RevoLand sistem topluyor!

• Konuyu başlatan Mert Ercan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 26.679

R9 280X ya da GTX770 mi alayım yoksa R9 290 mı bekleyeyim?

• Oy verenlerin toplamı
    59
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
OC konusunda Asus her daim iyidir.

Intel anakartların tüm yongasetleri Intel'in üretimidir ve yongasetinin çakması, merdiven altı, Çin malı yoktur. H81 ile Z87 arasında: PCIex16 yuva sayısı, Intel RST, Smart Response, SBA, toplam USB/SATA yuva sayısı ve OC farklılıkları var. Bu özellikler haricinde Z87 yada H81'li bir sistemin oyun performansı birebir aynıdır.

ATX olması, anakartı daha iyi yapmaz. Çift ekran kartı kullanmayı düşünmüyorsan 2 tane PCIex16 yuvasına hiç gerek yok. Mini-ITX formundaki tek slotlu H61 ve i5-3350'li bir sistemle, i7-4770K işlemcili ve Z87 yada 990FX yongasetli bir anakart arasındaki performans farkını kesinlikle hissedemezsin.

Anakart taşıyıcıdır. PCIE 2.0/3.0, SATA 6Gb/s ve USB 3.0 desteği veren tüm modeller: performanslı/güncel anakartlardır.

Oyunlarda işine yaramayacak bir sürü özelliğe para verirsen, ekran kartı konusunda böyle sıkıntıya düşersin. Kendini piksellerin derin huzuruna bırak ve anakart + işlemci ikilisini hiç düşünme :) OC'yi de unut.
Peki abi OC olayını tamamen unuttum ve K ya da FX ibaresini bile kaldıralım gerekirse, ne almalıyım sence peki? 2550k alayım mı yoksa FX-6300 ya da FX-8320 mi alayım? Ekran kartı konusunda ne düşünüyorsun? R9 290'ı çok bekler miyiz? :D

Değerli yorumların için ellerine sağlık.

Peki abi OC olayını tamamen unuttum ve K ya da FX ibaresini bile kaldıralım gerekirse, ne almalıyım sence peki? 2550k alayım mı yoksa FX-6300 ya da FX-8320 mi alayım? Ekran kartı konusunda ne düşünüyorsun? R9 290'ı çok bekler miyiz? :D Değerli yorumların için ellerine sağlık.

PCIe 2.0 spesifikasyonunu destekleyen Sandy Brigde işlemciye, PCIe 3.0 uyumlu Z77 almak hiç mantıklı değil. Hoş; 2.0 yada 3.0 arasında fark da yok ya.

FX-6300 + MSI 970A-G43 yada Asus M5A97 R2.0.

FX-8320 ile FX 6300 arasında 100 tl var. Bütçe varsa öncelik FX-8320.

R9 290'ı bekle. Ocak ayı içinde kartlar gelecek. 290 yerine, ara gazı verilmiş 280X alırsan, sonradan kafayı vuracak çok duvar ararsın :)

PCIe 2.0 spesifikasyonunu destekleyen Sandy Brigde işlemciye, PCIe 3.0 uyumlu Z77 almak hiç mantıklı değil. Hoş; 2.0 yada 3.0 arasında fark da yok ya.

FX-6300 + MSI 970A-G43 yada Asus M5A97 R2.0.

FX-8320 ile FX 6300 arasında 100 tl var. Bütçe varsa öncelik FX-8320.

R9 290'ı bekle. Ocak ayı içinde kartlar gelecek. 290 yerine, ara gazı verilmiş 280X alırsan, sonradan kafayı vuracak çok duvar ararsın :)
Peki abi, FX-8320 ile M5A97 R2.0 alacağım, ekran kartı için ise R9 290'ı bekleyeceğim ve aradaki farkı kapatacağım. Kasayı ne yapmalıyım abi sence? 300R + 600W, Xigmatek Assasin + 700W, 400R + 750W arasından hangisini seçmeliyim?

Ek olarak abi şimdi Intel'deki ya da AMD'nin APU'lu işlemcilerindeki gibi FX serisi entegre grafik kartına sahip olmadığı için sistemi kullanamayacağım değil mi? Bazı anakartlarda kendinden onboard grafik kartı oluyormuş da ve bende bu konuya pek hakim değilim o yüzden soruyorum. :D

Peki abi, FX-8320 ile M5A97 R2.0 alacağım, ekran kartı için ise R9 290'ı bekleyeceğim ve aradaki farkı kapatacağım. Kasayı ne yapmalıyım abi sence? 300R + 600W, Xigmatek Assasin + 700W, 400R + 750W arasından hangisini seçmeliyim?

Ek olarak abi şimdi Intel'deki ya da AMD'nin APU'lu işlemcilerindeki gibi FX serisi entegre grafik kartına sahip olmadığı için sistemi kullanamayacağım değil mi? Bazı anakartlarda kendinden onboard grafik kartı oluyormuş da ve bende bu konuya pek hakim değilim o yüzden soruyorum. :D

Corsair 300R ve 400R arasında fiziksel olarak çok farklılık yok. Ama benim tercihim 300R + 600 watt'tan yana olurdu.

Onboard ekran kartları kalkalı epey zaman oldu. Eskiden dahili grafik arabirimi kuzey köprüsü üzerindeydi. Kuzey köprüsü iptal edildiği (Intel) için, grafik kartı işlemciye taşındı. Konu dışı ama PCIe ve bellek kontrolcüleri de (Intel) işlemci üzerinde. AMD'de ise PCIe kontrolcüsü hala kuzey köprüsünde.

AMD'nin eski modellerinde onboard ekran kartı vardı ama yeni nesilde APU haricinde bulunmuyor. FX serisinde dahili grafik kartı yok. Zaten olsa da R9 290'ın yanında esamesi okunmaz :)

Corsair 300R ve 400R arasında fiziksel olarak çok farklılık yok. Ama benim tercihim 300R + 600 watt'tan yana olurdu.

Onboard ekran kartları kalkalı epey zaman oldu. Eskiden dahili grafik arabirimi kuzey köprüsü üzerindeydi. Kuzey köprüsü iptal edildiği (Intel) için, grafik kartı işlemciye taşındı. Konu dışı ama PCIe ve bellek kontrolcüleri de (Intel) işlemci üzerinde. AMD'de ise PCIe kontrolcüsü hala kuzey köprüsünde.

AMD'nin eski modellerinde onboard ekran kartı vardı ama yeni nesilde APU haricinde bulunmuyor. FX serisinde dahili grafik kartı yok. Zaten olsa da R9 290'ın yanında esamesi okunmaz :)
Peki abi her şey için teşekkür ederim, son olarak 450 lirayı geçmeyecek şekilde kasa ve güç kaynağı önerilerin arasında 300R + 600Watt dışında nasıl bir öneride bulunurdun acaba, farklı alternatifler var mı? :p

Tamamdır abi, her şey için teşekkür ederim, sistem son şeklini aldı:
9b5bd96023c5b7f3f87caf2c47a0274b.png

Bütçeyi baya aştık ama artık ekran kartı bir kaç hafta fazladan bekleyecek.

Bütçem 2300 tl felan demişsin ama ekran kartı olmadığı halde KDV dahil 2280 tl olmuş fiyat sana tavsiyem çok acele etme zaten 290 çıkacak o kart bile 1000 tl'den aşağı olmacayak yaz'a doğru topla o zamana kadar parça fiyatlarında düşüşler olabilir hem bakarsın dolar'da düşer :D

Hocam vallahi ben iki gün önce sistem topladım, temeli sağlam olsun diye ekran kartı almadım. İşletim sistemi dahil sadece kasaya 2600 ₺ verdim. Vatan'da %30 indirim varken ve 12 taksitle. 7-8 taksitini ödedikten sonra da ekran kartı alacağım.

Ben sadece söyleyeyim dedim, seçim sizin. Hayatımda hiç AMD kullanmadım, gerek ekran kartı olarak gerek işlemci olarak. Ayrıca Intel ve nVidia ile de yoluma devam edeceğimi düşünüyorum. Eğer daha önce AMD sistem kullanmadıysanız, bence Intel ile yollarınızı ayırmayın.

Şimdiden hayırlı olsun hocam! :)

290 yerine, ara gazı verilmiş 280X alırsan, sonradan kafayı vuracak çok duvar ararsın :)

Haluk abi GTX 770 almayıpta, 280x alınırsa bu duvar meselesi geçerli olur mu :)

Bu arada topladığın sistem güzel olmuş Mert şimdiden hayırlı olsun. Bu işin ustasısın zaten :) Sadece son seçtiğin kasanın ön portlarında usb 3.0 yok sanırım, göz önünde bulundur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı