Reborn OS harika bir dağıtım

AUR ile kurduğum yazılımların yüzde sekseninde sorun yaşadım.
Hocam bu genel bir yanlış, çoğu kullanıcı bazı şeyleri göz ardı ederek yapıyor bunu. AUR gönlünce paket ekleyebileceğin bir sistem ve bunların stabil olanı ve olmayanı var. Bu nedenle zaten uygulamaların "Canary" sürümleri var. Bir paketi indirmeden önce bunun github hesabına, kullanılan source dosyalarına, .install dosyasına, PKGBUILD'leri gönlünüzce incelemekte serbestsiniz. Ayrıca her paketin altında kullanıcı yorumları bulunmakta, burada herhangi bir sorun olduğunda belirtiliyor ve bilirkişiler de cevap veriyorlar. Aralarında çalışmayan paketler var ben bunu kendim deneyimleyerek anladım. Özellikle belirli uygulamaların alternatifi olarak geliştirilenlere dikkat etmek lazım, bu nedenle kullanıcı geri dönüşlerine ve paket detaylarını iyice bir kontrol etmek gerekiyor.

Benim açımdan çok güzel bir inceleme olmuş. Bu incelemeden sonra sanal makinede bende deneyeceğim. Bu arada @illedelinux hocama da teşekkürlerimi sunarım.

Neyi özel bu kadar dağıtımın çok fazla masaüstü ortamı desteklemesinin dışında?

Bu dağıtım bir zamanlar varlığıyla keyif aldığım Antergos dağıtımının devamı. Antergos durdurulduğunda çok üzülmüştüm, hatta gözlerim bile yaşarmıştı, yakın dostumu kaybetmiş gibi olmuştum. RebernOs kaybettiğim dostumu yeniden canlandırdı, bu bile tek başına sevmem için yeterli.

Bu arada neden durdurulduğunu biliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…