu kablo. Kablo jaki takacak ekipmanları yanlarında olmadığı için bugün değil yarın alacağım. Sizce fark yaratır mı fikriniz nedir?

Kabloda problem varsa sorun çözülür.

Hocam yeni kablo ile de denedim fakat aynı hızı alıyorum galiba sıkıntı benim anakartımda. PC Ethernet ayarlarında Realtek kısmında resimde attıgım gibi bir ibare gördüm Max 100 MB veriyor olabilir mi ona göre PC'yi servise gönderecegim. @Einstein

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-16 120922.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-16 120922.png
    3,7 KB · Görüntüleme: 22
Hocam yeni kablo ile de denedim fakat aynı hızı alıyorum galiba sıkıntı benim anakartımda. PC Ethernet ayarlarında Realtek kısmında resimde attıgım gibi bir ibare gördüm Max 100 MB veriyor olabilir mi ona göre PC'yi servise gönderecegim. @Einstein

Olabilir hocam. Servise gönderebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2528163

Güncelleme. Elektrikçiden aldıgım kabloya güvenmedim ve internetten fabrikasyon bir CAT 6 kablo aldım sıkıntı kablodaymış resimde de gördüğünüz gibi indirme hızım 900 civarlarına kadar çıktı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-21 134644.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-21 134644.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 17
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı