Reddit'te dini değerlere söven birisine dava açılabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

584754

Decapat
Makaleler
2
Reddit'te ana sayfamda bu post belirdi, ben de "yazık, Allah hidayet versin" yazdım, moderatör ekibinden birisi/birileri cevap olarak Allah'a sövmüş. Bu şahıs/şahıslara tazminat davası/hakaret davası açabilir miyim? 18 yaşından küçüğüm, ailem ile mi gitmem gerekiyor mahkemeye?

Screenshot_20230903_171244_Reddit.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Reddit'te ana sayfamda bu post belirdi, ben de "yazık, Allah hidayet versin" yazdım, moderatör ekibinden birisi/birileri cevap olarak Allah'a sövmüş. Bu şahıs/şahıslara tazminat davası/hakaret davası açabilir miyim? 18 yaşından küçüğüm, ailem ile mi gitmem gerekiyor mahkemeye?

Eki Görüntüle 1929634

Günaydın teknoryalılar Recep Baltaş'ın gölgesi üzerinizde olsun.

Reddit'teki her beğenmediğim şeye dava açmaya çalışırsam olur gibi. En fazla CİMER'e falan yazabilirsin.

Son düzenleme:
Mahkemeye gerek yok, kullanıcıyı bildirin ve CİMER'e yazın.

Reddit'teki her beğenmediğim şeye dava açmaya çalışırsam olur gibi. CİMER'e yazabilirsin.

Atatürk'e laf edilmemişken başkasının değerine sövmeyi normalleştirince olur gibi. Bu doğru ve etik bir davranış değil. Atatürk'e küfür dahi edilmezken karşı tarafın dini değere küfür etmesi sizce ne kadar doğru? Herkes herkesin görüşüne saygı duymalı sınırını aşmamak kaydı ile. Buradaki durum tam tersi olsa böyle diyecekler miydi? Atatürk'e hakaret edilmiş olsaydı ağzının payını hepimiz verirdik değil mi? Milletin değerlerine saygı duymadığımız ve küçümsediğimiz sürece bir adım ileri gidemeyeceğiz.

Dini değerler sandığınız gibi öyle dava açılacak şeyler değil. CİMER'e yazın falan demişsiniz de bir değeri yok dinin mahkemede. Yani dava açacak kadar düştünüz mü? Ayrıca dava açamazsınız. Şahsi bir konu değil. Dini değerlere herkes sövüyor ve o kadar da önemli bir şey değil "dini değerler".

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı