Rest API ile mobil uygulama yapmak mümkün mü?

C# ile yazdigin API'lara mobilde client yazarsin; o da "ayni projeyi aktarmak" olmaz.
Benim adam geldi sonunda. Abi şöyle ben mobili hangi platformda yazacağımı vs. hiçbir şey bilmiyorum. Mesela webde nasıl vue, angular vs. varsa mobilde de bir sürü framework var. Bunların hangisinde C# Rest Api'ımı kullanabileceğimi bilmiyorum. Hangi programı kullanabileceğimi de bilmiyorum.

Benim adam geldi sonunda. Abi şöyle ben mobili hangi platformda yazacağımı vs. hiçbir şey bilmiyorum. Mesela webde nasıl vue, angular vs. varsa mobilde de bir sürü framework var. Bunların hangisinde C# Rest Api'ımı kullanabileceğimi bilmiyorum. Hangi programı kullanabileceğimi de bilmiyorum.
Hepsinde kullanabilirsin. Rest API'ler HTTP protokolü ile çalışan servislerdir. C# projeni derleyip çalıştırdıktan sonra HTTP isteklerine cevap üreten bir servis ayağa kaldırmış oluyorsun. Bu servisi HTTP protokolü ile haberleşebilen her türlü istemci kullanabilir.

Hem IOS hem Android için tek bir ortamda geliştirme yapmak istiyorsan React Native ya da Flutter kullanabilirsin. Microsoft ekosisteminde kalmak istersen .NET MAUI da kullanabilirsin ama nispeten yeni bir teknoloji olduğu için topluluk desteği ne durumda bilemiyorum.

Hepsiyle yaparsin. Zaten hepsiyle yapabildigin icin REST API aciyorsun. Mobilde X teknolojisi kullanirsin, backend'de Y, Desktop'ta Z. Hepsi standart REST API uzerinden mesajlasir.

Mobilde hello world yazmak kadar kolay REST API cagirmak, istedigin framework ya da SDK ile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı