Recovery Sorunu Error Code 0xc0000098

• Konuyu başlatan arkham
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 11.528
Makaleler
51
Daha fazla  
Beyler bu sabah böyle bir hata aldım açılırken;

4oES0QFh.jpg

HDD' den garip sesler geliyor Tık tık diye. Nedir sorun? Lütfen yardımcı olun, mobilden yazıyorum.

Bios ekranından recovery yapmayı bilmiyorum. Nasıl yapılır? Bu hata birden çıktı yani son günlerde sürekli PC donuyordu video falan izlerken. Geç açılıyordu PC.
Anladım şu an görmeden kesin bir yorum yapamıyorum, fakat zamanında bende laptop konusunda çok sıkıntı yaşamıştım ve ben sabit disk'in öldüğünü sanmıyorum. Fakat şuan bios şüpheli geliyor bana. Eğer tahminimde yanılmıyorsam başka bir pc üzerinden sabit disk'i biçimlendirmek gerekebilir ve tabi sorun bios ise onuda düzeltmek lazım.

Bana öyle geliyor ki HDD'deki fiziksel bir problemden ötürü işletim sistemi dosyalarında bir hasar meydana geldi.

En başta HDD'nin sıkıntısız çalıştığından emin ol. Başka bir sisteme tak ve test et veya başka bir HDD'yi kendi sisteminde test et.
Bunun dışında sisteme başka bir HDD takıp ilk olarak onun boot edilmesini sağlayabilirsin.
Bu şekilde masaüstüne kadar ilerler ve kendi HDD'ndeki dosyaları alırsın. Tabi sağlam ise.

Bu bahsettiğim olay gerçekleştirilebilir. İşletim sistemine farklı bir HDD ile ulaşabilirsin.

Bana öyle geliyor ki HDD'deki fiziksel bir problemden ötürü işletim sistemi dosyalarında bir hasar meydana geldi.

En başta HDD'nin sıkıntısız çalıştığından emin ol. Başka bir sisteme tak ve test et veya başka bir HDD'yi kendi sisteminde test et.
Bunun dışında sisteme başka bir HDD takıp ilk olarak onun boot edilmesini sağlayabilirsin.
Bu şekilde masaüstüne kadar ilerler ve kendi HDD'ndeki dosyaları alırsın. Tabi sağlam ise.

Bu bahsettiğim olay gerçekleştirilebilir. İşletim sistemine farklı bir HDD ile ulaşabilirsin.

Şuan bu dediğin şey pek olanaklı değil zira Laptop kullanıyorum :) Yani hem bu sorunlu HDD hem de başka HDD aynı anda takamam.

Umarım sorun çözülmüştür. Fakat çözemediyseniz harici sabit disk alacağınız bir arkadaşınız var isa deneyebilirsiniz.

Maalesef yok hocam öyle bir arkadaş. Bu işler de Ankara'da tek başımayım :) Sanırım yeni HDD alacağım. Tüm 2.5 HDD uyumludur değil mi Laptop ile?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı