Renk körüyüm, polis olabilir miyim?

Renk körü insanların ehliyet bile alamadıklarını düşünürsek polislik biraz zor gibi duruyor bence.
Ya aslında ehliyetim var, ehliyette de alamazsın vs. demişlerdi. Belki bu da öyle bir şeydir diye konu açmak istedim ama sanırım olamıyormuşum. Yapacak bir şey yok :). Amacım memur olmaktı. Olabilirsem Polisliğe yürümek istiyordum.
 
Kısmı renk körlüğü var bende normalde renk körü olduğumu bile bilmiyordum bir yerde öğrendim normalde renklerle sıkıntım yok doktora gittim hatta 3 tane hepsi normalde bunun hayatını etkilemez dedi harbiden öyle 18 yaşında öğrendim renk körü olduğumu bir arkadaşım var o gerçek renk körü ağacı falan boyarken farklı renk kullanıyor o derece benim anlamadığım neden kısmı renk körlüğü engel ulan itfaiyeci olalım dedim hoşuma gidiyordu o da renk körü anlamadım itfaiyecilikte ne alaka ateşimi göremem yani çözemedim bilen bir arkadaş söyler mi şu şu sebepten engeldir diye.
 
Olamazsınız ne yazık ki hocam.
 
Renk körü insanların ehliyet bile alamadıklarını düşünürsek polislik biraz zor gibi duruyor bence.
eh.PNG
 
Olamazsın. Yüzünde ben olunca bile sıkıntı yaratıyorlar. 6000 TL maaşı var nereden baksan kolay kolay yedirirler mi? Donla bırakıp vucuduna bile bakıyorlar. 🤌

Alacak adam zaten alıyor. Adını soyadını soruyor geç diyor. Ha mesleğe almayacaksa ne kadar zor sorabilirse soruyor.

Kardeşim doktarıda satın alsan. Mesleğini icra ederken art niyetli biri seni şikayet eder. O zaman paket olursun.
 
Herkese merhabalar. Dün çok kafama takıldı. Aslında internetten baktım, renk körü olanların polis olamadığını vs. okudum bir yerde fakat bugün arkadaşım hafif hata sayılıyor diyerek alınabildiğimi söyledi. Renk körlüğüm "deuteranomaly" yani çoğunlukla yeşil renkleri göremiyorum sanırım. Eğer bununla ilgili bilgisi olan biri varsa ve açıklarsa sevinirim. İyi forumlar.
Göremediğin renkleri belirle ve onların normalde nasıl olduğunu araştır. Sonra da onları görünce normalde nasıl olduğunu hatırla ve hangi renk olduğunu gör.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı