Render İçin 18.000 TL Laptop Tavsiyesi

Tam yükte 250watt civarı güç tüketen bir laptopu soğutmak mümkün olmayacaktır :) Zaten technopat inceleme videosu + makalesinde sıcaklık değerleri görünmekte.Oyunlarda 90 derecelere çıkabiliyor ancak bunun sebebi elbette gpu nun tam yüke girmesi yoksa sadece işlemciye yüklenen bir render alındığında turbo boost üst seviyelerde kalabiliyor ve cihaz alev almıyor.

Hocam bahsettiğiniz cihaz mevcut işlerim için yeterli olur mu acaba yoksa daha düşük model bakıp monitör mü alayım sizin mantığınız hangisin de ağır basar

Hocam bahsettiğiniz cihaz mevcut işlerim için yeterli olur mu acaba yoksa daha düşük model bakıp monitör mü alayım sizin mantığınız hangisin de ağır basar
Açık konuşmak gerekirse çok daha az para ile buna denk sistem toplanabilir, ancak işiniz vs. bilmiyorum laptopu gezdirmeniz gerek ise bunu öneririm bu fiyata 9900k var içerisinde korkunç güçlü bir işlemci ve sadece işlemciye yük bindiğinde çok güzel çalışır (bu oyunda güzel çalışmaz demek değildir turbo boostu biraz kısabilir ancak yinede 9750H i silip süpürür).(emin değilim biosdan turboda çalışma zorlanabilirmi, z370 var ortada sonuçta :) bilen bir üstad söyler belki)
Demek istediğinizi tam anlayamadım masaüstü+monitör mü demek istediniz yoksa laptop+monitör mü?
Şunu da ekleyeyim, herhangi bir laptop içerisinde 9900k dan daha güçlü bir işlemci bildiğim kadarıyla şuan yok (fiyat bağımsız şekilde)

Yanlış anlaşılma olmasın: Bütçeye göre tavsiye verdim, elbette 9750H ve 1660ti veya 2060 lı bir monster da önerebilirim, yine güzel render performansı verir ve uzun süreli bir cihaz olur biraz daha uzun sürer ancak evet yine çok performanslı olur, ben 18000TL bütçe için max performansı olan rakipsiz bir ürün önerdim bunu da belirteyim.

Yanlış anlaşılma olmasın: Bütçeye göre tavsiye verdim, elbette 9750H ve 1660ti veya 2060 lı bir monster da önerebilirim, yine güzel render performansı verir ve uzun süreli bir cihaz olur biraz daha uzun sürer ancak evet yine çok performanslı olur, ben 18000TL bütçe için max performansı olan rakipsiz bir ürün önerdim bunu da belirteyim.

Sıkıntı yok hocam, notebook olması şart
Notebook için ayrıca harici monitör alsam daha fazla çalışma imkanı yaratırım diye düşünüyorum

Sizce notebook için fiyatı aşağı çekip yanına monitör mü almam mantıklı olur

Notebook için ayrıca harici monitör alsam daha fazla çalışma imkanı yaratırım diye düşünüyorum

Dostum ilerde monitör yine alabilirsin ama işlemci ekran kartı yeterli gelmez ise laptopu satıp yenisini almak zorunda kalacaksın. 17 inç ile idare et bence ilerde monitör alırsın.

O sizin tercihiniz, 17.3 ekranı ikiye bölerek kullanmak size yetmiyor olabilir 2.monitör takabilirsiniz o konuda benim size verebileceğim bir tavsiye yok.
Şunu söyleyebilirim,bu önerdiğim model zaten sanırım en ucuz 9900K işlemcili laptop,bunun yanı sıra zaten hiçbir laptopta 9900k dan daha güçlü bir işlemci yok,9900k ile 9750H arasında %30u aşan bir güç farkı var ki bu render süresinde %35ten fazla fark edeceğini düşünüyorum çünkü kafadan yarı yarıya güç tüketimleri var (biri 45w diğeri 95w), yani userbenchmark sitesindeki avg benchlere baktığımızda evet 9900k 9750h den %30 küsür güçlü ama render performansında büyük ihtimalle %50 den fazla fark olacaktır,youtube dan render vs. lerine bakabilirsiniz.
Derseniz ki en kısa sürede render almasına gerek yok 20 dakika yerine 30-40 dakika beklerim (çalışmaya göre) 9750h li daha makul ekran kartlı daha uygun fiyatlı bir laptop da tercih edebilirsiniz , uzun vaade için size kesinlikle 9900k seçmenizi öneririm, umarım açıklayabilmişimdir.

Son düzenleme:
O sizin tercihiniz, 17.3 ekranı ikiye bölerek kullanmak size yetmiyor olabilir 2.monitör takabilirsiniz o konuda benim size verebileceğim bir tavsiye yok.
Şunu söyleyebilirim,bu önerdiğim model zaten sanırım en ucuz 9900K işlemcili laptop,bunun yanı sıra zaten hiçbir laptopta 9900k dan daha güçlü bir işlemci yok,9900k ile 9750H arasında %30u aşan bir güç farkı var ki bu render süresinde %35ten fazla fark edeceğini düşünüyorum çünkü kafadan yarı yarıya güç tüketimleri var (biri 45w diğeri 95w), yani userbenchmark sitesindeki avg benchlere baktığımızda evet 9900k 9750h den %30 küsür güçlü ama render performansında büyük ihtimalle %50 den fazla fark olacaktır,ingilizceniz var ise youtube dan render vs. lerine bakabilirsiniz.
Derseniz ki en kısa sürede render almasına gerek yok 20 dakika yerine 25-30 dakika beklerim (çalışmaya göre) 9750h li daha makul ekran kartlı daha uygun fiyatlı bir laptop da tercih edebilirsiniz , uzun vaade için size kesinlikle 9900k seçmenizi öneririm, umarım açıklayabilmişimdir.

Teşekkürler hocam yarın ararım ellerinde mevcut ise gidip alabilirim
Teşekkürler, indirim konusunda netlik olursa burada belirtirim.

Özetle önerim;
Bu bir laptop ve bu model zaten yükseltilebiliyor(intel aynı sokette bir yeni seri çıkarırsa 9900k yı upgrade edebileceksiniz, technopat incelemesinde de bahsediliyor),daha güçlü bir işlemci içeren bir laptop yok,uzun vaade için en doğru tercih olacaktır,sonradan yukarıda bir başka kullanıcının da söylediği gibi monitörü sonradan dilerseniz zaten satın alabilirsiniz sonuçta.

Yukarıdan farklı önerim, en güçlüsü olmasına gerek yok bütçeden kısıp render sürelerim biraz daha fazla sürer en kısa sürede bitmesine gerek yok derseniz; 9750H li 1660ti veya 2060 lı farklı modellere yönelebilirsiniz(oyunlarda da son derece tatminkar olacaktır,1660ti oyunların %75inde 100fps lere çıkabiliyor,en kötü birkaç ayarı kısıp yine 144hz(144alınırsa) monitörün tadını çıkarabilirsiniz.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu, incelemeyi izlemenizi ve makaleyi okumanızı şiddetle öneririm, tavsiyemde içim rahat ancak sonuçta elime alıp deneyimlemedim,ben de araştırmalarım hobi olarak takip ettiğim teknolojik incelemeler ve gelişmeler sonucunda monster müşteri memnuniyetini baz alarak fiyatınız doğrultusunda bu modeli önerdim, sonuçta 18bin küsür TL ' e bir ürün satın alacaksınız ve pişman olmanızı istemem (güç olarak kesinlikle pişman olmayacaksınız ancak tahmin edersiniz ki ağır bir cihaz,adaptörü 1.5kg kendisi 3.9kg) ancak 18000TL e bundan daha güçlü bir işlemci-ekran kartı kombosu benim bildiğim kadarıyla yok.
Satın alırsanız bir userbenchmark skoru isterim sizden :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı