Resident evil 4 remake, dünya çapında 9 milyon adet sattı

@Veysel_13 8 saatlik bir oyun için çeşitlilik yeterli olabilirdi. Ama RE4 uzun bir oyun. Yeterli değil maalesef. Beni çok baydı. RE2 8 saatlik bir oyun, 4 Remake ise 15-16 saati buluyor. 2 Remake kendi içinde yeterli bir çeşitliliğe sahip. 4 ise değil.

Yan görevler de bayağı basit şeyler ama onlara biraz seriye getirilecek olan bir sistemin temeli olarak bakıyorum. Onlara karşı negatif değilim pek. Fakat puzzlelar yeteri kadar ödüllendirici değiller bence 4'te.

@xakiran open world iyi dizayn edilirse benim oldukça seveceğim bir şey olabilir aslında. Ben seriye yenilik gerektiğini düşünüyorum. Az kaynaklı, fazla düşmanlı ve RE metroidvania dizaynı olan bir oyun akar bu arada. Ben oyuna karşı o kadar da negatif değilim. Ortada duyurusu bile olmayan bir oyun için negatif olmaya pek gerek yok. Çıkınca bakarız.

Kaldı ki Capcom bence oldukça iyi ilerliyor son yıllarda. Firmanın REleri sık çıkarması dışında gittiği yol bence oldukça iyi. Monster Hunter (Temel World çok zayıf ama Iceborne zaten birçok kişinin favori MHlerindendir.), biraz eksik olsa da Dragon's Dogma (Combatı çok güzel ama.) ve DMC'yi iyi uyarladılar yeni nesle. Amerikanlaşmış Capcom 2010-2015 civarlarında olan o dönemlerinden çok daha iyiler şu anda bence. Fiyatlandırmaları falan da oldukça iyi pc tarafında. Her ne kadar eleştirilecek noktaları elbet olsa da son yıllarda en fazla keyif aldığım 3A oyunları yapan firmalardan biri Capcom. Benim için en büyük kusurları Denuvo denen rezalet sistemi kullanmaları şu anda. Bu sene için Monster Hunter Wilds, (Bu sene en çok beklediğim oyun) Onimusha ve Okami devam oyununu da heyecanla bekliyorum. Zaten combat ve harita dizaynı işini oldukça iyi yapabilen firma bu 2 oyunu da oldukça iyi uyarlayacaktır yeni nesle diye umut ediyorum. (2 dedim MH yeni nesle uyarlandı sonuçta.) Keşke adam gibi hikaye de yazabilseler ama yine de oyunları oldukça keyifli bence adamların.

Kaldı ki RE hiçbir zaman korku yönü ile öne çıkmadı. Bu orijinal üçleme için de geçerli. RE hiçbir zaman Alan Wake ya da Silent Hill olmaya çalışmadı. Gameplay olarak da itiraf etmeliyim ki bu 2 oyundan da daha üstün RE. Bu iki diğer oyun da zaten gameplayi ile RE kadar öne çıkmıyor, farkındayım. Demek istediğim aslında o kadar da benzer değiller RE ile bu oyunlar. En basitinden RE'de evrende hiçbir şey detaylıca lorea, evrene oturtulmaz. Hep uçuk kaçık şeyler vardır RE'de. RE her zaman böyleydi. 4 ile arttırdılar aksiyonu. Benim 4 ile ilgili sorunum aksiyonun artmasından çok fazla kaynak vermesi ve savaşların çok monoton olmasıydı. Yoksa ilk saatleri bayağı iyiydi. Kaynak azdı ve savaşlar monoton değildi ilk saatler olduğundan. Az kaynak ile 50 tane adamın arasına bırakılmanın verdiği gerilim hissi tam da o Stalkerlarda (Severim.) aldığım his. Tabii RE Stalker gibi fazla fazla cephane asla vermemeli sonralardan. Stalker open world mantığı olan fakat az cephane veren, zorlayıcı ve fazla düşman olan fakat metroidvania harita kalitesini de koruyan bir open world RE9 aslında gayet de hoş olacaktır. Tabii daha duyurusu bile yok. Bakarız daha sonra. Oyunu ama boşa yermeye gerek yok şu anda. Bakalım sonra, eğer gerçekten kötü durursa biz de gömeriz. Ama dediğim gibi, iyi dizayn edilirse seriye gayet hoş bir yenilik katacaktır. RE benim için etkileyiciliğini çok sık çıktığı için kaybetti ve oyun yapısında ciddi değişiklikler gerek tekrar etkileyiciliğini kazanabilmesi için. Benim için öyle.

Dusk Golem'in falsoları da yok değil. Harita büyüklüğünü belki direkt open world diye yazmış da olabilir. Bakarız artık daha sonra. Duyuruda belli olur. Dedikleriniz doğruysa benim için iyi şeyler. Kaynak atar mısınız?
Hocam kaynağı bulsam atacamda o sızıntıların hepsi silindi galiba kaç kere baktım daha önce bulamadım.

@Veysel_13, Resident Evil'ın Shinji Mikami'den beri gerçek bir survival horror oyunu bekliyor olan temel hayran kitlesinin negatif gazını alabilmek için oyunun küçük bir bölümünde Silent Hill 2'nin hastane kısmından araklanmış olan bir fikir eşliğinde bir bölüm yaratılmış olabilir. Bu durum oyun ile ilgili temel açıdan hiçbir şeye işaret etmiyor olduğu gibi ben test etmiş olduğunu iddia ediyor olan anonim kişiler yerine Dusk Golem kaynağı üzerinden konuşuyor olmayı tercih ediyorum.

@LegendaryDevilHunter serinin ve survival horror türünün büyük bir hayranı değil iseniz open world action game tanımını kabul ediyor olabilirsiniz.

Son düzenleme:
He gelin görün ki ben şuna da değinmek istiyorum re 4 remake bir orijinal 4 etmez.

Hatta bahsi daha da arttırıyorum re Engine 1 remake gelse örümcekleri bile kaldırırlar o remake de etmez ama güzel olur bak güzel olmayacak demiyorum ama kolaylasacak anlayın artık şunu.

@Veysel_13, Resident Evil'ın Shinji Mikami'den beri gerçek bir survival horror oyunu bekliyor olan temel hayran kitlesinin negatif gazını alabilmek için oyunun küçük bir bölümünde Silent Hill 2'nin hastane kısmından araklanmış olan bir fikir eşliğinde bir bölüm yaratılmış olabilir. Bu durum oyun ile ilgil temel açıdan hiçbir şeye işairet etmiyor olduğu gibi Reddit'te test etmiş olduğunu iddia ediyor olan kişiler yerine yıllardır var olan Dusk Golem kaynağı daha sağlıklı konumda.

@LegendaryDevilHunter serinin ve survival horror türünün büyük bir hayranı değil iseniz open world action game tanımını kabul ediyor olabilirsiniz. Zaten yazmış olduğum mesaj Capcom'un Survival horror oyunu ortaya koymayacak olmasını ve survival horror türünün ne olduğu ile ilgili bilgiler içeriyor.
Hocam oyunun küçük bir bölümü dediğiniz sızıntıyı yapan kişiye göre oyunun tamamının geçtiği inanılmaz büyük bir hastane. Yani hastanenin büyüklüğüne, haritanın karmaşıklığına çok şaşırdığını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Şu an o sızıntıları atamıyorum çünkü kaldırıldı. Daha önce çok aradım ama bulamadım. Ayrıca dusk golemin doğru çıkmayan sızıntılarıda vardı diye hatırlıyorum.

Ben o kaynakları bir yere yazmıştım

@Biodeclassified
A göre, yakın zamanda bir oyun testçisi Resident Evil 9 hakkında yeni bilgiler ortaya çıkardı.

Capcom tarafından resmi olarak açıklanana kadar tüm bilgiler söylenti olarak kabul edilecektir.

🚨 Büyük spoıler içerir 🚨
🚨 Kendi riskinizde okuyun 🚨

• Resident Evil: Village'dan dört yıl sonrasını konu alacak.
  • Jill valentine ve leon s kennedy ana karakterler olacak.
  • Chris redfield ve barry burton yardımcı karakterler olacak.
  • Jill valentine, RE5: Lost'in Nightmares'daki görünümüne benzer şekilde daha taktiksel giyinmiş.
  • Leon s kennedy, Resident Evil: Damnation'daki görünümüne benzer şekilde giyinmiş.
  • Jill valentine, Resident Evil: Death ısland'daki gibi görünüyor. Ancak leon s kennedy çok daha yaşlı görünüyor.

• Ana konu: Eveline'i yaratan şirketin yaşadığı bir adayı araştıran Bsaa'dan jill ve Dso'dan leon. Megamycete ile Eveline'in toplu klonlarını yaratıyorlar.
  • Chris ve barry, jill ve Leon'u radyo çağrıları aracılığıyla destekleyecekler. Bir tanesi rosemary Winters'tan bahsediyor.
  • Rosemary'nin kanını kullanarak ada sakinleri için bir aşı yaratacaklar.
  • Jill ve leon megamycete ile enfekte olacaklar.
  • Mavi şemsiye geri dönecek.
  • Ada lokasyonu terkedilmiş hastane, mağaralar, terkedilmiş evler, karanlık orman, terkedilmiş fabrika, laboratuvar ve tapınaktan oluşmaktadır.

• Başlıca düşmanlar, Resident Evil 4'teki Ganados'a benzer şekilde yakın dövüş silahları kullanabilen evrimleşmiş zombiler olacak.
  • Ay'a tapıyorlar ve kollarında ay dövmeleri var.
-Denize bakarken aya şarkı söylediği duyulabilir.
  • Leon sürekli bir düşman tarafından takip edilirken jill ise keçi adam tarafından saldırıya uğrayacak.
  • Antagonistin adı bay simon.
  • Nisan ve eylül aylarında oyun testleri yapıldı.
  • Nisan ayındaki oyun testi terkedilmiş Hastane'deki jill bölümünü içeriyordu, Eylül ayındaki oyun testi ise Orman'daki Leon'u içeriyordu.
  • Resident Evil 9, resident 7 ve village hikayesini megamycete ile kapatacak.

Ne olur ne olmaz diye notlara almıştım :D

@Veysel_13, Resident Evil'ın Shinji Mikami'den beri gerçek bir survival horror oyunu bekliyor olan temel hayran kitlesinin negatif gazını alabilmek için oyunun küçük bir bölümünde Silent Hill 2'nin hastane kısmından araklanmış olan bir fikir eşliğinde bir bölüm yaratılmış olabilir. Bu durum oyun ile ilgili temel açıdan hiçbir şeye işaret etmiyor olduğu gibi ben test etmiş olduğunu iddia ediyor olan anonim kişiler yerine Dusk Golem kaynağı üzerinden konuşuyor olmayı tercih ediyorum.

@LegendaryDevilHunter serinin ve survival horror türünün büyük bir hayranı değil iseniz open world action game tanımını kabul ediyor olabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@xakiran SH2R henüz yeni çıkmış oyun. SH2R çıktı biz de hastane yapalım diye hastane yapacaklarını sanmıyorum. Bir oyun geliştirmesi o kadar kısa sürmez zaten.

Mikami dediğiniz kişinin vizyonu ise her zaman aksiyondu. Adamın en son başarılı oyunu Hi-Fi Rush. Ghostwire Tokyo oyunumsusunu söylememe bile gerek yok. RE yapalım derken DMC yapmaları, RE4'ün kendi varlığı hatta. OG 1-2-3 de bence yine Silent Hill ya da Alan Wake gibi yapımlar olmaya odaklanan oyunlar değiller. Bence bir tık yanlış hatırlıyorsunuz Mikami ve OG oyunları.

Resident Evil Resident Evil liğini zaten ilk 3 formülden sonra kaybetti

İlk en iyi 3 leme (1 2 3)1 remake dahil) (3 yazılımını katmiyorum) (2 de orijinal)

3.sahiş 3 lemesi (4 5 6)

FPS(7 8) eğer 9 da isteyen FPS isteyen TPS diye özellik olursa orası bilinmiyor şu an ama demek istediğim ne kadar Resident Evil çıkarsa çıksın ilk 3 leme ve ortalama 3 lemenin hakkını vermeyecek(6 yokmuş gibi davranın)
Bence en iyi RE oyunu RE2 Remake. OG'den de bariz çok daha iyi hatta. RE7'nin ilk kısımları (İkinci yarısını pek sevmem.) ve RE8 de oldukça iyi oyunlar. RE formülünü kaybetmedi, formülü buydu zaten. Tabii RE "sevenler" SH2R ile SH2 poserı oldu. OG SH2'yi falan da oynamış adamım ben. RE hiçbir zaman SH olmaya çalışmadı. İkisi de bambaşka formüllerde oyunlar. RE her zaman metroidvania harita yapısını çatışma ile birleştirmeye odaklandı. Aksiyona odaklandı. SH ise aksiyona çok az emek verip bulmacalara odaklanan bir oyun. SH2R duyduğuma göre harita yapısı olarak RElere biraz daha benziyormuş ama OG SH2 o kadar da benzemiyor aslında. Yani bence RE'yi de yanlış hatırlıyorsunuz, SH'yi de yanlış biliyorsunuz. (Poserlık)

Hocam oyunun küçük bir bölümü dediğiniz sızıntıyı yapan kişiye göre oyunun tamamının geçtiği inanılmaz büyük bir hastane. Yani hastanenin büyüklüğüne, haritanın karmaşıklığına çok şaşırdığını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Şu an o sızıntıları atamıyorum çünkü kaldırıldı. Daha önce çok aradım ama bulamadım. Ayrıca dusk golemin doğru çıkmayan sızıntılarıda vardı diye hatırlıyorum.
Evet, Dusk Golem'in falsoları olmuştu.

Ben bu sızıntılara inanıyorum.

@xakiran SH2r henüz yeni çıkmış oyun. SH2r çıktı biz de hastane yapalım diye hastane yapacaklarını sanmıyorum. Bir oyun geliştirmesi o kadar kısa sürmez zaten.

Mikami dediğiniz kişinin vizyonu ise her zaman aksiyondu. Adamın en son başarılı oyunu Hi-Fi rush. Ghostwire Tokyo oyunumsusunu söylememe bile gerek yok. Re yapalım derken DMC yapmaları, RE4'ün kendi varlığı hatta. Og 1-2-3 de bence yine Silent Hill'ya da Alan Wake gibi yapımlar olmaya odaklanan oyunlar değiller. Bence bir tık yanlış hatırlıyorsunuz mikami ve og oyunları.

Bence en iyi re oyunu RE2 remake. Og'den de bariz çok daha iyi hatta. RE7'nin ilk kısımları (ikinci yarısını pek sevmem.) Ve RE8 de oldukça iyi oyunlar. Re formülünü kaybetmedi, formülü buydu zaten. Tabii re "sevenler" SH2r ile SH2 poserı oldu. Og SH2'yi falan da oynamış adamım ben. Re hiçbir zaman sh olmaya çalışmadı. İkisi de bambaşka formüllerde oyunlar. Re her zaman metroidvania harita yapısını çatışma ile birleştirmeye odaklandı. Aksiyona odaklandı. Sh ise aksiyona çok az emek verip bulmacalara odaklanan bir oyun. SH2r duyduğuma göre harita yapısı olarak relere biraz daha benziyormuş ama og SH2 o kadar da benzemiyor aslında. Yani bence Re'yi de yanlış hatırlıyorsunuz, Sh'yi de yanlış biliyorsunuz. (poserlık)

Evet, dusk Golem'in falsoları olmuştu.

Silent Hill hiçbir zaman aksiyona önem vermedi ki hep hikayeleriyle atmosferle duygularla puzzle lariyla bizi içine çekti benim re de iki sevdiğim oyun vardır 1 re 3 orijinali 2 re 4 sevdiğim karakterleri de jill wesker başka yok gerisinde Silent Hill derim.

Mesela Silent Hill ana karakterin normal biri olduğunu bile temsil ediyor ama re de ölümsüz chari oynadığın o kadar bariz ki.

Ben bu sızıntılara inanıyorum.
Bu subreddit yanlış olan söylentileri/sızıntıları direkt işaretliyor zaten. Moderasyon ekibini az çok biliyorum. RE9 gibi büyük bir oyun için bir de bunlar. Gerçek olma ihtimali olabilir. Adamın diğer mesajlarına baktım ve tester olabilme ihtimali var.

Silent Hill hiçbir zaman aksiyona önem vermedi ki hep hikayeleriyle atmosferle duygularla puzzle lariyla bizi içine çekti benim re de iki sevdiğim oyun vardır 1 re 3 orijinali 2 re 4 sevdiğim karakterleri de jill wesker başka yok gerisinde Silent Hill derim.
Ben de onu diyorum zaten. RE ile SH aynı formülü işlemiyor. Yeni REler yine RE formülü işliyor. Hangi formülü tercih edersin o sana kalmış. Fakat ikisi de gayet başarılı kendi formüllerinde.

Mesela Silent Hill ana karakterin normal biri olduğunu bile temsil ediyor ama re de ölümsüz chari oynadığın o kadar bariz ki.

Ben de diyorum ki RE'nin odağı her zaman aksiyondu. Mikami'nin de vizyonu aksiyondu. Farklı bir şey değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı