Recep Baltaş'ın Tweet'ini Anlayamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçmişteki savaşlara ve kıtlıklara bakarsak bugün içinde bulunduğumuz sistemin bunların birçoğunu çözdüğünü söyleyebiliriz. Sürekli bir kapitalizm kötülemesi söz konusu fakat ülkesini yönetmeyi bilmeyen liderler dışındaki yerlerde sistem gayet güzel bir şekilde işliyor ve eskiden yaşanılan birçok sorunu çözmüş durumda.
Şu anki dünya düzeninde güçlü olan güçsüzü ezmeye, sömürmeye devam ediyor. Böyle de olmak zorunda çünkü dünyada herkese yetecek kadar kaynak yok. Tabii böyle olmak zorunda oluşu %100 doğru olduğu anlamına gelmiyor. ABD, Fransa, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin geçmişine baktığımız zaman hep birilerinin üstüne kene gibi yapıştığını görebiliriz. Şu anda ekonomik olarak bunu yapıyorlar. ABD bizim gibi 3. sınıf ülkelere ihtiyaç doğurur, sonra da ihtiyacımızı gidermek için kendi ürününü satar. Benim anladığım düzen bu.

Şu anki dünya düzeninde güçlü olan güçsüzü ezmeye, sömürmeye devam ediyor. Böyle de olmak zorunda çünkü dünyada herkese yetecek kadar kaynak yok. Tabii böyle olmak zorunda oluşu %100 doğru olduğu anlamına gelmiyor. ABD, Fransa, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin geçmişine baktığımız zaman hep birilerinin üstüne kene gibi yapıştığını görebiliriz. Şu anda ekonomik olarak bunu yapıyorlar. ABD bizim gibi 3. sınıf ülkelere ihtiyaç doğurur, sonra da ihtiyacımızı gidermek için kendi ürününü satar. Benim anladığım düzen bu.
O ülkelerin vatandaşları için bu durum çok karlı bir durumdur ki bir devletin kendi halkı için başka devletleri ezmesi o devletin halkını düşünen mantık ile yönetilen bir devlet olduğunu gösterir kendisini eztirten devletin ise yobazlıklardan kurtulamamış başındaki insanların kendi çıkarları için halkı uçurama sürükleyen medeniyetten bilimden uzak bir devlet olduğunu göstertir.

Ayrıca halk "Arkadaşım banane mültecesinden benim vergilerim niye onlara gidiyor. Banane senin egondan senin yüzünden benim alım gücüm düşmesin. Askerleriminizin girdiği toprakları sömürmüyeceksek ülkemizi zenginleştirmeyeceksek niye askerlerimiz oraya giriyor hayrına başka milletler yerine mı savaşıyoruz? hayır kurumu mu burası?" demesi gerekiyor ama halkta hükümette saçmalıyor halk'ın beynini öyle bir yıkamışlarki kendi hakkını aramak için sokağa dökülenleri terörist sanıyorlar bunu belirten halk tarafından itilip kakılıyor o yüzden bu tarz insanlar bu halktan uzaklaşarak beyin göçüne sebebiyet veriyor ayrıca.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Makerweddy
Bir yandan haklısınız bir yandan değil. İnsani olarak baktığımız zaman orta doğuda savaş çıkartıp yüzlerce insanın ölümüne sebep olmak kötü bir şey ama senin ülkendeki insanlar için iyi. Sorsan Amerikalı insanlara "insanların ölmesi kötü" derler ama yaratılan kargaşa sayesinde oluşan ekonomik refahı hesaba katmazlar. ABD kadar baskın olayıp ekonomik olarak kendini yukarılara taşıyan ülkelerde var. ABD'nin istediği şey dünyayı yönetmek. Benim kontrolüm dışında kuş uçmasın, kimse karar vermesin istiyor. Şu an politika olarak sevdiğim ülke Japonya. Keşke onlar gibi olabilsek.

@Makerweddy
Bir yandan haklısınız bir yandan değil. İnsani olarak baktığımız zaman orta doğuda savaş çıkartıp yüzlerce insanın ölümüne sebep olmak kötü bir şey ama senin ülkendeki insanlar için iyi. Sorsan Amerikalı insanlara "insanların ölmesi kötü" derler ama yaratılan kargaşa sayesinde oluşan ekonomik refahı hesaba katmazlar. ABD kadar baskın olayıp ekonomik olarak kendini yukarılara taşıyan ülkelerde var. ABD'nin istediği şey dünyayı yönetmek. Benim kontrolüm dışında kuş uçmasın, kimse karar vermesin istiyor. Şu an politika olarak sevdiğim ülke Japonya. Keşke onlar gibi olabilsek.
Evet size katılıyorum insani açıdan çok kötü bir şey işte bu yüzden devletin başına geçeçek kişinin bir katilden daha acımasız olması gerekir ki sevdiği insan yani halkı zarar görmesin zenginleşsin mutlu olsun.

Daha iyi bir düzen gelene kadar kapitalizm ile yolda devam etme konusunda bir sorun görmüyorum.
Fikirlere saygım sonsuzdur fakat yeni bir sistem gelene kadar kapitalist sistemler tarafından ezilen, hor görülen, köleleştirilen, öldürülen, sömürülen halka ne olacak? Eğer dünya kapitalist ülkeler tarafından yönetilmeye devam edilirse yeni bir sistem gelme şansı yok. Adamlar ellerinde olanın 7-8 katını istediği zaman sömürü devam edecektir.

Kapitalist ülkeler herşeyi kendi halkı için herşeyi yapıyorlar. O ellerindeki sermayeyi kendi halkı zenginlik ve mutluluk içinde yaşasın diye ellerinde tutup paylaşmıyorlar ki bu bir devletin halkı için yapabileceği en mantıklı olaylardan bir tanesidir devletler halkları için vardır ve onları düşünmek zorundadır yeri geldiği zaman halkının zenginliği için milyonlarla savaşmalı ülkesine para sağlamalıdır
ABD'nin Irak'a girmesi Irak halkı için bir felaket Amerikan halkı için daha yüksek alım gücü ve güvenliktir Amerikan halkı bir daha uçakların binalara girmeyeciğe emin olmuştur. keşke bizim ülkemizde sömürgecilik ve kendi halkının çıkarları anlayışına sahip olsaydı. Belki şuan suriyeyi sömürerek, Suriyeleri ülkeye almayıp sınıra duvarlar çekerek nerede petrol para biz orada olarak ülkemizi ileri seviylere taşıyabilirdik. Alım gücü artar halk daha mutlu hale gelir Eğitim ve kültere önem vererek Ortadoğu bataklığında bir elmas gibi parlayabilirdik ama biz bataklıkta çamur olmayı seçtik umarım bu düzelir ve güzel medeni güçlü bir Türkiye ortaya çıkar.
Peki, sizce bu mantıkla tüm ülkelerin refaha erişmesi mümkün mü? Durum bu kadar basit ve insanlar bu kadar kör cahil mi? Yani bu mantıkla, diyelim ki 1 kişinin alınacağı bir sınavına giren ve azimli, programlı bir şekilde çalışan 100 kişinin de sınavı kazanabileceği gibi bir şey çıkıyor(!) :) Ne yapacağız, en sonunda uzaylıları mı kolonileştireceğiz? 😇

Ek: Acılar üstüne kurulmuş bir refah sizi gerçekten de mutlu eder mi?

Peki, sizce bu mantıkla tüm ülkelerin refaha erişmesi mümkün mü? Durum bu kadar basit ve insanlar bu kadar kör cahil mi? Yani bu mantıkla, diyelim ki 1 kişinin alınacağı bir sınavına giren ve azimli, programlı bir şekilde çalışan 100 kişinin de sınavı kazanabileceği gibi bir şey çıkıyor(!) :) Ne yapacağız, en sonunda uzaylıları mı kolonileştireceğiz? 😇
İşte biz buna rekabet diyoruz. Tüm ülkelerin refaha erişmesini mi istiyorsun yoksa kendi ülkenin refaha erişmesini senin için en önemli olan kendi ülken olmalıdır eşşeğe filistin bayrağı çizip taşlayan filistin değil hala kabile hayatı yaşıyan kenya değil senin ülken en önemlisidir böyle düşüneceksek ortaya gerçekleşmesi imkansız herkes mutlu kafası çıkıyor öyle bir şey yok ve olması mümkün değil.
Ayrıca Uzaylılar kolonileştirlemez Uzay kolenileştirilir ki belli başlı ülkeler bunu peşinde.

Evet, eder. Gelişmiş toplumlar, gelişmemiş toplumlara hükmeder. Avrupa'da rahat yaşayan insanlar Kara Kıta Afrika'ya borçlu.

İşte biz buna rekabet diyoruz. Tüm ülkelerin refaha erişmesini mi istiyorsun yoksa kendi ülkenin refaha erişmesini senin için en önemli olan kendi ülken olmalıdır eşşeğe filistin bayrağı çizip taşlayan filistin değil hala kabile hayatı yaşıyan kenya değil senin ülken en önemlisidir böyle düşüneceksek ortaya gerçekleşmesi imkansız herkes mutlu kafası çıkıyor öyle bir şey yok ve olması mümkün değil...
Söylenebilecek çok şey var ama bana öyle geliyor ki, gerek yok... Kanım dondu! 🤐

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı