Resident evil 4 remake, dünya çapında 9 milyon adet sattı

He bir de ghostwire Tokyo'yu o yapmadı o sadece elinden geçti yapan stüdyonun. Adamlarıydı.

@beyaz kedi Evil Within var bir de. O da keza aksiyona oldukça odaklanan bir seri aslında. Ghostwire'da yönetmen değildi ama önemli bir geliştiriciydi Mikami orada da. Mikami'nin vizyonu her zaman buydu. Her zaman adamın vizyonu aksiyondu.

Mikami hatta orijinal 4'e nişan alırken yürüme koyacaktı ama kolaylaşacaği için vaz geçti.

@beyaz kedi evil within var bir de. O da keza aksiyona oldukça odaklanan bir seri aslında. Ghostwire'da yönetmen değildi ama önemli bir geliştiriciydi mikami orada da. Mikami'nin vizyonu her zaman buydu. Her zaman adamın vizyonu aksiyondu.

The Evil Within gerilimliydi orada ama baştan sona aksiyon değildi hele bir kısmı var re'den daha iyi.

Bu adam zaten aksiyon yapmıyor demiyoruz ama hayatta kalmanin da işini biliyordu.

@beyaz kedi REler de gerilimli. Evil Within ile RE gerilimli aksiyon hayatta kalma oyunları. Yani formül olarak pek de farklı değiller.

Bu adam zaten aksiyon yapmıyor demiyoruz ama hayatta kalmanin da işini biliyordu.

Bu dediğinize katılıyorum zaten. Yapabiliyor. Bence yeni RE oyunları da yapabiliyor. 2 Remake çok iyi bir oyun zaten. 4 de herkes kadar sevmesem de iyi. 7'nin ilk kısımları ve 8'i de oldukça beğenirim. Bu adamın formülüne hala sadık Capcom. Capcom zaten hemen hemen her markasının formülüne sadık bir firma. Takdir ediyorum bu yönlerini.

@beyaz kedi reler de gerilimli. Evil within ile re gerilimli aksiyon hayatta kalma oyunları. Yani formül olarak pek de farklı değiller.

Gerilimleri orijinal değil ki re de 8 de mesela bir yer koymuşlar oraya geçince gerilim bitiyor ya benim istediğim birinin beni arkasından kovalaması benim istediğim bu 6 da en kötü re oyununda bile ubistvo denilen yaratık bile geriyordu ya.

Bu mikami sayesinde zaten heriflerin bir sürü IP'si var ya DMC ondan oluştu god hand ondan oluştu dino crisis bile ondan oluştu.

Mesela bu adamı Capcom geri istemiyor

Halbuki 6 remake(mesela) buna bıraksalar yemin ederim orijinalinden daha da bambaşka bir oyuna çevirir mikami.

Gerilimleri orijinal değil ki re de 8 de mesela bir yer koymuşlar oraya geçince gerilim bitiyor ya benim istediğim birinin beni arkasından kovalaması benim istediğim bu 6 da en kötü re oyununda bile ubistvo denilen yaratık bile geriyordu ya.

Bu mikami sayesinde zaten heriflerin bir sürü IP'si var ya DMC ondan oluştu god hand ondan oluştu dino crisis bile ondan oluştu.
Mikami çok önemli birisi zaten. Fakat ben yeni REleri de severim 3 Remake dışında. Capcom'un gidişinden memnunum. REleri sık çıkarmasalar bir de harika olurdu. Bir de şu Denuvo denen şeyi kullanmasalar keşke. Hideki Kamiya da şirkete geri döndü. (Bayonetta 1-2 ve DMC markasını yapan adam) Yeni REler de oldukça iyi oyunlar bence.

6 zaten Capcom'ın en kötü döneminde çıkmış oyun. Benim remake olarak tek istediğim Code Veronica X şu anda. Umarım düzgün bir remake yaparlar ileride. 5 Remake istemiyorum pek açıkçası.

Mikami'yi Capcom istemiyor değil de kendisi gelmiyor. Tuhaf adam. Farklı şeyler denemeyi seviyor. Tango Gameworks'ü Krafton aldı, bir şeyler yapar orada. Hi-Fi Rush tuttu baya. Hack and slash yapabilir yine. Bakarız artık. Konuyu RE'den çok sapıtmayalım. Ben yeni REleri genel olarak beğeniyorum. Siz beğenmezsiniz, kendi fikriniz tabii.

DMC markasını yapan kişi Hideki Kamiya değil miydi? (Evet, öyleymiş.)

Israr ile iddia ediliyor olan hastane kısmı tamamen yalanlanmış durumda:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hastane kısmı iddiası ile survival horror oyunu geliyor algısı bana çok absürt geliyor. Capcom'un satış rakamı kaygısı ile survival horror oyunu üretemiyor olduğu için Resident Evil serisini Resident Evil 4 Remake'i geliştiriyor olarak open world action game formülü ile survival horror konusunu tamamen kapatıyor olarak başka bir noktaya çevirecek olmaması için hiçbir sebep yok. Şahsen ben sizin kadar pozitif düşünemiyorum.

Mikami dediğiniz kişinin en son başarılı oyunu Hi-Fi Rush. Ghostwire Tokyo oyunumsusunu söylememe bile gerek yok.
Shinji Mikami, The Evil Within'dan beri survival horror oyunu üretiyor olmaktan sıkılmış olduğunu ve başka türlerde oyunlar üretmek istemiş olduğunu belirtmiş olan bir kişi. Bahsetmiş olduğunuz bu oyunlar survival horror türü ile de ilişkilendirilebiliyor olan oyunlar değiller.

Shinji Mikami'nin oyun dünyasına kazandırmış olduğu orijinal Resident Evil oyunları eşliğinde survival horror türünün ne olduğu ile ilgili bir yazı yazmıştım, o yazıyı incelediğiniz zaman konuyu anlayabileceğiniz gibi tartışma ile ilgili bir fikir edinebileceksiniz.

Konu aksiyonun dozu ile alakalı, survival horror türü bir matematiğe bağlı ve aksiyon dahil olmak üzere çeşitli parametreler ilgili dozda tutulmadığı sürece tür sadece hayranlar tarafından değil, basın tarafından bile ''survival horror'' yerine ''aksiyon'' olarak değerlendirliiyor.
Survival horror türü Shinji Mikami'nin klasik olan Resident Evil oyunları ile oyun dünyasına kazandırmış olduğu, matematiksel bir karşılığı olan detaylar eşliğinde geliştirilebiliyor olan bir oyun türü. Sınırlı mermi, sınırlı envanter, envanter yönetimi, bulmacalar, psikolojik gerilim yaratıyor ve bilinmezlik hissi uyandırıyor olan atmosfer ve sınırlı düşman denkleminden bir eksik veya bir fazla bir şey yapmış olduğunuz takdirde türü bozmuş oluyorsunuz..

Son düzenleme:
He şunu da söyleyeyim mikami Capcom'dayken de hikaye yoktu serilerinde hala yok:D

Ama Capcom Mikami'siz bir boşluğa devam ettiriyor bu seriyi abi olay basit ver aksiyonu bitti gitti.

@xakiran demek istediğim bu adamın bu mekanikler ile aksiyon oyunu yapması. Mikami'nin vizyonu SH ya da Alan Wake 2 olmadı. Bu oyunlar bu formülü kendine göre yorumlayan başka oyunlar. Biraz eksik kelime kullanmam kendi hatam. RE4'ün zaten fazla kaynak vermesinden şikayetçi olduğumu belirttim. Fakat bu adamın vizyonu her zaman sınırlı mermi, sınırlı envanter yönetimi vs. gibi şeylerle gerici bir aksiyon oyunu yapmaktı. RE hiçbir zaman psikolojik korku yönü ile de ortaya çıkmadı ki öyle bir yönü de yoktu zaten. Mikami zaten OG 4'te de görev almış bir kişi ve Remake'ten pek farklı değil onun durumu da. Bence yanlış yorumluyorsunuz seriyi. Bu seri Alan Wake ya da SH olmaya çalışmadı zaten. Resident Evil 2 Remake harbiden de taş gibi bir oyun bir de.

@xakiran demek istediğim bu adamın bu mekanikler ile aksiyon oyunu yapması. Mikami'nin vizyonu sh ya da Alan Wake 2 olmadı. Bu oyunlar bu formülü kendine göre yorumlayan başka oyunlar. Biraz eksik kelime kullanmam kendi hatam. RE4'ün zaten fazla kaynak vermesinden şikayetçi olduğumu belirttim. Fakat bu adamın vizyonu her zaman sınırlı mermi, sınırlı envanter yönetimi vs. gibi şeylerle gerici bir aksiyon oyunu yapmaktı. Re hiçbir zaman psikolojik korku yönü ile de ortaya çıkmadı ki öyle bir yönü de yoktu zaten. Mikami zaten og 4'te de görev almış bir kişi ve remake'ten pek farklı değil onun durumu da. Bence yanlış yorumluyorsunuz seriyi. Bu seri Alan Wake'ya da sh olmaya çalışmadı zaten. Resident Evil 2 remake harbiden de taş gibi bir oyun bir de.

Aksine orijinal 4 ve remake farklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı