İnceleme Redragon Horus K618

Biraz hortlatıyorum ama bende Ornata v3'ü geri gönderip K618 aldım. Umarım pişman etmez. Alma sebebim kablosuz olmasıydı. Yoksa Ornata V3 gayet iyi bir klavye.

Hocam kargoya çıkmadıysa iptal edebilirseniz İncehesap Gaming gecesinde 1699TL şu anda. Bu saatte de haber verilmez ama şans eseri gördüm ve yazayım dedim belki nasibinizedir.

Hocam kargoya çıkmadıysa iptal edebilirseniz İncehesap Gaming gecesinde 1699TL şu anda. Bu saatte de haber verilmez ama şans eseri gördüm ve yazayım dedim belki nasibinizedir.
Cuma akşam saat 10 a kadarmış hocam. Geçti maalesef. Sonraki geceye 6 gün bilmem kaç küsür saat var. Ben siparişi verdim, nasibi olan gelecek cuma çıkarsa alır artık.

Tek çekincem umarım klavyeyi beğenirim. Hali hazırda 6 seneyi devirmiş redragon k509 kullanıyorum. 6 senedir üzmedi, umarım kablosuz klavyesi de üzmez.

Bu klavyede 74 sayfa yazdım 1 günde. Yorulmadım. Eksik veya fazla harf basmadı. Oyunlarda çok rahatım. Tam istediğim bir klavye. Ses yok kadar az. Kablolu kullanmaktayım. Hafif bastırmak bile yetiyor. Temizlemesi kolay. 6 aydan fazla oldu alalı.

Klavye bugün geldi. Yazımına alışmak gerçekten zaman istiyor çünkü diğer kullandığım klavyelere oranla basış hissi çok hassas. Bazen elim üstünde beklerken klavye tuşu algılıyor o derece.

Ayrıca söylendiği gibi ışık şiddeti bana da 1 tık az geldi. Hele ornata v3 ile kıyaslayınca 2 tık bile az olabilir. Ornata sadece tuşları değil klavyeyi aydınlatıyordu resmen. Ama söz konusu klavye kablosuz olduğu için bu ışık yeterli seviyede. Bir önceki kullandım redragon k509 ile hemen hemen aynı ışık şiddeti.

Harici şarj % sine nasıl bakılacak bilmiyorum sanırım göstergesi yok. M tuşu yanınca şarja tak yazmışlar kullanma kılavuzuna ama dolunca da kırmızı yanar diyor anlamadım.

Klavye Full plastik malzeme.
İki haftadır kullanıyorum bu klavyeyi ve bir düzeltmede bulunayım, klavyenin kasası metal/aluminyum. Ben de resimlerden plastik galiba diye düşünmüştüm ama değilmiş.

Wireless/kablosuz ve Bluetooth ile bolca tecrübe ettim ve herhangi bir kopma sorunu yaşamadım, mesafe yaklaşık 2 metre.

Beni çokça şaşırtan bir ürün oldu, fiyat-performans oranı çok yüksek. Hassas ve sessiz tuşları seviyorsanız çok iyi. Boşluk tuşunun ise diğer tuşlardan farklı olarak hafif "click" hissiyatı olması ise güzel bir detay olmuş.

Çok daha pahalı modelleri takip ediyordum ama içim elvermedi sırf markaya para bayılmaya, bir Youtube incelemesi sonrası gözü karartıp aldım bu klavyeyi ve iyiki de almışım.

Ekleme: Şarj yüzdesine Fn+Space/Boşluk tuşlarına basılı tutarak bakabilirsiniz, tam dolu iken 1'den 0'a kadar olan tüm ledler yanıyor, yani her bir tuş %10 enerji seviyesini gösteriyor. Ayrıca bluetooth üzerinden Windows'da pil seviyesini görebilirsiniz.

Son düzenleme:

Vallahi bana alüminyum gibi gelmedi. Çünkü gerçek alüminyum klavye kullanıyorum dokunuduğunda soğuk bir yüzey olur. İade edeli çok oldu ama o hissiyatı alamadım.

Kopma bende yaşamadım tek sorun ilk defa hem Slim hem de red switch kullanmak isteyen birisi için alışması çok zor belki de alışamayacağı bir klavye. Eli üstünde bırakamıyorsun.

Muadili olan Logitech ve Razer deathstalker için biçilmiş kaftan çünkü onlardan çok ekonomik. Ve iş görüyor. Çünkü bu 2 markanın da switchleri çok çabuk sorun yaşıyorlar.

Bu tip klavye kullanmış birisi için süper. Ek olarak da tuşlar çabuk parlayacaktır. Bunun için dahas onra PBT bir tuş takımı ile değişilirse tadından yenmez.

Vallahi bana alüminyum gibi gelmedi. Çünkü gerçek alüminyum klavye kullanıyorum dokunuduğunda soğuk bir yüzey olur. İade edeli çok oldu ama o hissiyatı alamadım.
Durum şimdi anlaşıldı, mesajınızdan sonra daha dikkatli inceledim ve kasanın üst yüzeyi metal (buz gibi), alt tarafı (taban) plastik.

Altı haftanın ardından bir deneyim güncellemesi; klavyenin bataryası hafif kullanımda ve hızlı kapanan wave/dalga aydınlatma modu (ışık seviyesi 2) ile dört haftayı çok rahat çıkardı ki tahminim beş haftayı da çıkaracak. Orta seviye kullanımda aynı ayarlarla üç haftayı rahat çıkarır tahminim.

Klavyede şimdilik bir sorun yok.

Son düzenleme:

Ben de gözüme kestirdim klavyeyi. Peki 4 hafta kullanım neye göre? Kimi var günde 6 8 saat kullanır kimi var benim gibi 2 4 saat kullanır. Total bir saat verebilir misiniz bu konuda.

Ben de gözüme kestirdim klavyeyi. Peki 4 hafta kullanım neye göre? Kimi var günde 6 8 saat kullanır kimi var benim gibi 2 4 saat kullanır. Total bir saat verebilir misiniz bu konuda.
Söz konusu klavye, günde 6-8 saat kullanım ile 4 haftayı çıkaramaz. Aynısını kullanıyorum. Full parlaklık ile, her hafta şarja takıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…