Render Alırken Ryzen 5 3600 85° oluyor

Eray Şenkaya

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, öncelikle işlemcim AMD Ryzen 5 3600
Sony Vegas Pro 14 adlı programda render alırken 20 dakikalık bir render işlemi sonucunda, ilk 5 dakika 60-75, diğer 15 dakikayı da 85 derecede geçirdi. Bu süre boyunca işlemci zarar görür mü, normal mi?

Merhabalar, öncelikle işlemcim AMD Ryzen 5 3600.
Sony Vegas Pro 14 adlı programda render alırken 20 dakikalık bir render işlemi sonucunda, ilk 5 dakika 60-75, diğer 15 dakikayı da 85 derecede geçirdi. Bu süre boyunca işlemci zarar görür mü, normal mi?

80 derece üstünde uzun süre çalışırsa zararlı.
İşlemci fanının hızını arttırmayı deneyin.

Kısa vadede zarar görür demek net bir açıklama olur ama uzun vadede sorun yaratabilir. Stok soğutucusuyla CPB açık mı kullanıyorsunuz? Kasanız nedir?
Asus prime b450m-k anakart var CPB özelliğini bulamadım her yerde aradım ama yok maalesef. kasa xigmatek cyclops, camını çıkarırsam eğer daha az ısınır mı?

Asus prime b450m-k anakart var CPB özelliğini bulamadım her yerde aradım ama yok maalesef. kasa xigmatek cyclops, camını çıkarırsam eğer daha az ısınır mı?
CPB kapatmayla ilgili içerikler var bakarak yapabilirsiniz. Kasanız mesh bir kasa genel olarak yan camını açmak azaltır sıcaklığı ama tozlanma problemi olabilir. Siz en iyisi güzel bir soğutucu alın. Bütçeniz çok yoksa bile güzel 200 TL bandında işe yarar güzel soğutucular mevcut.

CPB kapatmayla ilgili içerikler var bakarak yapabilirsiniz. Kasanız mesh bir kasa genel olarak yan camını açmak azaltır sıcaklığı ama tozlanma problemi olabilir. Siz en iyisi güzel bir soğutucu alın. Bütçeniz çok yoksa bile güzel 200 TL bandında işe yarar güzel soğutucular mevcut.
tamamdır teşekkürler. Tek merak ettiğim 20 dakikalık bir süre de zarar görebilir mi bunu merak etmiştim.

Tamamdır teşekkürler. Tek merak ettiğim 20 dakikalık bir süre de zarar görebilir mi bunu merak etmiştim.

Hayır 20dk da bir şey olmaz ama uzun vadede ömrü kisalabilir. Kule tipi soğutucu almanızı öneririm 200 300 liraya, 3600'ün tam verimini alamazsıniz stok soğutucu ile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı