Riskli binalarda oturma izni olması sorunu

Makaleler
1
Daha fazla  
Bu şehirde binalar ortalama 5 katlı. Yani 4 daire kapasiteli katlar olduğunu düşünürsek her binada en az 20 blok var. 20 bloğun hepsine 4 kişilik aile düşüyor desek çok kötü bir tablo ortaya çıkar. Bu riskli ilan edilen binalar da yıkılmıyor diye biliyorum. Ve bu fay en az 6.5 en çok 7.1 deprem üretebiliyormuş. Ama bu rakamlar pek mantıklı gelmiyor bana çünkü ova tarzı bir şehir. Bu riskli ilan edilen binalarda oturma izni neden hala veriliyor bunun mantıklı bir nedeni var mı? Misal olarak herkese tokiden sıfır evi bedava verse yıkımın maliyetinden daha az zarar eder ki bu tabi ki saçma. Ama bunları yıkıp biraz kira desteği sağlamaları makul değil mi?

Çünkü insanların parası yok.

Binası kötü olup birisi kendisine senin binanı yıkıp eşit veya daha iyi imkanları olan (metrekaresi, oda sayısı vb.) daha dayanıklı binayı yapıp sana vereceğiz. Bu sırada da kiracıysan kalite kaybetmeden aynı parayı ödeyeceğin kira ev, ev sahibiysen aynı parayı ödeyeceğin kira ev ayarlayacağız. Bunların hepsini ücretsiz yapacağız diyen birine hayır diyecek biri olduğunu sanmıyorum.

TOKİ bedava evi herkese vermiyor. Parayla uygun fiyata alıyorlar veya şehit ailesi falan oluyor. Onların bile bazısına sonradan para istendiği söyeniyor.

Devletin herkese bunu yapacak parası yok. Varsa da başka yere harcaması gereken paradan kısmış olur.

Çünkü insanların parası yok.

Binası kötü olup birisi kendisine senin binanı yıkıp eşit veya daha iyi imkanları olan (metrekaresi, oda sayısı vb.) daha dayanıklı binayı yapıp sana vereceğiz. Bu sırada da kiracıysan kalite kaybetmeden aynı parayı ödeyeceğin kira ev, ev sahibiysen aynı parayı ödeyeceğin kira ev ayarlayacağız. Bunların hepsini ücretsiz yapacağız diyen birine hayır diyecek biri olduğunu sanmıyorum.

TOKİ bedava evi herkese vermiyor. Parayla uygun fiyata alıyorlar veya şehit ailesi falan oluyor. Onların bile bazısına sonradan para istendiği söyeniyor.

Devletin herkese bunu yapacak parası yok. Varsa da başka yere harcaması gereken paradan kısmış olur.
Neye harcadıklarını gayet iyi biliyoruz hepimiz hocam. Aksisi olsa memleket bu hale gelmezdi.

Neye harcadıklarını gayet iyi biliyoruz hepimiz hocam. Aksisi olsa memleket bu hale gelmezdi.
Google'a soruyorum, deprem vergisi ne kadar toplandı diye. Çıkan bir haber sitesi. Herhalde sizin için güvenilirdir. 86 milyar toplanmış.

1'i bodrum 4 katı olan, 8 daireli bir binanın maliyeti 1 milyon lira olsa 86 bin bina yapılır. 4 kişi kalsa 30 kişi bina başı. Tüm ülkenin parasıyla 2,5 milyon kişilik bina yapılıyor. Bence bir bina çok daha fazla tutuyordur bu arada. Bu parayı devlet çerez diye yer.
Diyanet'in yıllık bütçesi 34 milyar. Millet 2 namaz kılsın 2 gömülsün diye bu kadar para. Köylerde halktan birisinin çok rahat şekilde yapabileceği bir şey.

Bir devlet için öyle çok büyük paralar değil bunlar. Yani o deprem vergisi hiçbir şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı