Rezalet bir ArcoLinux deneyimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hatta Mint kurdurtarak adama çakma Windows deneyimi vermeye çalışmışsın.
Mint ile Windows'un alakasi yok . Baslat menusu olan her şey Windows deneyimi anlamina gelmiyor.

E sen otomasyon dışına çıkartmamış ve diğer işletim sistemleri ile aynı performansı vermesi için ayar yaptırmamışsın ki?
Varsayilan olarak Linux Mint, Windows ve MacOS'den daha iyi performans sagliyor. Ayara gerek yok.

Mint ile Windows'un alakasi yok . Baslat menusu olan her şey Windows deneyimi anlamina gelmiyor.

Varsayilan olarak Linux Mint, Windows ve MacOS'den daha iyi performans sagliyor.
Ne konuda daha iyi performans veriyor? Ek olarak Mint uygulama dolu, Linux için facia bir işletim sistemidir gözümde. En azından Fedora deseydin de mantıklı deseydim.

Ne konuda daha iyi performans veriyor?
Genel olarak sistem performansi.

Ek olarak Mint uygulama dolu, Linux için facia bir işletim sistemidir gözümde. En azından Fedora deseydin de mantıklı deseydim.
Fedora'nin kurucusu ile iskence yapayim adama, mantikli. Daha benim onda hata yaptığım oluyor, adama mi kurduracagim ?
Ayrica Fedora'da da GNOME uygulamasi dolu. Fark yok gozumde.

Genel olarak sistem performansi.

Fedora'nin kurucusu ile iskence yapayim adama, mantikli. Daha benim onda hata yaptığım oluyor, adama mi kurduracagim ?
Ayrica Fedora'da da GNOME uygulamasi dolu. Fark yok gozumde.
Fedora ile ne hata yaptın ki yahu? Bence en rahatı oydu.

Genel sistem akıcılığında ne yazık ki MacOS'un rakibi yok, Linux adamlar için test sahası gibi oradan görüp daha iyisini ekliyorlar. Windows ise sürümden sürüme ve distroya göre değişmekle beraber Linux ile eşitler.

Fedora'da oyun gibi yazılımlar yok, full install çekince Pidgin gelen distrolardan daha hiç verim alamadım. RAM kullanımı Windows gibi değil Linux'ta. Eğer doluysa direkt kötüdür diyebilirsin.

Fedora ile ne hata yaptın ki yahu? Bence en rahatı oydu.
Kullanici deneyimi olarak rezalet bir installer anaconda.
Az sorun yasamadim ama gelismis oldugundan laf da edemiyorum.

MacOS'de denedim, Linux'ta ki akiciligi bulamadim. Hackintosh'da da direkt MacBook'da da.
Ayrica macOS daha fazla RAM harciyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanici deneyimi olarak rezalet bir installer anaconda.
Az sorun yasamadim ama gelismis oldugundan laf da edemiyorum.

MacOS'de denedim, Linux'ta ki akiciligi bulamadim. Hackintosh'da da direkt MacBook'da da.
Ayrica macOS daha fazla RAM harciyor.
RAM kullanımı MacOS için de farklı. Linux düz mantık. Belli bir seviyeyi geçerse swap kullanıyor (bunu ayarlıyorum genelde) ama Mac ve Linux için öyle değil. O yüzden onlarda RAM kullanımının sistem dışı hizmetler harici düşüşü genelde akıcılığa zarar veriyor.

Windows'u ne zaman övdüm??

Merhaba saf Arch'tan şaşmamak lazım bence Manjaro bile Arch hissi vermiyor . Web site düzeni konusunda zaten saf Arch'tan şaşmak saçmalık Arch'ın kendi sitesi çok anlaşılır bir arayüze sahip. Sudo su hakkında diyebileceğim, 10 yıllık bilgisayara bile Arch kurdum dediğiniz şeye hiç rastlamadım sizinde rastlayacağınızı düşünmüyorum. batarya simgesi bir eklenti ile çözülebilir. Linux'un zaten olayı bu kendin yapmak, istemediğin şeylerin zorla eklenmemesi. Malum OS mesela herşeyi verir sana çoğu şeyi kaldıramazsın ve çok kaynak harcar ama Linux'ta böyle bir şey yok. Terminal fontuda ayarlanabiliyor dediğiniz gibi. Bilgisayarı başkası kontrol ediyor kısmı Linux'la alakalı değil büyük ihtimalle virüs falan yediniz, Arco Linux'un böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum.

Dual boot zor değildir. Hackintosh'a bile dual boot yaptım gayet basitti.

Bir de başlık aşırı iddalı olmuş gören Linux'tan kaçacak

Son düzenleme:
Galiba Linux'u yeteri kadar kullanmadın. Linux'un çok daha fazla üstünlükleri var!
  1. Performans, şu ana kadar kaç makinede Windows çalıştıramazken Linux çalıştırdım. Ana bilgisayarımda ne kadar fazla extra FPS aldım native oyunlarda. Çok daha hızlı bir masaüstü deneyimi, daha hızlı kod derleme. Liste sonsuz!
  2. Gizlilik. Çoğu distro tamamen açık kaynak kodlu bu da sana ne çalıştırdığını görme olasılığını veriyor.
  3. Güvenlik, Linux Kernel'i ve projeleri genellikle açık kaynaklı olduğundan dolayı çok daha fazla atak vektörü var ve hepsi genellikle yayınlanmadan patchleniyor. Windows kısaca "Security through obscurity", bu da göremediğinden dolayı sözde güvenli ama açık kaynak olsa görürüz neler neler oluyor demek kısaca. Zaten bir sürü RAT'lar düzenli privilge elevation açıkları buluyor ve hiçibiri düzeltilmiyor.
  4. Özgürlük ve seçenek. İstediğini seç beğen birleştir dene. Eğer beğendiysen standartı onu kullan. Linux ayarlaması falan filan zor diyorlarda Windows ile karşılaştırınca, bir sürü distro zaten default ayarları ile Windows'tan daha iyi (subjektif olarak).
Ayrıca sudo rm -rfden bahsetmiştin ve bilgisayarı mahvetmenin ne kadar kolay olduğundan bahsetmiştin. Aynısı Windows için de geçerli... Tamam kolay kolay sistem dosyası silemiyor olabilirsin ama bir adminle MBR'yi silebiliyorsun adminsiz kişisel dosyaları uçurabiliyorsun. Sırf bu yüzden anti virsüler fidye yazılımı koruması falan yapıyor bu yüzden kolay değil. Ayrıca bu Linux'un sorunu da değil, rm -rf'i bilmeden çalıştıracak biri gidip Windows'ta kötü amaçlı bir yazılım çalıştırıp sistemini uçurmayacak mı yani?

Ayrıca ne kadar fazla insan daha güvenlik odaklı yaşamaya başlarsa o kadar durum iyileşir ve iş biter. Milletin bilgilerinin satılmasını umursaması cahillik yüzünden, sırf umursamadığından değil. Yani eğitim ve bilginin çözemeyeceği hiç bir sıkıntı değil ki, bu yönde ilerleme var. Yeni jenerasyon umursuyor.

Ayrıca Lutris mutris hikaye artık eskide kaldı, bir oyunu Steam'den satın alıp oyna dediğin anda SteamPlay üzerinden protonla oyun anına açılıyor. Ayrıca Steam Deck sayesinde durum her gün iyileşiyor. Sırf daha yeni yeni başladı diye kötü olmak zorunda değil, yavaş yavaş bebek gibi adım adım ilerliyor ve sonunda bir bebeğin büyüdüğü gibi büyümesi umuduyla.

Ayrıca Microsoft kendi topuğuna sıkıyor sürekli. Yok WebCam zorunlu yok TPM zorunlu, fakir ya da para harcamak istemiyen biri sırf Windows istedi diye yeni PC mi alacak? Adam nasıl TPM baypas işlemlerini falan yapacak (madem ortalama kullanıcdan konuşuyoruz.) Yapamayacak, adam ya alternatif arayacak ki bu ya Linux'ya Mac ya da yeni bilgisayar. O kadar da geleceksiz değişl hiçbiri.

Yeniliğe açık olun, bende Windows kullanıcısıydım Allah'ın bir Arch bağımlısı zorladı geçtim Linux'a bayıla bayıla kullanıyorum. En sevdiğim distrolarıda buldum... iyiyim yani. Sırf gizlilik için değil sadece daha iyi bulduğum için kullanıyorum dostum .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…