Recep Baltaş'ın Tweet'ini Anlayamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tekrar diyorum; kapitalizm iyi veya kötü bir şey değil. Sadece araç her sistem gibi. Dünyada şu an bütün ülkeler liberal ekonomi de veya karma ekonomi modelindeler.
Valla şu forumun var olma sebebi bile liberalizm.
Aslında şu an komünizm olmadığı için ‘kör ölür badem gözlü olur’ hesabı oluyor. Yuval Noah Harari’nin kitaplarında da bunu açıklıyor uzun uzun.
Oysa SSCB bile bu yüzden dağıldı. Baskı rejimi tek parti vardı.
@FCLivorno
İşçi hakları sadece komünizmle savunulmadı. Şu an karma ekonomiye sahip ülkelerde haklar bizden, Çin’den vs. daha gelişmiş. Komünizmin sonu böyle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konunun amacından çıktığını düşünerek kızıl bayrak ile daha fazla iç içe olmamak anlamında uzaklaşıyorum size iyi günler dileyip kapitalizm'in yenemediği (!) kızıl dan uzaklara gidiyorum :D
Mcdonald’s SSCB şirketiymiş(!)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sana tek bir soru soracam. Elinde imkan olsa ailenle birlikte Avrupa, ABD'de mi yaşamak istersin? K.Kore, Rusya, Çin'de mi yaşamak istersin?

Ayrıca kapitalist ülkeler sömürüyor. Ondan bu kadar refahtalar modundan da çıkın artık. Almanya bugün en çok''cari açık fazlası'' veren ülkelerden biri. 2. Dünya savaşından yenik çıkan Almanya nereyi sömürmüşte bu refahı elde etmiş? Söyleyin de bilelim.

Benim sistemler umrumda değil. Körü körüne bağlanmanın da faydasız olduğunu düşünüyorum. Ha! Fantezi amaçlıysa bilemem. Ben de ''Sovyet Rusya'' zamanında o botları giyip yanımda ''Natasha'' ile dolaşmak isterdim. Ama bu sadace fantezi. Tutupta kominizme ya da kapitalizme tapmıyorum.
Öncelikle ilk saydığınız ülkelerin birinin vatandaşıyım ve elimde imkan var. Kapitalist ülkeler refah, sömürüyor diye bir olay yok her Avrupa ve ya Amerika ülkesi için geçerli değildir. Almanya bir üretim ülkesidir en basit örneği Dünya'ya araba ihracat etmesi. Orta Avrupa sömürgeciliği uzun süre önce bırakmış ve başka işlerle uğraşmışlar bilim, sanat gibi.

Öncelikle ilk saydığınız ülkelerin birinin vatandaşıyım ve elimde imkan var. Kapitalist ülkeler refah, sömürüyor diye bir olay yok her Avrupa ve ya Amerika ülkesi için geçerli değildir. Almanya bir üretim ülkesidir en basit örneği Dünya'ya araba ihracat etmesi. Orta Avrupa sömürgeciliği uzun süre önce bırakmış ve başka işlerle uğraşmışlar bilim, sanat gibi.
Benim söylediğimi doğruladın kısaca. İnsanlar her zaman kendisi için ''maxsimum'' faydaya bakar. Bunun için çalışır ve çabalar, ona ulaşmak için. Bunda yanlış bir şey yok.

O zaman özglüklerin komünizm ütopyasında nasıl yok olduğunu anlarsınız.
Sarı yelekliler bir medeniyet göstergesidir bence halk kendi hakları için kendi çıkarları için sokağa dökülüyor bundan daha güzel ne olabilir ki ve ayrıca bunun olma sebebi kapitalizm değil bizimkine benzer saçma bir lidere sahip olmalarından kaynaklanıyor.
Ayrıca madem komünizm harika bir şey neden soğuk savaşı kaybetti neden şuanda ayakta değil neden insanlar isyanlar ile komünizm yıktı neden??? siz hiçbir zaman komünizm'in canlı örneğini görmediniz kitaplardan okudunuz sadece ama biz kapitalizm'i anlatırken onun içinde yaşadık onu gördük gelişmiş ülkelere gidip orada gerçekten yaşadık ki yazıyoruz bence sizin temeliniz daha zayıf geldi bana.
Komünizm harika bir şey olsa adamlar soğuk savaşı kaybetmeyecekler miydi? Güldürdün. SSCB sosyalist bir devlettir ve bildiğin kadarıyla sosyalizm ile komünizm farklı şeylerdir, tarihte ya da günümüzde tam anlamıyla Komünist bir devlet var olmamıştır. Devlet diyorum kusura bakma öyle bi' şey yok Komünizm'de🙃 Gelmişsin burada neredeyse bütün Batı Blokları ile savaşa girmiş bir ülkenin kaybetmesini Komünizm'e atıyorsun... Şaşırtıcı açıkçası. Polonya ve Doğu Almanya'da işlerin yolunca gitmemesi köpeğin zorla ava gitmek istememesinden başka bir şey değil. Bir ideoloji altında SSCB tarafından sömürülüyordu adamlar. Merak etme biz sadece gelişmiş ülkelere gitmekle kalmayıp yaşadık. Hiçbir şeyin fanatikliğini yapmamak gerekiyor.
Benim söylediğimi doğruladın kısaca. İnsanlar her zaman kendisi için ''maxsimum'' faydaya bakar. Bunun için çalışır ve çabalar, ona ulaşmak için. Bunda yanlış bir şey yok.
Aslında tam olarak doğrulamadım. İnsan kendini nerede bulacağını bilemez, işin gücün Çin'de olur, rahat edersin Çin'de yaşarsın bu göreceli bir kavram. Bir ülke sadece refah yaşam sunuyor diye gitmenin bir anlamı yok. Eline bi' meslek alırsın o meslek nerede rağbet görülüyorsa oraya gidersin. Türkiye mesela? Din tüccarısındır krallar gibi yaşarsın...

Son düzenleme:
Komünizm harika bir şey olsa adamlar soğuk savaşı kaybetmeyecekler miydi? Güldürdün. SSCB sosyalist bir devleti ve bildiğin kadarıyla sosyalizm ile komünizm farklı şeylerdir, tarihte ya da günümüzde tam anlamıyla Komünist bir devlet var olmamıştır. Devlet diyorum kusura bakma öyle bi' şey yok Komünizm'de🙃 Gelmişsin burada neredeyse bütün Batı Blokları ile savaşa girmiş bir ülkenin kaybetmesini Komünizm'e atıyorsun... Şaşırtıcı açıkçası. Polonya ve Doğu Almanya'da işlerin yolunca gitmemesi köpeğin zorla ava gitmek istememesinden başka bir şey değil. Bir ideoloji altında SSCB tarafından sömürülüyordu adamlar. Merak etme biz sadece gelişmiş ülkelere gitmekle kalmayıp yaşadık. Hiçbir şeyin fanatikliğini yapmamak gerekiyor.

Aslında tam olarak doğrulamadım. İnsan kendini nerede bulacağını bilemez, işin gücün Çin'de olur, rahat edersin Çin'de yaşarsın bu göreceli bir kavram bir ülke sadece refah yaşam sunuyor diye gitmenin bir anlamı yok. Eline bi' meslek alırsın o meslek nerede rağbet görülüyorsa oraya gidilir.
Tuhaf olan da bu zaten. Hiçbir yerde tam anlamıyla uygulanmamış bir sisteme körü körüne kötü demek? En basit örneğiyle. Almanya'daki işsiz olan insanlara verilen ödenek bile bedel ödeyen bir sınıfsal mücadelenin eseri. Kapitalizm bazı ülkelerde uzlaşmak zorunda kalmıştır. Çünkü ürettikleri malları satacağı kişiler yine çoğunlukta bu insanlardır. Çin, SSCB ve Kore'ye bakarak; onların üzerinden teori üreterek Sosyalist sistemi açıklamak doğru değildir.
Konunun amacından çıktığını düşünerek kızıl bayrak ile daha fazla iç içe olmamak anlamında uzaklaşıyorum size iyi günler dileyip kapitalizm'in yenemediği (!) kızıl dan uzaklara gidiyorum :D
Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer yine kürkçü dükkanıdır. Çok uzaklaşma. Kaldı ki ne kadar zıplarsan zıpla yine aynı yere düşeceksin. 🤪

Fikirlere saygım sonsuzdur fakat yeni bir sistem gelene kadar kapitalist sistemler tarafından ezilen, hor görülen, köleleştirilen, öldürülen, sömürülen halka ne olacak? Eğer dünya kapitalist ülkeler tarafından yönetilmeye devam edilirse yeni bir sistem gelme şansı yok. Adamlar ellerinde olanın 7-8 katını istediği zaman sömürü devam edecektir.

En azından bu insanlar günümüzde haklarını arayabiliyorlar, diktatör bir rejim altında değillerse. Geçmişte olsa sesini çıkardıkları anda kelleleri gidecekti.

En azından bu insanlar günümüzde haklarını arayabiliyorlar, diktatör bir rejim altında değillerse. Geçmişte olsa sesini çıkardıkları anda kelleleri gidecekti.
Seslerini çıkarabildikleri kapitalist sistemin avantajı değildir tam tersini bu sistemin beğenilmediğini ifade eder. Ayrıca şunu da belirtmek isterim; bir elin nesi var, iki elin sesi var. Baş kaldıran kısım çoğunluk olduğu için bir şey yapamıyorlar.

Aslında tam olarak doğrulamadım. İnsan kendini nerede bulacağını bilemez, işin gücün Çin'de olur, rahat edersin Çin'de yaşarsın bu göreceli bir kavram. Bir ülke sadece refah yaşam sunuyor diye gitmenin bir anlamı yok. Eline bi' meslek alırsın o meslek nerede rağbet görülüyorsa oraya gidersin. Türkiye mesela? Din tüccarısındır krallar gibi yaşarsın...
Sonuçta Çin'e değil. Avrupa'ya gitmişsin. İkimizde refahın sadace yeterli olmayacağının farkındayız. Avrupa'da mallarına bir anda el konulamaz. Hükümeti protesto edebilirsin özgürce. Aynısı Çin'de yapabilecek miydin? Ama refahı, insanca yaşayabileceğin bir yere gitmek istemenin de yanlış bir tarafı yok bence.

Sonuçta Çin'e değil. Avrupa'ya gitmişsin. İkimizde refahın sadace yeterli olmayacağının farkındayız. Avrupa'da mallarına bir anda el konulamaz. Hükümeti protesto edebilirsin özgürce. Aynısı Çin'de yapabilecek miydin? Ama refahı, insanca yaşayabileceğin bir yere gitmek istemenin de yanlış bir tarafı yok bence.
Refahın sadece yeterli olmacağına kim karar veriyor? Hükümeti protesto vs. etmek için refah bırakılıp bir yere gidilmez. Siz galiba göç etmeyi kafaya takmışsınız anlaşılan😀 Kendi ülken, kendi kültürün, kendi dilin ne dersen de refahı kendi memleketinde bulup da bi' yere göç edenin aklını sorgularım.

Refahın sadece yeterli olmacağına kim karar veriyor? Hükümeti protesto vs. etmek için refah bırakılıp bir yere gidilmez. Siz galiba göç etmeyi kafaya takmışsınız anlaşılan😀 Kendi ülken, kendi kültürün, kendi dilin ne dersen de refahı kendi memleketinde bulup da bi' yere göç edenin aklını sorgularım.
İşte onu bulamıyoruz. Uzun süre de bulamayacağız.
Seslerini çıkarabildikleri kapitalist sistemin avantajı değildir tam tersini bu sistemin beğenilmediğini ifade eder. Ayrıca şunu da belirtmek isterim; bir elin nesi var, iki elin sesi var. Baş kaldıran kısım çoğunluk olduğu için bir şey yapamıyorlar.
Çin’de onu da yapmıyorsun. Çin modern köle ülkesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı