Reballing alternatifi yazılımsal çözümler

kemalthehuman

Kilopat
Yer
Niğde
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Daha önce Casper Nirvana GFC 01072 Ekran Kartının Görünmemesi adında bir konu açmıştım. Konudaki yardımdan sonra reballing işlemini araştırdım ancak yaptıramadım. Sadece İstanbulda yaptırılıyor ve maliyeti benim için fazla idi.

Bilgisayarı ilk aldığımızda bilgisayardan hiç anlamadığım için ne kadar ısındığını, ya da nasıl bakılması gerektiğini bilmiyordum. Tabi bu arada bilgisayar (muhtemelen aşırı ısıdan) ekran kartını görmez oldu. Aygıt yöneticisinden yazılım güncellemesini denedim, Nvidia'nın yazılımını indirip denedim. Sonuç olarak aygıt bilgisayardan çıkarılmış gibi görünüyordu. Bilgisayar çalışırken altını açtım ve ekran kartının olduğu kısmın üstüne ellediğimde neredeyse ısınma olmadığının farkına vardım. Çok büyük ihtimal ile ekran kartı lehimlerinin aşırı ısıdan dolayı temassızlığı ile bilgisayardan çıkarılmış olarak görünmesi benim sorunumun ismi. Koyacağım fotoğrafta da görüneceği gibi bakır borunun ekran kartına giden kısmı koptu. Tak çıkar yaparken olmuş bir olaydı bu, vidalardan dolayı çıkaramayınca da o anki sinirle zarar vermiş bulundum ve çıkarmak zorunda kaldım.

Bilgisarımın kodu : GFC -01072
Ekran kartı(Aygıt yöneticisinde görünmüyor) : Nvidia GTX 540M

Kısaca, bugün ekran kartının çipinin üzerine ellediğimde eskiden olduğundaki gibi soğuk olmadığının farkına vardım. Elimi yakacak kadar ısınmıştı. Hemen aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarından aygıt değişikliklerini tara yaptırdım. Ancak yeni bir aygıt görünmedi. Ekran kartı yazılımını denedim ancak o da ekran kartını göremedi. 'Reballing' denilen işlem haricinde bunun yazılımsal ya da BIOS'ta bazı işlemler yaparak çözümüne ulaşmanın imkanı var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler.

Bakır borunun gitmediği çip ekran kartı:

M0XJ62.jpg

Ek not: Ekran kartını aygıt yöneticisinden iki format önce silmiştim tekrar formatladığımda silik şekilde görülen ekran kartı da gitti geri gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Problemin yazılımsal değil donanımsal. Değiştirilmesi gerek. Reballing işlemi verimli olmuyor. Arkadaşımdan aldığım laptop bakımsızlık yüzünden ekran kartı bozulmuştu. Tamire verdim 230 tl ye yeni çip taktılar. Ben çip değiştirilmesi taraftarıyım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı