Red Alert 4 neden yapılamadı?

Geçiyordum

Attopat
Merhaba arkadaşlar, eski ve yeniler olarak bölünen Red Alert 2 vs Red Alert 3 oyunu sizce devam serisine devam etmeli mi?

Command & Conquer: Red Alert 4"ü yapmama ve yapma nedenlerini resmi olarak doğrulamadı fakat bazı yapım EA projelerinde adı geçince olabilir gibisinden bazı sözler çıkmıştır, kötü çıkışından grafik ve oynayışından eski fanlarının eleştiri yağmuruna tutulan oyun RA2'den bağımsız hikayesinden tutun farklı olaylarla gündeme gelmişti peki gerçekten beklemek gerekli mi?

Eski yapım biliyorsunuz; Westwood yapımıdır satılmadan önce tabii, aslında güzel işler başarmıştı ve adını duyurdu bu zamana kadar oynanabilirğini sürdürmeyi başarabilmişti, günümüze gelirsek devamı olan EA tarafından yapılan RA3 neden böyle yapıldı ne eksikti neden sevilmedi de sevimsiz oyun olarak anıldı.

İşte o kareler; RA2'den bir görüntü.

Command & Conquer: Red Alert 2

RA3'ten bir görüntü.

Command & Conquer: Red Alert 3

Son düzenleme:
Burada detaylı cevaplar var sorunuzla ilgili. İsterseniz bakabilirsiniz. Why didn’t EA want to make Red Alert 4?

Bana kalırsa da serinin son oyunları çok iyi olmadığı için bitirdiler. Son çıkan oyunu (Red Alert 3) pek beğenilmemişti diye hatırlıyorum. Command & Conquer 4 oyunu da hiç beğenilmemişti. User Score Metacritic'te 2.2 maalesef. Bu kadar batan oyunlardan sonra devam etmek istememiş olabilirler. Bir de RTS türü veya genel olarak strateji türü daha çok niş bir kitleye hitap ediyor, bunun da payı olabilir.

RA2 ve Yuri's Revenge'den sonra üçüncü oyun gerçekten olmadı. Sinematik ve güzel kadınlarla ne reklam yapmışlardı halbuki :)

Sanırım ikinci oyun bir efsane olarak kalacak.

Yeni nesil artık bu türü pek tercih etmiyor. Piyasadaki strateji oyunlarının sayısı çok azaldı. Böyle giderse yok olup gidecek bu tür.

RA2 ve Yuri's Revenge'den sonra üçüncü oyun gerçekten olmadı. Sinematik ve güzel kadınlarla ne reklam yapmışlardı halbuki :)

Sanırım ikinci oyun bir efsane olarak kalacak.

Yeni nesil artık bu türü pek tercih etmiyor. Piyasadaki strateji oyunlarının sayısı çok azaldı. Böyle giderse yok olup gidecek bu tür.

Onu demeyeydin iyiydi hep yıllarca şunu beklemiştim neden yuri camping yok ne zaman çıkacak. Sovyetleri geç orada yuri vardı yalandan beyinlerini yıkadık da sonuç hüsran ele geçirdik tam burayı bitti. Demek istediğim yuri camping :(

Geleceği olan bir konuya sahipti kendi teması vardı, özgün bir yapım olmasına rağmen niteliksiz bir oyun stüdyosunun ellerinde heba oldu. Aslında hala gelecek vadediyor, RA2'ye bir yeniden yapım gelse C&C serisi yeniden popülerlik kazanır. Keşke iyi bir oyun stüdyosu alsa bu seriyi.

Bütün strateji oyunları yapılmadı. Tür bitti. Age of da aynı. Para kazandırmıyor galiba bir de sistemler gelişti grafikli daha iyi oyunlar çıktı. Kullanıcısı azaldı. Sekiden oyun yoktu. Mecburduk bunlara

RTS'ler Command And Conquer serisi, Warcraft serisi, Starcraft serisi hikaye, akıl, mantık, keyif bazlı oyunlardı*. Çok oyunculuda iş mikrokontrol ve hıza dayandı - profesyöneleşmesi genel oyuncuların tadını kaçırdı, günümüzde dünyanın herhangi bir yerinde FPS oynayan insanları görebiliriz profesyönel lig dışında ama RTS'lerde aynı şey geçerli değil çünkü mikrokontrol yapacağım diye ezber uğraşıyor oyuncular. Oysa herhangi bir çok oyunculuda veya internet cafede güle oynaya takılıyor insanlar, işi fazla kişiselleştirmeden.

Westwood hikaye yazımı ve zamanında getirdiği yeniliklerle, Warcraft'ı ortaya koyan rakibi eski Blizzard (eski diyorum zira Diablo 3'ten sonra yaptıkları hiçbir şeyin kaliteli olduğunu hissetmedim) kalmadı. EA ortalama 2008'den sonra hikaye yazmak yerine varolanların suyunu sıkıp tekrar sunmaya başladı - oldukça sıkıcı sonuçlar doğurdu şaşırtıcı olmadık şekilde.

Özellikle C&C 4 PC ve telefon arası bir kafada yapılıp harika giden bir hikayenin ortasında tüy dikti. First Decade olarak DVD koleksiyon setim var (1996 kutulu Red Alert'im da var mesela) ama son gelen RA3 kendini C&C dünyasından sıyırmış, Starcraft'a çevirmeye çalışmış - 3 farklı yetenek ve güç üzerinden, aşırı karmaşık yapmışlar. Ben oyundan keyif almaya mı bakayım yoksa savaşı mikrokontrolle mi yöneteyim? Gerçekten bu projenin başına geçen yönetim ekibini bir kaşık suda susuz kaşıklamak gerekli. Starcraft 2 hikayeyi 3 farklı açıdan birleştirip 3 farklı zamanda sundu, cidden o kadar çok ünite olmasına rağmen RA3 kadar mikrokontrole ihtiyaç duymuyorsun, zaten eski Blizzard 3 ırk üzerinden stabil oturtmuştu hikayeyi.

Eski yeni hiçbir oyuncu jelibon gibi bir tank görmenin anlamlı olmadığını biliyor.

*Oyuncular eskiden ellerinde tablet/telefon suratlarında 24 saat maksimum satüre/renk doygunluğu olan anlamsız veya psikolojik açıdan evcilleştirmeli çizgi filmlerle/maymun zekalı oyunlarla büyümedikleri için bu zamanki oyundaki hikaye ve keyfi daha çok aldılar. Zaten "eskiden oyun yoktu" değil oynayabildiğiniz, anlayabildiğiniz, çözebildiğinizdi oyun. Tutorial de neymiş... bunun eğitim ve çalışma hayatı yansımalarını görüyorum, anlamaya çalışan ve kendini geliştiren öğrenci/çalışan sayısı 10 yıl önceye oranla çok çok daha düşük, sonra bunlarla iş yapmaya çalışıyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı