İnceleme Redragon Horus K618

Ben PC'yi açarım 15 - 16 saat açık durur ama aktif olarak klavyeyi 3-5 saat kullanırım ya da daha az. Fakat bu değil de başka bir Wireless klavyem var 4000mAh. Yetmiyor yani 2-3 günde bitiyor. Bıktım şarj etmekten kablo ile kullanmaya başlamıştım daha sonra da kablolu aldım. Şahsen bana göre kablosuz da sadece mouse çok önemli klavye de fazla etkisi yok göreceli tabii ama bende hiç yani.

Bana ancak 10-15 MAh'lık bir şey olması lazım ya da sürekli başında değilken klavyeyi kapatmam lazım onu da unutuyorum yani.

Siz memnunsanız çok güzel aslında çok güzel klavye ama işte ben kullanamadım ancak brown switchli olması lazımdı. Zor geldi bana. Redragon'un çok güzel modelleri var ama gelmiyor getirmiyorlar mesela vishnu tam benim aradığım bir modeldi macro tuşları da vardı ama yok yani getiren yok.

Ben de gözüme kestirdim klavyeyi. Peki 4 hafta kullanım neye göre? Kimi var günde 6 8 saat kullanır kimi var benim gibi 2 4 saat kullanır. Total bir saat verebilir misiniz bu konuda.
Hafif kullanımı takribi 1-2 saatlik bir süre gibi düşünebilirsiniz, yazdığım ayarlar pilin dayanma süresini çokça uzatıyor. Klavyenin standart ayarlarında yaklaşık 2-3 dakikalık bir ışık süresi var ve en yüksek ışık seviyesi ile yoğun kullanıldığında en fazla 2-3 günde bir şarja takmanız gerekir.

Cevap için teşekkür ediyorum. Niyetlenmiştim ben de bu klavye için, fakat sonradan vazgeçtim. Şimdi kafamda Bloody marka ürünleri var. 10 yıldır Mouse'unu kullanıyorum hala taş gibi. Neden klavyesi de olmasın düşüncesine girdim. Aklımda iki seçenek var bir kablosuz Bloody WS98 bir de kablolu modeli Bloody s98. kablolu modelde artı sayabileceğimiz oyun tuşları 24 adet PBT key caps kullanılmış. Aralarında 850 TL fark var. Daha önce hiç kablosuz klavye kullanmadım ve bu fiyat farkı için kablosuz almaya değer mi bilemiyorum.

S98 benim de çok incelediğim bir model hatta yurt dışında Sport modelleri var ve 3 farklı renk te harika ama ülkemize sadece bu renk gelmiş.

Üründe benim almamı engelleyen tek şey neden bir ses kadranı eklenmediği. Yani bu çok mu zor ben mi anlamıyorum bu bence çok büyük bir kolaylık. FN tuşu kullanmak yerine. Daha önce de bu boyutta bir klavye kullandım tam boy ama daha kompakt olması çok güzel. Ancak artık bir ses kadranının olması gerekiyor.

Son olarak. Ben kendimce Wireless klavyeyi çok büyütmüşüm gözümde ama bence önemli olan önce mouse sonra kulaklık ve en son klavye olsa da olur olmasa da. Çünkü klavye genelde hep sabit. Sadece arada bir oyun için poziyon alıyorsun o kadar.

Diğer türlü gecikmesi ve hatta bazen USB girişi seçmesi ve bazen çakışmas olasılığı bile var. Misal ben klavye ve fareyi yan yana koyamıyorum adaptörlerini çünkü klavye de takılmalar başlıyordu. vs

Son olarak 4000 mAh benim gözümde büyük geliyordu ama dediğim gibi günde 15 saat civarı aktif kullanmasam da PC açık ve sürekli klavyeyi aç kapa unutuyorum açık kalıp ışığı kapalı olsa bile enerji harcıyor. Ve bana 2 günde bir şarj gerekiyor. O kadar sıktı ki bu durum en sonunda kablolu kullanmaya başladım ve sonra da o klavyeyi bırakıp Amazon'dan 2550 TL'ye bu klaveyi aldım

Çok memnunum switchleri elimde olan kaihl box brown ile değiştirdim müthiş oldu. Kendi üzerindeki tam oyuncu için çok iyi ama çok hassas olduğu için yanlış yazıyordum şimdi çok rahatım. Artık şarj derdim yok.

Mouse ise Razer HyperSpeed V3 aldım pilli olunca çok rahat en iyi pilerden alınca 1 ayı bile buluyor.
Razer Barracuda X var oda kulaklık olarak 50 saat veriyor.

Yani kablosuz hayat güzel ancak klavye de bence çok da fark etmiyor. Gidip yatağa uzanıp bir şeyler yazabilen varsa bilemem tabii kendi görüşüm.

Ses kadranı çok da önemli değil benim için. Artı olarak bu klavyenin özelliği %20 kısaltılmış daha az yer kaplaması ve buna rağmen NumLock tuşlarının bulunması aslında. Ama sizin paylaştığınız klavyenin tuşları da full PBT olması da ayrı bir avantaj. Tek merak ettiğim sizin bu klavyedeki tuş basım hissiyatı nasıl tok bir ses veriyor mu? Bloody'nin incelemesinde baktığımda sesleri hoşuma gitti. Fakat bu klavye ile alakalı yapılan testlerde bunu göremedim.

Burada altta typing noise kısmında dinliyebilirsiniz.

Bir de bu video da 3:40 da dinleyebilirsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şahsen biraz sesli bir red switch i var benim görüşüm. Tok değil. Ben elimde başka bir klavyeden olan Kailh brown box switch vardı onu taktım harika oldu çünkü çok hassas 38gr ve 1.8 de aktif oluyor dediğim gibi tam e-sporcu switchi gibi. Speed switch gibi. O yüzden yazılarım hep yanlış olabiliyordu.

Bana göre o Bloody olanın sesi daha toktur. Bir de mikrofondan mikrofona çok değişebiliyor. Ama daha tok olabilir. Default hali. Bir fark Bloody İngilizce klavye bu Türkçe

Hayır ya nereden çıkardın Bloody tamamen Türkçe karakter destekleyen klavye. İtopya videosunda görebilirsin. Yazılımları bile Türkçedir.

Hayır ya nereden çıkardın Bloody tamamen Türkçe karakter destekleyen klavye. İtopya videosunda görebilirsin. Yazılımları bile Türkçedir.

Tuşlar İngilizce hocam. Türkçe karakter tabii ki ama tuşlar İngilizce.

Tuşlar İngilizce hocam. Türkçe karakter tabii ki ama tuşlar İngilizce.

Tam olarak ne demek istediğini anlamadım ama tuş yapısı resimdeki gibi bu şekilde. Aslında senin klavyeyi görünce bir vazgeçtim bundan alayım dedim yalan yok. Ama Bloody'nin o tok hissiyatı hiç yokmuş. Adamlar 7 katman klavye yapmış ve mis gibi ses veriyor tuşlar. HyperX full PBT oluşu aşırı cezbediyorken, Bloody de o tok hissiyatı ve 12 adet kendi özel yedek switch leriyle de öne çıkıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250609_143253_Edge.jpg
    140,6 KB · Görüntüleme: 11
Vallahi ben şimdi gördüm tükçe keycap olduğunu yeni fark ettim yani ben küçük enter görünce direk İngilizce demiştim. Büyük enter yapıyorlar genelde Türkçe olunca ASUS TUF K3 gen 2 de öyle büyük enter Türkçe hiç dikkatli bakmamışım videoya.

Eğer hocam alırsan fotoğraf falan atar paylaşırsan veya inceleme yaparsan sevinirim. Ancak indirim bekle derim 3500 küsur olmuş 2499 civarına düşüyordu bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…