Veysel_13
Femtopat
Daha fazla
Resident evil 4 remake 14 saati dolduracak çeşitliliğe sahip. Seride Oynanış ve kombat konusunda en çeşitli oyun re4 remake. Oyunda her ilerlediğinde önüne farkı düşmanlar çıkıyor. Sürekli birbirini tekrarlamayan boss savaşları çıkıyor. Karşılaştığın her düşman neredeyse biribirnden farklı saldırılara sahip. Bir düşmanın saldırısı diğer düşmanın saldırısına benzemiyor genelde. Ayrıca oynadıkça önüne bambaşka silahlar çıkıyor, hepsinin ayrı bir özel yükseltmesi var. Ayrıca yan görevler, gizlilik sistemi ve puzzler gibi onlarca oynanışı zenginleştiren özellik var. Parry yapma mantığı bile kendini tekrarlatmıyor. Çünkü her parry yaptığın kişi sersemlemiyor. Kimin sersemleyeceği şansa bağlı. Yani demek istediğim oyun bir yerden sonra parry yapayım düşmanları sersemleteyim vurayım mantığına dönüşmüyor. Parry sistemi olsun silah çeşitliliği düşman çeşitliği boss çeşitliliği olsun yan görevler gizlilik sistemi merchant sistemi puzzlelar olsun bu oyun çeşitlilik konusunda çok iyi bence. Ve tekrarada düşmüyor.Bence eklemek lazımdı, evet. Fakat şu anki hali ile oldukça iyi bir oyun. Remake demeye bin şahit ister fazla abartı olmuş. En iyi remakelerden biridir RE2 Remake. Benim gördüğüm en uğraşılmış remakelerden. Bu senaryoya sıfır ekleme olması SH2R'de de sinir bozucuydu bence. SH2 senaryosu iyi de sahnesi sahnesine aynı olması, kelimelerin bile aynı olması tembelce. Yan içerikle karakter hikayelerine derinlemesine inilebilirdi. Neyse SH2'yi bir kenara koyarsak RE2 Remake bariz en iyi remakelerden biri.
Parrynin bir sınırı var zaten. Bıçak hemen kırılıyor. Ben RE4'ün formülü yerine 2'ninkini tercih ederim fakat RE4 gereksiz uzun olmasaydı gayet memnun olurdum. Oyunun mekanikleri 15 saatlik bir oyunu dolduracak çeşitliliğe sahip değil. 8-10 saatlik bir oyun olsa çok daha tamam olurdum 4 için. Aksiyonu gerçekten iyi. Hele ilk saatlerde az kaynak verip çok düşman yollaması oldukça etkileyici. Ama kaynaklar sonradan çok fazla geliyor ve düşman çeşitliliği ve mekanik çeşitliliği az olunca 15 saat sonunda çok bayıyor.
@Veysel_13 etkileyicilik biraz kişisel tercih. Çoğu RE metroidvaniamsı haritalar sunan çizgisel aksiyon oyunu olduklarından iyi oyunlar olsalar da bana o kadar etkileyici gelmiyor artık. Her oyunda farklı bir şey sunma çabaları evet, var. Fakat çok RE geldi. Etkilemiyor beni o kadar artık.
Düşman çeşitliliği konusunda en iyi resident evil oyunlarından biri re4 remake hocam. Karşılaştığın düşmanların çoğu birbirinden farklı. Saldırıları olsun yapay zekaları olsun öldürülme stilleri olsun hepsi birbirinden farklı. Örneğin mandibula yakaladığı zaman direkt öldüren bir düşman. Ama yapay zekası düşürülmüş. Ganadoslar daha az tehlikeli olduğu için yapay zekası daha iyi. Gördüğün gibi yapay zeka, düşmanların saldırganlığı konusunda bile düşmanlar çok değişiyor. Saldırılarıda aynı şekilde. Ve her düşmanıda aynı şekilde öldürmüyorsun bu bile değişiyor. Çoğu düşmanın farklı bir öldürülme şekli var. Örneğin regerenatoru öldürmek için thermal scop takıp kalbine vurman lazım. Garradoru öldürmek için durmasını bekleyip arkasına geçmen lazım. Yani düşmanlar her konuda çok çeşitli bence.Bence eklemek lazımdı, evet. Fakat şu anki hali ile oldukça iyi bir oyun. Remake demeye bin şahit ister fazla abartı olmuş. En iyi remakelerden biridir RE2 Remake. Benim gördüğüm en uğraşılmış remakelerden. Bu senaryoya sıfır ekleme olması SH2R'de de sinir bozucuydu bence. SH2 senaryosu iyi de sahnesi sahnesine aynı olması, kelimelerin bile aynı olması tembelce. Yan içerikle karakter hikayelerine derinlemesine inilebilirdi. Neyse SH2'yi bir kenara koyarsak RE2 Remake bariz en iyi remakelerden biri.
Parrynin bir sınırı var zaten. Bıçak hemen kırılıyor. Ben RE4'ün formülü yerine 2'ninkini tercih ederim fakat RE4 gereksiz uzun olmasaydı gayet memnun olurdum. Oyunun mekanikleri 15 saatlik bir oyunu dolduracak çeşitliliğe sahip değil. 8-10 saatlik bir oyun olsa çok daha tamam olurdum 4 için. Aksiyonu gerçekten iyi. Hele ilk saatlerde az kaynak verip çok düşman yollaması oldukça etkileyici. Ama kaynaklar sonradan çok fazla geliyor ve düşman çeşitliliği ve mekanik çeşitliliği az olunca 15 saat sonunda çok bayıyor.
@Veysel_13 etkileyicilik biraz kişisel tercih. Çoğu RE metroidvaniamsı haritalar sunan çizgisel aksiyon oyunu olduklarından iyi oyunlar olsalar da bana o kadar etkileyici gelmiyor artık. Her oyunda farklı bir şey sunma çabaları evet, var. Fakat çok RE geldi. Etkilemiyor beni o kadar artık.
Son düzenleme: