Red Dead Redemption 2 vs God of War

Red Dead Redemption 2 vs God of War


  • Oy verenlerin toplamı
    431
God of War Dünyanın en abartılmış, en balon oyunu olabilir. Teknik açıdan çok başarılı bir oyun ama sevmek için çok çabalamama rağmen öve öve bitiremedikleri oyun bu mu yani diyerek bir oynadığım oyun kendisi. Nefret ettiğim Souls like türünden daha çok zevk alıyorum oynarken. En azından bir hissiyatı var. RDR2 Gibi bir sanat eserinin, oyun dünyasında yeni bir kalite çıtası belirlemiş ve açık dünya nasıl yapılır tüm oyun camiasına öğretmiş bir oyunun karşısına koyulması bile RDR2'ye hakaret sayılır. TLOU 2 Olsa anlarım da God of war, evreni ve hikayesiyle balondan ibaret.
 
Thlou ile RDR2 kıyaslanır mı? Ben 1.oyununu oynamıştım pek de güzel değil açıkçası, kendi fikrim böyle. Kişiden kişiye göre değişir ama bana göre RDR2'nin yanından geçmez.

Hikaye akıcılığı olarak RDR2 bence de güzel fakat thlou evreni bir başka hocam. 1. oyunu bende pek sevmiyorum 2. oyunu çok güzel.
 
Oyun dünyasının geneline bakarsak bu iki oyunda TLOU serisinden önde görünüyor. Son dönemde çıkan en iyi ilk 3 oyun GoW RDR 2 ve Elden ring’dir. Tüm oyun dünyasında böyle gözüküyor. He sıralaması farklı herkes sevdiğini koyuyor 1’e. Ayrıca Game of the year ödülünü GoW’un almasıyla popüler kültür arasında bir bağ yok. GOTY ödülünü bir çok şeye bakarak veriyorlar. GoW bütün seriyi inanılmaz şekilde değiştirerek çok iyi olması sayesinde hakkıyla GOTY ödülünü aldı. He RDR 2 alsaydı haksız mı alırdı hayır. RDR 2’de alsa bir şey demezdim şahsen ben. 2022’de de Elden ring souls türüne yeni bir hava kattı; gerçekten keşfedilecek bir açık dünya. Bunun sayesinde de ödülü kaptı. Zaten çok iyi oyun tek etken o değil ama çok büyük bir etken.
 
Thlou serisini oynamadınız sanırım. :)

Hocam TLOU 2 beni hikayesi nedeniyle sinir krizlerine sokmuş bir oyundur. Daha bu hafta bitirdim. Çok kötü bir hikayeydi.

Oynanış kısmı ve atmosfer ise çok iyiydi. Bu çapta büyük bir oyunun TR dublaj ile gelmesi de çok hoş.

Oyundan rahatsız olma nedenlerim:

1. Sarıya zor katlandım ve katlanmam gereken süre çok uzun bir süreydi.
2. Bazı karakterlerin saçma sonları. Özellikle en baştaki siz anladınız detay verirsek spoiler olacak.
3. O kadar kayıp verilmesine rağmen yaşanan final gerçekten kötüydü.
4. Çoğu seride bana 2. oyunlar daha iyi gelmiştir. Fakat TLOU serisinde ben ilk oyunu daha iyi buluyorum. Farklı bir konuda bu duruma özel TLOU 1 - 2 anketi yapmak lazım. Durum daha da netleşir.

God of War 2018 ve Ragnarök oyunlarını da oynadım. İkisi de muazzam oyunlardı. Ayırdığım zamana fazlasıyla değdiğini düşünüyorum. Hatta zaman bulabilirsem hikayeyi netleştirmek adına GoW 1-2-3 şeklinde en baştan tekrar oynayacağım.

Bu konuda ise oyum RDR2'den yana. RDR2 çıkana kadar ben oyun oynamayı bırakmış bir kişiydim. Yaklaşık 4 - 5 yıl biraderle maksimum ayda bir kez FIFA girmek dışında oyun açmıyordum. RDR2'nin tanıtımlarını, fragmanını ve internetteki videolarını görünce gerçekten tekrar hikayeli oyun oynamak istedim. Özetle beni tekrardan oynamaya başlatan oyun RDR2'dir. Şimdi önemli oyunları sırasıyla bitiriyorum.
 
İkisi de çok sağlam olmaları ile birlikte Türkiye'de yapılan her oylamada RDR 2'nin almasının en büyük sebebi GoW'un 2022'e kadar bir konsol oyunu olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. İndirimlerle de daha yeni yeni insanlar alıyor. Yani GoW daha yeni insanlara ulaşmaya başlamışken RDR2 ise çok uzun zamandır var ve 98 TL'e çok satıldı zaten ikisi de müthiş oyunlar haliyle.
Ben de MS1 diyerek oyumu RDR 2'ye veriyorum.
 
Hikayelerini karşılaştırmayacağım bu tamamen kişisel bir yorum olur çünkü herkes western tarzı hikayeler sevmek zorunda değil diğer yandan God of War gibi mitolojik fantastik hikayeleri içinde geçerli ben oynanış açısından yorum yapacak olursam RDR 2 çok daha iyi bir oyun. Hem tekrar daha fazla oynanılabiliyor hem de tek başına zaten çok daha uzun bir içerik sunuyor. God of War aşırı çizgisel kısa bir oyun ve tekrar oynamak içinde hiçbir neden yok çünkü aynı şeyleri yapacaksın. Para veriyorsanız bir şeye bu açılardan değerlendirilmesi taraftarıyım.

Aradaki fark çok RDR2 en iyi shooter ve en iyi açık dünyayı yaparken God of War en iyi dövüş sistemini yapıyor ama bana kalırsa RDR2 kovboy fantezisi ile 1 tık daha önde.
 

Geri
Yukarı