Resident Evil 8 empress ekibi tarafından kırıldı!

Hayret nedense hiç şaşırmadım bu konunun korsana sövme ritüeline dönmesine. Neyse.

Benim bakış açım imkanı olanın oyuna para vermesi gerekiyor. Gidip Witcher 3’ü korsan oynayan adama saygım yok, çünkü beleşçiliğe alışmış. Cebinden 10 TL çıkartıp vermeye dahi eriniyor. Ha yine öğrencidir, aldığı harçlık zar zor yetiyordur, o oyunla başka alacağı hayati bir şey arasında seçim yapması gerekiyordur, yine sıkıntı değil. Fakat imkanı olup da “oyuna para mı verilir” mantığıyla düşünen de çok insan var. Valoranta 200-300 TL basıyor VP alıyor ama bir oyuna 15-20 TL veremiyor. Buna asalaklık, parazitlik denir.

İmkanı olmayan, korsan oynamasa zaten o oyunu oynayamayacağı için bir sıkıntı yok, cebe giren paranın engellenmesi yok, çünkü başta cebe girecek bir para ihtimali yok. Eli ekmek tutmayan çocuğa film için Netflix’e abone ol, müzik için Spotify’a para ver, beğendiğin yarış oyunu için 300 TL bayıl demenin bir mantığı yok. İsterseniz sabaha kadar yazın çizin, bu arkadaş korsan kullanacak. Erişilebilir olana dek de kullanmaya devam edecek. Kaldı ki Netflix, Spotify, Steam gibi dijital servisler de var oluşlarını korsana borçlular.

Ama şu da var, korsana ihtiyaç çok azaldı. Epic’in verdiği oyunlar olsun, Game Pass olsun, bölgesel fiyatlandırma olsun, hepsi birlikte baya yardımcı oluyor. Korsan oynadığım neredeyse tüm oyunları satın aldım, bir tek CoD MW’yi alamadım, o da 10 senelik oyunlara 100 TL etiket biçmelerinden kaynaklı. Korsan hiçbir zaman bitmeyecek, ama azalacak; azalıyor da.
 
Hayret nedense hiç şaşırmadım bu konunun korsana sövme ritüeline dönmesine. Neyse.

Benim bakış açım imkanı olanın oyuna para vermesi gerekiyor. Gidip Witcher 3'ü korsan oynayan adama saygım yok, çünkü beleşçiliğe alışmış. Cebinden 10 TL çıkartıp vermeye dahi eriniyor. Ha yine öğrencidir, aldığı harçlık zar zor yetiyordur, o oyunla başka alacağı hayati bir şey arasında seçim yapması gerekiyordur, yine sıkıntı değil. Fakat imkanı olup da “oyuna para mı verilir” mantığıyla düşünen de çok insan var. Valorant'a 200-300 TL basıyor VP alıyor ama bir oyuna 15-20 TL veremiyor. Buna asalaklık, parazitlik denir.

İmkanı olmayan, korsan oynamasa zaten o oyunu oynayamayacağı için bir sıkıntı yok, cebe giren paranın engellenmesi yok, çünkü başta cebe girecek bir para ihtimali yok. Eli ekmek tutmayan çocuğa film için Netflix'e abone ol, müzik için Spotify'a para ver, beğendiğin yarış oyunu için 300 TL bayıl demenin bir mantığı yok. İsterseniz sabaha kadar yazın çizin, bu arkadaş korsan kullanacak. Erişilebilir olana dek de kullanmaya devam edecek. Kaldı ki Netflix, Spotify, Steam gibi dijital servisler de var oluşlarını korsana borçlular.

Ama şu da var, korsana ihtiyaç çok azaldı. Epic'in verdiği oyunlar olsun, Game Pass olsun, bölgesel fiyatlandırma olsun, hepsi birlikte bayağı yardımcı oluyor. Korsan oynadığım neredeyse tüm oyunları satın aldım, bir tek CoD MW'yi alamadım, o da 10 senelik oyunlara 100 TL etiket biçmelerinden kaynaklı. Korsan hiçbir zaman bitmeyecek, ama azalacak; azalıyor da.

Ben zaten Steam'den 5 6 tane oyun almışdırım, ve Online oyunlara asla para da yatırmam zaten. Hele PUBG Mobile'e para yatıranlar...
 
Benim 256 GB depolama yüzünden hiçbir şey oynayamadım.

Hocam 9 yıllık laptop vardı korsan MC yüklemeye çalıştım yok olmadı sonra orijinal aldım oynadım ama korsan Launcher'ı bile kaldırmadı laptop xD kızarmış patatesti zaten şu an fen lisesini kazandım PC topluyorum da ağustos'u bekliyoz fiyatlar düşcekmiş ekran kartlarının.
 
Bunu Almanya,Amerika gibi gelişmiş ülkelere anlatıyorsun galiba.
Yoo. Türkiye Game Pass kullanıcılar arasında 4. sırada yer alıyor(muş). 30 TL fiyatla bir ton oyun seçeneği sunduğu için insanlar mantıklı buluyor. Fiyat uygun ve hizmet erişilebilir olduğu takdirde insanlar korsanla uğraşmak istemiyor zaten.

7.sınıfa giden bir kardeşim var, o bile 2.-3. sınıfa giderken oynadığı flash oyunu “yapımcıları desteklemek istiyorum” diye bana aldırttı. Fiyat 2.50 TL ama, beleşçi kafasında olmaması hoşuma gidiyor. Ha benim de imkanlarım sınırlı, ben alamazsam, gidiyor korsan oynuyor. Black Mesa istiyordu, ben de istiyordum, aldım family share’den oynuyor şimdi. Kütüphane zaten baya geniş olduğu için çoğu zaman ihtiyaç da duymuyor korsana, çoğunlukla da Roblox’ta zaten.

5-10 sene öncesine göre bile Steam kullanan insan sayısında artış var, insanlar TV izlemek yerine Netflix alıyor, Spotify tercih edilmeye başlandı, artık LimeWire diye bir şey yok. Ülkede belli şeylere erişmek hala çok zor ama düzgün fiyatlar konulduğu zaman, insanlar yapımcının hakkını vermek, parasıyla hizmetten faydalanmak istiyor. Korsan, Türkiye’de dahi azaldı.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İnsan gibi konuşuyorum, verdiğin cevaplara bak. Ters bir şey de söylemedim oysaki. Yazık kimin çocuğuysan.
 

Geri
Yukarı