Rig kurulum tavsiyesi

Bu riserların kabloları falan aşırı kısa. İnsanlar bunları tek anakarttan diğer kartlara nasıl dağıtıyor onu anlayamıyorum.
O takılı olan USB kablosununu isterseniz 1 metre bile alabilirsiniz. USB 3.0 olan USB'den USB'ye istediğiniz kabloyu kullanabilirsiniz.
1000₺ altı olmasına gerek yok. 7 taneye kadar takabileceğimiz bir anakart yok mu? Yada 5 li rig kurup 2 taneyide pc de çalıştırabilirim. İleride 2 kart daha eklersem diye söylüyorum.
Hocam oyuncu anakartlarında 5'den fazla slotu olan görmedim. X16 slotunda altta paylaştığım aparatı takarsanız toplam 8 tane ekran kartı takabilirsiniz. Eğer çoğaltıcı kullanmadan 5'ten fazla ekran kartı takabileceğiniz anakart istiyorsanız mining anakartlarına bakmanız gerekiyor. Onların fiyatları da 1700 TL'den başlıyor ve elinizde bulunan işlemcilerden takamayacağınız için yeni işlemci almanız gerekiyor. Hem de ileride satmanız gerekirse satmanız zor olur. Bence çoğaltıcı kullanmak çok daha mantıklı.

O takılı olan USB kablosununu isterseniz 1 metre bile alabilirsiniz. USB 3.0 olan USB'den USB'ye istediğiniz kabloyu kullanabilirsiniz.

Hocam oyuncu anakartlarında 5'den fazla slotu olan görmedim. X16 slotunda altta paylaştığım aparatı takarsanız toplam 8 tane ekran kartı takabilirsiniz. Eğer çoğaltıcı kullanmadan 5'ten fazla ekran kartı takabileceğiniz anakart istiyorsanız mining anakartlarına bakmanız gerekiyor. Onların fiyatları da 1700 TL'den başlıyor ve elinizde bulunan işlemcilerden takamayacağınız için yeni işlemci almanız gerekiyor. Hem de ileride satmanız gerekirse satmanız zor olur. Bence çoğaltıcı kullanmak çok daha mantıklı.
Sayın hocam sizi yoruyorum ama son bir şey söyleyeceğim. Bende 5 adet ekran kartı çok sayıda pc var. Bunlar gereksiz çalışsın istemiyorum.

B450M S2H​

Bu anakartta 3 adet riser girişi var. 550W güç kaynağı mevcut. 12v dan 500 veriyor desek.
Takacağım ekran kartları 300w çekecek. Ancak güç kaynağından sadece 2 tane 8 pin geliyor. 2 tane çoklayıcı ile 4 tane yapsam rahat kullanabilirim değil mi.
Anakarttaki ekran kartına 1 tane 8 pin
Riser ve riserdakika anakart için 2 tane 8 pin
Riser için sata kablosu riserdaki 1660ti için 8 pin yaparsam sorun olur mu?

Diğer sistemde de anakarta 3060
8 pin çoklayıcı ilede risera 1 adet 6 pin ve riserdaki 3060ti için 8 pin yapsak nasıl olur bu düşüncemiz. 2 pc 5 Ekran kartı oluyor.

Bu anakartta 3 adet riser girişi var. 550W güç kaynağı mevcut. 12v dan 500 veriyor desek.
Takacağım ekran kartları 300w çekecek. Ancak güç kaynağından sadece 2 tane 8 pin geliyor. 2 tane çoklayıcı ile 4 tane yapsam rahat kullanabilirim değil mi.
Anakarttaki ekran kartına 1 tane 8 pin
Riser ve riserda ki anakart için 2 tane 8 pin
Riser için sata kablosu riserdaki 1660ti için 8 pin yaparsam sorun olur mu?
Sorun olmaz. B450M S2H buluanan sisteme söylediğiniz gibi 3 tane ekran kartı bağlayabilirsiniz.
Diğer sistemde de anakarta 3060 8 pin çoklayıcı ilede risera 1 adet 6 pin ve riserdaki 3060ti için 8 pin yapsak nasıl olur bu düşüncemiz. 2 pc 5 Ekran kartı oluyor.
Evet, böyle de mantıklı oluyor. Hem daha az masraf etmiş oluyorsunuz ama tek sıkıntısı 2 tane kasa çalıştıracağınız için kasalarda bulunan kasa, anakart, RAM, işlemci gibi bileşenleri satmamış olacaksınız. Ayrıca çok etki etmese de 2 tane anakart çalıştırdığınız için toplam tüketiminiz 100w civarı artacaktır.

Sorun olmaz. B450M S2H buluanan sisteme söylediğiniz gibi 3 tane ekran kartı bağlayabilirsiniz.

Evet, böyle de mantıklı oluyor. Hem daha az masraf etmiş oluyorsunuz ama tek sıkıntısı 2 tane kasa çalıştıracağınız için kasalarda bulunan kasa, anakart, RAM, işlemci gibi bileşenleri satmamış olacaksınız. Ayrıca çok etki etmese de 2 tane anakart çalıştırdığınız için toplam tüketiminiz 100w civarı artacaktır.
Yani direkt psudan gelen 2 adet 8 pini çoklayıcı ile 4 yapmanın bir sakıncası yok doğru anlıyorum değil mi? Kasa başı ekran kartı tüketimleri dışı ortalama 50w mı harcıyor. Bütün fanlar anakart ram işlemci vs.

Yani direkt psudan gelen 2 adet 8 pini çoklayıcı ile 4 yapmanın bir sakıncası yok doğru anlıyorum değil mi?
Mining için sıkıntısı bulunmuyor çünkü zaten ekran kartının TDP değerinin %58 civarını kullanıyoruz. Normal kullanımda sıkıntı olabilir ama zaten riser ile normal kullanımda düzgün performans alamayacağınız için kimse riser ile normal kullanmıyor.
Kasa başı ekran kartı tüketimleri dışı ortalama 50w mı harcıyor. Bütün fanlar anakart ram işlemci vs.
O işlemciye ve diğer bileşenlere göre değişiyor. Benim ölçtüklerim 1 tane kasa için ekran kartı dışında 55-94w arasında.

Mining için sıkıntısı bulunmuyor çünkü zaten ekran kartının TDP değerinin %58 civarını kullanıyoruz. Normal kullanımda sıkıntı olabilir ama zaten riser ile normal kullanımda düzgün performans alamayacağınız için kimse riser ile normal kullanmıyor.

O işlemciye ve diğer bileşenlere göre değişiyor. Benim ölçtüklerim 1 tane kasa için ekran kartı dışında 55-94w arasında.
Mesela 3060ti riser ile bağlayacağım. yaklaşık 140W çekiyor. PSU dan gelen 2 adet 8 pinin tekine çoklayıcı takacağız. 1 adet olan 8 i 2 adet yapıp risera ve 3060ti' a güç vereceğiz. Bu senaryoda bir sıkıntı yok yani. Risera gücü ya pin ile yada sata ile veriyoruz değil mi.

Mesela 3060ti riser ile bağlayacağım. yaklaşık 140W çekiyor. PSU dan gelen 2 adet 8 pinin tekine çoklayıcı takacağız. 1 adet olan 8 i 2 adet yapıp risera ve 3060ti' a güç vereceğiz. Bu senaryoda bir sıkıntı yok yani. Risera gücü ya pin ile yada sata ile veriyoruz değil mi.
Sata olayını sadece 90w ve altında güç tüketen ekran kartları için önerebilirim. 3060 Ti için 8 pini çoklayarak takmalısınız.

Sata olayını sadece 90w ve altında güç tüketen ekran kartları için önerebilirim. 3060 Ti için 8 pini çoklayarak takmalısınız.
Öyle yapacağım zaten hocam. Özet olarak
1.Pc de 2 adet 8 pin var. 1 tanesi için 8 pin çoklayıcı yapacağım ve 3 adet 8 pin olacak.
1.pc de anakartta 3060 // 3060 için 1 adet 8 pin
Riserda 3060ti // ti için diğer 8 pini çoklayarak riser ve karta takıp güç vereceğim.

2.pc de 2 adet 8 pin var. 2 tanesini de çoklayarak 4 adet yapacağım.
2.pc de Anakartta 3060 // 3060 işin 1 adet 8 pin
Riserda RTX 2060 // 2060 için hem kartta hem riserda pin kullanacağım.
2. Riserda 1660ti // 1660ti için kartta 8 pin riserda sata kullanacağım.
Hocam birde

Linkteki ürünün V009S PLUS olanını alacaktım ama 8 kapasitörlüsü çıkmış galiba.
Linkte 8 kapasitörlü V010X ve
8 kapasitörlü V009C PLUS mevcut. Ne öneriyorsunuz. Hangisini alayım. 2 adet alacağım.

Birde sanırım üstteki senaryo için
Bundan 2 adet daha almam lazım. 1 adet almıştım zaten.

Son düzenleme:
Öyle yapacağım zaten hocam. Özet olarak
1.Pc de 2 adet 8 pin var. 1 tanesi için 8 pin çoklayıcı yapacağım ve 3 adet 8 pin olacak.
1.pc de anakartta 3060 // 3060 için 1 adet 8 pin
Riserda 3060ti // ti için diğer 8 pini çoklayarak riser ve karta takıp güç vereceğim.

2.pc de 2 adet 8 pin var. 2 tanesini de çoklayarak 4 adet yapacağım.
2.pc de Anakartta 3060 // 3060 işin 1 adet 8 pin
Riserda RTX 2060 // 2060 için hem kartta hem riserda pin kullanacağım.
2. Riserda 1660ti // 1660ti için kartta 8 pin riserda sata kullanacağım.

Hocam birde

Linkteki ürünün V009S PLUS olanını alacaktım ama 8 kapasitörlüsü çıkmış galiba.
Linkte 8 kapasitörlü V010X ve
8 kapasitörlü V009C PLUS mevcut. Ne öneriyorsunuz. Hangisini alayım. 2 adet alacağım.

Birde sanırım üstteki senaryo için
Bundan 2 adet daha almam lazım. 1 adet almıştım zaten.
Hocam ben V009C Plus ürününü aldım ama 10 dakika sonra ekran kartına OC yaparken bozuldu sonra da çalışmadı. Belki bana bozuk ürün gelmiş olabilir. Sonra 4 kapasasitörlü modeli aldım. V009S 3 aydır sorunsuz çalışıyor.

Hocam ben V009C Plus ürününü aldım ama 10 dakika sonra ekran kartına OC yaparken bozuldu sonra da çalışmadı. Belki bana bozuk ürün gelmiş olabilir. Sonra 4 kapasasitörlü modeli aldım. V009S 3 aydır sorunsuz çalışıyor.
4 ten devam diyorsun yani :D Ozaman 2 tane riser 2 tanede kablo alıyorum.
Bir mesajınızda 8 pinlerin 150w güç verebildiğini söylemiştiniz. Biz şimdi 1 adet 8 pini 2 adete çevirirsek 2 adet olduğunda 150 150 mi verecek 75 75 mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı