Render ve modelleme için işlemci önerisi

X3D almayın, o işlemciler oyun temmeli.
Şahsen 7900 önerim, 12 çekirdekli ve 24 iş parçacığı ile tam bir render canavarı, hem oyunlarda falan da sizi üzmez.

7900X ile arasında ne gibi fark var?

7900X ile arasında ne gibi fark var?
7900x biraz daha güçlü (özellikle oyun performansı olarak) ama daha pahalı olduğu için onu önermedim, tabii bütçeniz yetiyorsa onuda alabilirsiniz ama ikiside 12 çekirdek 24 iş parçacığı barındırıyor, bence ekstra 3-4k vermeye değecek bir fark yok.

1.5k fark var çalışma durumuma göre alınabilir. Yanına 360mm veya 240mm? Öneriniz nedir?

Kutulu versiyonu alırım. Satarken rahat satılır.

Görsellik istediğiniz için farklı modeller tavsiye ettim ancak en ucuzunu ararsanız fiyatı biraz daha düşürebilirsiniz. 7900X konusuna gelecek olursam, şahsen tercih etmezdim. f/p ve ihtiyaç açısından biraz muallakta kalıyor. @Iwatani Naofumi bence Filo çok tatlı.

Görsellik istediğiniz için farklı modeller tavsiye ettim ancak en ucuzunu ararsanız fiyatı biraz daha düşürebilirsiniz. 7900X konusuna gelecek olursam, şahsen tercih etmezdim. F/P ve ihtiyaç açısından biraz muallakta kalıyor. @Iwatani Naofumi bence filo çok tatlı.

MAG panoyla 26k civarı ediyor. Elimdekileri satsam falan anca karşılar.

Görsellik istediğiniz için farklı modeller tavsiye ettim ancak en ucuzunu ararsanız fiyatı biraz daha düşürebilirsiniz. 7900X konusuna gelecek olursam, şahsen tercih etmezdim. f/p ve ihtiyaç açısından biraz muallakta kalıyor. @Iwatani Naofumi bence Filo çok tatlı.
Konu dışında ama evet Filo tatlı😅.
Bende zaten 7900x değil düz 7900 önerdim, 9700x'teb 800-1000TL kadar daha pahalı ama daha çok çekirdek ve iş parçacığı barındırıyor ve bu yüzden render işlerinde 9700x'ten çok daha iyi olacaktır.
Ayrıca atılan RAM yerine, aynı fiyata 2 tane XPG Lancer almak daha iyi olur:
2 adet alırsa tadından yenmez, XPG hem en kaliteli RAM markalarından biridir halde diğer markalara kıyasla RAM'lerinde hem Intel XMP hemde AMD EXPO desteği var.

Konu dışında ama evet filo tatlı😅.
Bende zaten 7900X değil düz 7900 önerdim, 9700X'TEB 800-1000TL kadar daha pahalı ama daha çok çekirdek ve iş parçacığı barındırıyor ve bu yüzden render işlerinde 9700X'ten çok daha iyi olacaktır.
Ayrıca atılan RAM yerine, aynı fiyata 2 tane XPG Lancer almak daha iyi olur:
2 adet alırsa tadından yenmez, XPG hem en kaliteli RAM markalarından biridir halde diğer markalara kıyasla RAM'lerinde hem Intel XMP hem de AMD EXPO desteği var.

Planlar iyi de bakalım bütçe yeter inşallah.

Ryzen 5 9600X nasıldır? Ne olur olmaz bütçe çıkmazsa o daha uygun görünüyor.

@Iwatani Naofumi

Son düzenleme:
Planlar iyi de bakalım bütçe yeter inşallah.

Ryzen 5 9600X nasıldır? Ne olur olmaz bütçe çıkmazsa o daha uygun görünüyor.

@Iwatani Naofumi
9600x'te güzeldir ama o fiyatlarda 7700 daha iyi olur:
9600x=6 çekirdek/12 iş parçacığı
7700=8 çekirdek/16 iş parçacığı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı