Resident evil 4 remake, dünya çapında 9 milyon adet sattı

Bence eklemek lazımdı, evet. Fakat şu anki hali ile oldukça iyi bir oyun. Remake demeye bin şahit ister fazla abartı olmuş. En iyi remakelerden biridir RE2 Remake. Benim gördüğüm en uğraşılmış remakelerden. Bu senaryoya sıfır ekleme olması SH2R'de de sinir bozucuydu bence. SH2 senaryosu iyi de sahnesi sahnesine aynı olması, kelimelerin bile aynı olması tembelce. Yan içerikle karakter hikayelerine derinlemesine inilebilirdi. Neyse SH2'yi bir kenara koyarsak RE2 Remake bariz en iyi remakelerden biri.

Parrynin bir sınırı var zaten. Bıçak hemen kırılıyor. Ben RE4'ün formülü yerine 2'ninkini tercih ederim fakat RE4 gereksiz uzun olmasaydı gayet memnun olurdum. Oyunun mekanikleri 15 saatlik bir oyunu dolduracak çeşitliliğe sahip değil. 8-10 saatlik bir oyun olsa çok daha tamam olurdum 4 için. Aksiyonu gerçekten iyi. Hele ilk saatlerde az kaynak verip çok düşman yollaması oldukça etkileyici. Ama kaynaklar sonradan çok fazla geliyor ve düşman çeşitliliği ve mekanik çeşitliliği az olunca 15 saat sonunda çok bayıyor.

@Veysel_13 etkileyicilik biraz kişisel tercih. Çoğu RE metroidvaniamsı haritalar sunan çizgisel aksiyon oyunu olduklarından iyi oyunlar olsalar da bana o kadar etkileyici gelmiyor artık. Her oyunda farklı bir şey sunma çabaları evet, var. Fakat çok RE geldi. Etkilemiyor beni o kadar artık.
Resident evil 4 remake 14 saati dolduracak çeşitliliğe sahip. Seride Oynanış ve kombat konusunda en çeşitli oyun re4 remake. Oyunda her ilerlediğinde önüne farkı düşmanlar çıkıyor. Sürekli birbirini tekrarlamayan boss savaşları çıkıyor. Karşılaştığın her düşman neredeyse biribirnden farklı saldırılara sahip. Bir düşmanın saldırısı diğer düşmanın saldırısına benzemiyor genelde. Ayrıca oynadıkça önüne bambaşka silahlar çıkıyor, hepsinin ayrı bir özel yükseltmesi var. Ayrıca yan görevler, gizlilik sistemi ve puzzler gibi onlarca oynanışı zenginleştiren özellik var. Parry yapma mantığı bile kendini tekrarlatmıyor. Çünkü her parry yaptığın kişi sersemlemiyor. Kimin sersemleyeceği şansa bağlı. Yani demek istediğim oyun bir yerden sonra parry yapayım düşmanları sersemleteyim vurayım mantığına dönüşmüyor. Parry sistemi olsun silah çeşitliliği düşman çeşitliği boss çeşitliliği olsun yan görevler gizlilik sistemi merchant sistemi puzzlelar olsun bu oyun çeşitlilik konusunda çok iyi bence. Ve tekrarada düşmüyor.

Bence eklemek lazımdı, evet. Fakat şu anki hali ile oldukça iyi bir oyun. Remake demeye bin şahit ister fazla abartı olmuş. En iyi remakelerden biridir RE2 Remake. Benim gördüğüm en uğraşılmış remakelerden. Bu senaryoya sıfır ekleme olması SH2R'de de sinir bozucuydu bence. SH2 senaryosu iyi de sahnesi sahnesine aynı olması, kelimelerin bile aynı olması tembelce. Yan içerikle karakter hikayelerine derinlemesine inilebilirdi. Neyse SH2'yi bir kenara koyarsak RE2 Remake bariz en iyi remakelerden biri.

Parrynin bir sınırı var zaten. Bıçak hemen kırılıyor. Ben RE4'ün formülü yerine 2'ninkini tercih ederim fakat RE4 gereksiz uzun olmasaydı gayet memnun olurdum. Oyunun mekanikleri 15 saatlik bir oyunu dolduracak çeşitliliğe sahip değil. 8-10 saatlik bir oyun olsa çok daha tamam olurdum 4 için. Aksiyonu gerçekten iyi. Hele ilk saatlerde az kaynak verip çok düşman yollaması oldukça etkileyici. Ama kaynaklar sonradan çok fazla geliyor ve düşman çeşitliliği ve mekanik çeşitliliği az olunca 15 saat sonunda çok bayıyor.

@Veysel_13 etkileyicilik biraz kişisel tercih. Çoğu RE metroidvaniamsı haritalar sunan çizgisel aksiyon oyunu olduklarından iyi oyunlar olsalar da bana o kadar etkileyici gelmiyor artık. Her oyunda farklı bir şey sunma çabaları evet, var. Fakat çok RE geldi. Etkilemiyor beni o kadar artık.
Düşman çeşitliliği konusunda en iyi resident evil oyunlarından biri re4 remake hocam. Karşılaştığın düşmanların çoğu birbirinden farklı. Saldırıları olsun yapay zekaları olsun öldürülme stilleri olsun hepsi birbirinden farklı. Örneğin mandibula yakaladığı zaman direkt öldüren bir düşman. Ama yapay zekası düşürülmüş. Ganadoslar daha az tehlikeli olduğu için yapay zekası daha iyi. Gördüğün gibi yapay zeka, düşmanların saldırganlığı konusunda bile düşmanlar çok değişiyor. Saldırılarıda aynı şekilde. Ve her düşmanıda aynı şekilde öldürmüyorsun bu bile değişiyor. Çoğu düşmanın farklı bir öldürülme şekli var. Örneğin regerenatoru öldürmek için thermal scop takıp kalbine vurman lazım. Garradoru öldürmek için durmasını bekleyip arkasına geçmen lazım. Yani düşmanlar her konuda çok çeşitli bence.

Son düzenleme:
Resident Evil 4 remake 14 saati dolduracak çeşitliliğe sahip. Seride oynanış ve kombat konusunda en çeşitli oyun RE4 remake. Oyunda her ilerlediğinde önüne farkı düşmanlar çıkıyor. Sürekli birbirini tekrarlamayan boss savaşları çıkıyor. Karşılaştığın her düşman neredeyse biribirnden farklı saldırılara sahip. Bir düşmanın saldırısı diğer düşmanın saldırısına benzemiyor genelde. Ayrıca oynadıkça önüne bambaşka silahlar çıkıyor, hepsinin ayrı bir özel yükseltmesi var. Ayrıca yan görevler, gizlilik sistemi ve puzzler gibi onlarca oynanışı zenginleştiren özellik var. Parry yapma mantığı bile kendini tekrarlatmıyor. Çünkü her parry yaptığın kişi sersemlemiyor. Kimin sersemleyeceği şansa bağlı. Yani demek istediğim oyun bir yerden sonra parry yapayım düşmanları sersemleteyim vurayım mantığına dönüşmüyor. Parry sistemi olsun silah çeşitliliği düşman çeşitliği boss çeşitliliği olsun yan görevler gizlilik sistemi merchant sistemi puzzlelar olsun bu oyun çeşitlilik konusunda çok iyi bence. Ve tekrarada düşmüyor.

Düşman çeşitliliği konusunda en iyi Resident Evil oyunlarından biri RE4 remake hocam. Karşılaştığın düşmanların çoğu birbirinden farklı. Saldırıları olsun yapay zekaları olsun öldürülme stilleri olsun hepsi birbirinden farklı. Örneğin mandibula yakaladığı zaman direkt öldüren bir düşman. Ama yapay zekası düşürülmüş. Ganadoslar daha az tehlikeli olduğu için yapay zekası daha iyi. Gördüğün gibi yapay zeka, düşmanların saldırganlığı konusunda bile düşmanlar çok değişiyor. Saldırıları da aynı şekilde. Ve her düşmanıda aynı şekilde öldürmüyorsun bu bile değişiyor. Çoğu düşmanın farklı bir öldürülme şekli var. Örneğin regerenatoru öldürmek için thermal scop takıp kalbine vurman lazım. Garradoru öldürmek için durmasını bekleyip arkasına geçmen lazım. Yani düşmanlar her konuda çok çeşitli bence.

E 2 remake de dediğin şeyler için 4 remake de de geçerli onların zayıflığını kim umursar alır roket atar handcannon Killer 7 broken butterfly bomba başka bir şey bitti.

Ayrıca dediğimiz her şeyin yarısı orijinallerinde vardı o remakedeki domuzlar da orijinalinde ki siyahi düşmanlardı soykırım için domuz maskeli yaptılar remake de tek yeni düşman türü seperate ways olabilir bir de pesanta.

Alan Wake II'yi deneyim ediyor iken en fazla şaşırmış olduğum nokta Sam Lake'in survival horror türünün ne olduğunu inanılmaz iyi bir şekilde analiz etmiş olarak oyuna aktarabilmiş olması olmuş idi. TPS aksiyon oyunları üzerine uzmanlığı bulunuyor olan Remedy bile Shinji Mikami'nin Resident Evil oyunlarından beri Capcom'dan daha fazla survival horror türüne sadık kalmış olan bir oyun ortaya koyabilmişti.

Survival horror türü Shinji Mikami'nin klasik olan Resident Evil oyunları ile oyun dünyasına kazandırmış olduğu, matematiksel bir karşılığı olan detaylar eşliğinde geliştirilebiliyor olan bir oyun türü. Sınırlı mermi, sınırlı envanter, envanter yönetimi, bulmacalar, psikolojik gerilim yaratıyor ve bilinmezlik hissi uyandırıyor olan atmosfer ve sınırlı düşman denkleminden bir eksik veya bir fazla bir şey yapmış olduğunuz takdirde türü bozmuş oluyorsunuz..

Resident Evil 9'un Resident Evil 4 Remake'in bazı kısımlarında olduğu gibi siyah tema giydirilmiş olan ve daha geniş olan bir open world action game olacak olmasını şiddetli bir şekilde tahmin ediyorum ve bu durum bana şaşırtıcı gelmiyor. Hideo Kojima'nın Silent Hill P.T. demosundan araklanmış olan Resident Evil 7: Biohazard'tan sonra survival horror türünün hayranları boş yere bir heyecana kapılmış oldu. Capcom'un kafa yapısı daha fazla satış yapabilmek için türü ve temel hayran kitlesini yok edebilmeyi göz önüne alıyor.

Alan Wake II'yi deneyim ediyor iken en fazla şaşırmış olduğum nokta sam Lake'in Survival horror türünün ne olduğunu inanılmaz iyi bir şekilde analiz etmiş olarak oyuna aktarabilmiş olması olmuş idi. TPS aksiyon oyunları üzerine uzmanlığı bulunuyor olan remedy bile Resident Evil 4'ten beri Capcom'dan daha fazla Survival horror türüne sadık kalmış olan bir oyun ortaya koyabilmişti.

Survival horror türü shinji Mikami'nin klasik olan Resident Evil oyunları ile oyun dünyasına kazandırmış olduğu, matematiksel bir karşılığı olan detaylar eşliğinde geliştirilebiliyor olan bir oyun türü. Sınırlı mermi, sınırlı envanter, envanter yönetimi, bulmacalar, psikolojik gerilim yaratıyor ve bilinmezlik hissi uyandırıyor olan atmosfer ve sınırlı düşman denkleminden bir eksik veya bir fazla bir şey yapmış olduğunuz takdirde türü bozmuş oluyorsunuz.

Resident Evil 9'un Resident Evil 4 Remake'in bazı kısımlarında olduğu gibi siyah tema giydirilmiş olan ve daha geniş olan bir open world Action game olacak olmasını şiddetli bir şekilde tahmin ediyorum ve bu durum bana şaşırtıcı gelmiyor. Hideo Kojima'nın Silent Hill p. T. Demosundan araklanmış olan Resident Evil 7: Biohazard'tan sonra Survival horror türünün hayranları boş yere bir heyecana kapılmış oldu. Capcom'un kafa yapısı daha fazla satış yapabilmek için türü ve temel hayran kitlesini yok edebilmeyi göz önüne alıyor.

Kısa ve öz bu kadar.

Alan Wake II'yi deneyim ediyor iken en fazla şaşırmış olduğum nokta Sam Lake'in survival horror türünün ne olduğunu inanılmaz iyi bir şekilde analiz etmiş olarak oyuna aktarabilmiş olması olmuş idi. TPS aksiyon oyunları üzerine uzmanlığı bulunuyor olan Remedy bile Shinji Mikami'nin Resident Evil oyunlarından beri Capcom'dan daha fazla survival horror türüne sadık kalmış olan bir oyun ortaya koyabilmişti.

Survival horror türü Shinji Mikami'nin klasik olan Resident Evil oyunları ile oyun dünyasına kazandırmış olduğu, matematiksel bir karşılığı olan detaylar eşliğinde geliştirilebiliyor olan bir oyun türü. Sınırlı mermi, sınırlı envanter, envanter yönetimi, bulmacalar, psikolojik gerilim yaratıyor ve bilinmezlik hissi uyandırıyor olan atmosfer ve sınırlı düşman denkleminden bir eksik veya bir fazla bir şey yapmış olduğunuz takdirde türü bozmuş oluyorsunuz..

Resident Evil 9'un Resident Evil 4 Remake'in bazı kısımlarında olduğu gibi siyah tema giydirilmiş olan ve daha geniş olan bir open world action game olacak olmasını şiddetli bir şekilde tahmin ediyorum ve bu durum bana şaşırtıcı gelmiyor. Hideo Kojima'nın Silent Hill P.T. demosundan araklanmış olan Resident Evil 7: Biohazard'tan sonra survival horror türünün hayranları boş yere bir heyecana kapılmış oldu. Capcom'un kafa yapısı daha fazla satış yapabilmek için türü ve temel hayran kitlesini yok edebilmeyi göz önüne alıyor.
Hocam açık dünya olacağı ile bir sızıntı yok diye biliyorum. Sızıntılara göre 9. oyun 2 remake benzeyecek. Ve ayrıca 2. oyun ile çok iyi bir survival horror yaptılar zaten. 7 8 3 çöptü bencede ama 2 remake çok iyiydi.

@Veysel_13, göz atmak istiyor iseniz Resident Evil'ın yıllardır güvenilir sızıntıcısı olan Dusk Golem'in basına duyurmuş olduğu sızıntısı eşliğinde Tom Handerson'un sitesi aracılığıyla Reddit'te de büyük bir tartışma konusu olmuş olan Resident Evil 9'un açık dünya odaklı olacağı ile ilgili bu forumda bile bir konu yer alıyor.

YouTube'ta izlenme alabilmek için her gün ayrı bir söylemde bulunuyor olan kanalların tamamı asılsız ve absürt. Resident Evil 4 Remake çeşitli sinyaller veriyor olan bir oyun, Resident Evil 9'un Resident Evil 4 Remake'in açık dünyasının daha da fazla genişletilmiş olduğu ve aynı dozda düşman barındırmış olduğu bir formül eşliğinde open world action game olarak çıkış yapacak olması kör sultanın bile izah edebileceği bir yapıda.

Capcom hiçbir şartta kafa yapısı ve satış beklentisi eşliğinde ana oyun olarak çıkış yapacak olan bir Resident Evil oyununu risk alıyor olarak gerçek bir survival horror oyunu olarak çıkartamıyor olacak.

Son düzenleme:
Resident Evil'ın yıllardır güvenilir sızıntıcısı olan dusk Golem'in basına duyurmuş olduğu sızıntısı eşliğinde tom Handerson'un sitesi aracılığıyla Reddit'te de büyük bir tartışma konusu olmuş olan Resident Evil 9'un açık dünya odaklı olacağı ile ilgili bu forumda bile bir konu yer alıyor.

YouTube'ta izlenme alabilmek için her gün ayrı bir söylemde bulunuyor olan kanalların tamamı asılsız ve absürt. Resident Evil 4 remake çeşitli sinyaller veriyor olan bir oyun, Resident Evil 9'un Resident Evil 4 Remake'in açık dünyasının daha da fazla genişletilmiş olduğu ve aynı dozda düşman barındırmış olduğu bir formül eşliğinde open world Action game olarak çıkış yapacak olması kör sultanın bile izah edebileceği bir yapıda.

Capcom hiçbir şartta kafa yapısı ve satış beklentisi eşliğinde ana oyun olarak çıkış yapacak olan bir Resident Evil oyununu risk alıyor olarak gerçek bir Survival horror oyunu olarak ortaya çıkartamayacak.

8 de ve 4 remake de de aynı yan görevlerin aynı olması buna sinyal zaten madalyon balık böcek fare şu bu tabloya yumurta kim bilir açık dünya da et pişirme görevi bile gelir.

@Veysel_13, göz atmak istiyor iseniz Resident Evil'ın yıllardır güvenilir sızıntıcısı olan Dusk Golem'in basına duyurmuş olduğu sızıntısı eşliğinde Tom Handerson'un sitesi aracılığıyla Reddit'te de büyük bir tartışma konusu olmuş olan Resident Evil 9'un açık dünya odaklı olacağı ile ilgili bu forumda bile bir konu yer alıyor.

YouTube'ta izlenme alabilmek için her gün ayrı bir söylemde bulunuyor olan kanalların tamamı asılsız ve absürt. Resident Evil 4 Remake çeşitli sinyaller veriyor olan bir oyun, Resident Evil 9'un Resident Evil 4 Remake'in açık dünyasının daha da fazla genişletilmiş olduğu ve aynı dozda düşman barındırmış olduğu bir formül eşliğinde open world action game olarak çıkış yapacak olması kör sultanın bile izah edebileceği bir yapıda.

Capcom hiçbir şartta kafa yapısı ve satış beklentisi eşliğinde ana oyun olarak çıkış yapacak olan bir Resident Evil oyununu risk alıyor olarak gerçek bir survival horror oyunu olarak çıkartamıyor olacak.
Hocam 2 ay önce resident evil 9 u test eden biri reddite oyunun test ettiği bölümlerin eski bir hastanede geçtiğini, resident evil 2 remake karakoluna çok benzeyen kasvetli ve gerici bir havası olduğundan sızdırmıştı. Ayrıca hastanenin çok büyük bir haritaya sahip olduğunu ve haritaya bakarak ana oyunun çok büyük bir bölümünün burada geçtiğini tahmin etmişti. Oyunun kesinlikle aksiyon oyunundan ziyade korku oyununa daha çok benzediğini söylemişti. Dusk golemin kim olduğunu biliyorum ama sonuçta burada oyunu direkt test eden birinin söyledikleri şeyler.

@Veysel_13 8 saatlik bir oyun için çeşitlilik yeterli olabilirdi. Ama RE4 uzun bir oyun. Yeterli değil maalesef. Beni çok baydı. RE2 8 saatlik bir oyun, 4 Remake ise 15-16 saati buluyor. 2 Remake kendi içinde yeterli bir çeşitliliğe sahip. 4 ise değil.

Yan görevler de bayağı basit şeyler ama onlara biraz seriye getirilecek olan bir sistemin temeli olarak bakıyorum. Onlara karşı negatif değilim pek. Fakat puzzlelar yeteri kadar ödüllendirici değiller bence 4'te.

@xakiran open world iyi dizayn edilirse benim oldukça seveceğim bir şey olabilir aslında. Ben seriye yenilik gerektiğini düşünüyorum. Az kaynaklı, fazla düşmanlı ve RE metroidvania dizaynı olan bir oyun akar bu arada. Ben oyuna karşı o kadar da negatif değilim. Ortada duyurusu bile olmayan bir oyun için negatif olmaya pek gerek yok. Çıkınca bakarız.

Kaldı ki Capcom bence oldukça iyi ilerliyor son yıllarda. Firmanın REleri sık çıkarması dışında gittiği yol bence oldukça iyi. Monster Hunter (Temel World çok zayıf ama Iceborne zaten birçok kişinin favori MHlerindendir.), biraz eksik olsa da Dragon's Dogma (Combatı çok güzel ama.) ve DMC'yi iyi uyarladılar yeni nesle. Amerikanlaşmış Capcom 2010-2015 civarlarında olan o dönemlerinden çok daha iyiler şu anda bence. Fiyatlandırmaları falan da oldukça iyi pc tarafında. Her ne kadar eleştirilecek noktaları elbet olsa da son yıllarda en fazla keyif aldığım 3A oyunları yapan firmalardan biri Capcom. Benim için en büyük kusurları Denuvo denen rezalet sistemi kullanmaları şu anda. Bu sene için Monster Hunter Wilds, (Bu sene en çok beklediğim oyun) Onimusha ve Okami devam oyununu da heyecanla bekliyorum. Zaten combat ve harita dizaynı işini oldukça iyi yapabilen firma bu 2 oyunu da oldukça iyi uyarlayacaktır yeni nesle diye umut ediyorum. (2 dedim MH yeni nesle uyarlandı sonuçta.) Keşke adam gibi hikaye de yazabilseler ama yine de oyunları oldukça keyifli bence adamların.

Kaldı ki RE hiçbir zaman korku yönü ile öne çıkmadı. Bu orijinal üçleme için de geçerli. RE hiçbir zaman Alan Wake ya da Silent Hill olmaya çalışmadı. Gameplay olarak da itiraf etmeliyim ki bu 2 oyundan da daha üstün RE. Bu iki diğer oyun da zaten gameplayi ile RE kadar öne çıkmıyor, farkındayım. Demek istediğim aslında o kadar da benzer değiller RE ile bu oyunlar. En basitinden RE'de evrende hiçbir şey detaylıca lorea, evrene oturtulmaz. Hep uçuk kaçık şeyler vardır RE'de. RE her zaman böyleydi. 4 ile arttırdılar aksiyonu. Benim 4 ile ilgili sorunum aksiyonun artmasından çok fazla kaynak vermesi ve savaşların çok monoton olmasıydı. Yoksa ilk saatleri bayağı iyiydi. Kaynak azdı ve savaşlar monoton değildi ilk saatler olduğundan. Az kaynak ile 50 tane adamın arasına bırakılmanın verdiği gerilim hissi tam da o Stalkerlarda (Severim.) aldığım his. Tabii RE Stalker gibi fazla fazla cephane asla vermemeli sonralardan. Stalker open world mantığı olan fakat az cephane veren, zorlayıcı ve fazla düşman olan fakat metroidvania harita kalitesini de koruyan bir open world RE9 aslında gayet de hoş olacaktır. Tabii daha duyurusu bile yok. Bakarız daha sonra. Oyunu ama boşa yermeye gerek yok şu anda. Bakalım sonra, eğer gerçekten kötü durursa biz de gömeriz. Ama dediğim gibi, iyi dizayn edilirse seriye gayet hoş bir yenilik katacaktır. RE benim için etkileyiciliğini çok sık çıktığı için kaybetti ve oyun yapısında ciddi değişiklikler gerek tekrar etkileyiciliğini kazanabilmesi için. Benim için öyle.

Hocam 2 ay önce resident evil 9 u test eden biri reddite oyunun test ettiği bölümlerin eski bir hastanede geçtiğini, resident evil 2 remake karakoluna çok benzeyen kasvetli ve gerici bir havası olduğundan sızdırmıştı. Ayrıca hastanenin çok büyük bir haritaya sahip olduğunu ve haritaya bakarak ana oyunun çok büyük bir bölümünün burada geçtiğini tahmin etmişti. Oyunun kesinlikle aksiyon oyunundan ziyade korku oyununa daha çok benzediğini söylemişti. Dusk golemin kim olduğunu biliyorum ama sonuçta burada oyunu direkt test eden birinin söyledikleri şeyler.
Dusk Golem'in falsoları da yok değil. Harita büyüklüğünü belki direkt open world diye yazmış da olabilir. Bakarız artık daha sonra. Duyuruda belli olur. Dedikleriniz doğruysa benim için iyi şeyler. Kaynak atar mısınız?

Resident Evil Resident Evil liğini zaten ilk 3 formülden sonra kaybetti

İlk en iyi 3 leme (1 2 3)1 remake dahil) (3 yazılımını katmiyorum) (2 de orijinal)

3.sahiş 3 lemesi (4 5 6)

FPS(7 8) eğer 9 da isteyen FPS isteyen TPS diye özellik olursa orası bilinmiyor şu an ama demek istediğim ne kadar Resident Evil çıkarsa çıksın ilk 3 leme ve ortalama 3 lemenin hakkını vermeyecek(6 yokmuş gibi davranın)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı