Daha fazla
Pazar günü motorla seyahat ederken bir anda motor istop etti ve tüm elektrik gitti. Biraz bekledikten sonra motordan "çat" (sigortanın geri atmasını andıran bir ses) diye bir ses geldi ve hemen kontağı çevirdim. Gösterge geri gelmişti; ardından marş tuşuna bastım ve motordan sağlıksız kranklama sesleri (uğultu) gelmeye başladı. Motor daha 65 kilometrede ve ne yandı çok merak ediyorum. Vurdurmayı denemedim ve bu şartlarda sağlıklı olur mu emin değilim.
Akü bitmiş olabilir diyenler için:
Aküyü eve geldiğimde şarj ettim ve tekrar marş vermeyi denedim. Bu sefer gösterge, sinyaller vs. çalışıyordu ama marş motorunun kendisi çalışmıyordu. Sadece motorun sele altı veya ön-panel kısmından gelen bir "tak" sesi vardı. Tahminimce bu ses marş rölesinin kontaklarını açıp kapatma sesi. Yani röle sağlıklı çalışıp marş motorunu döndürmediği için marş motorunun yanmasından şüpheleniyorum.
Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu? Çünkü motorun marş sistemi devrede değilken aniden istop edip marşta sıkıntı çıkarması hayrı alamet değil gibi geliyor.
Akü bitmiş olabilir diyenler için:
Aküyü eve geldiğimde şarj ettim ve tekrar marş vermeyi denedim. Bu sefer gösterge, sinyaller vs. çalışıyordu ama marş motorunun kendisi çalışmıyordu. Sadece motorun sele altı veya ön-panel kısmından gelen bir "tak" sesi vardı. Tahminimce bu ses marş rölesinin kontaklarını açıp kapatma sesi. Yani röle sağlıklı çalışıp marş motorunu döndürmediği için marş motorunun yanmasından şüpheleniyorum.
Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu? Çünkü motorun marş sistemi devrede değilken aniden istop edip marşta sıkıntı çıkarması hayrı alamet değil gibi geliyor.
Son düzenleyen: Moderatör: