Robotik kodlama nasıl öğrenilir?

akobia1

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2020
Mesajlar
378
Çözümler
1
Selam, şu anda temel seviyede C# biliyorum, uygulama geliştirmek ve oyun için C# devam edeceğim.
Fakat küçüklüğümden beri en sevdiğim şey olan yazılım ve robot alanında ilerlemek istiyorum.
Bunun için C++ ve Python öğrenmek istiyorum.
Yapmak istediğim şeyler: Yapay zeka, Tolga Özuygur gibi projeler, drone, İHA, SİHA gibi teknolojiler. (ek olarak hobi amaçlı oyun geliştirme; C#, Unity, C++, Unreal Engine)
Bu tarz projeler için başta C++ bilmem gerekiyor sanırsam.

Bu yıl sanırım mezuna kalacağım seneye üniversiteye gireceğim. Yazılım konusunda birçok alanda kendimi geliştirebilir miyim?
Hem oyun geliştirip hem robot yapıp hem de Back-End (veri, otomasyon vb) işler yapabilir miyim?
Yoksa kendimi bir alanda mı geliştirmeliyim?
 
Kariyerinizi robotik kodlamada devam ettirmek istiyorsanız mühendislik (bilgisayar, makine, elektrik elektronik vb.) şart, hatta iha/siha tarzı şeyler istiyorsanız, Aselsan, Tusaş vb. savunma sanayi firmaları için üst düzey okullardan diploma olmazsa olmaz bir şey. Önceliğiniz üniversite sınavı olmalı, C++ mı öğreneyim, Python mu çalışayım, yazılımda nasıl gelişirim sorusu vs. şu an gündeminizde olmamalı.

Hem oyun geliştirip, hem robot yapıp hem de back-end işler profesyonel dünyada yapılmıyor, seçtiğiniz alanda kariyerinize devam ediyorsunuz, hobi olarak akşam mesainiz bitince oyun falan geliştirebilirsiniz tabi (hobi olarak iha kodlayamazsınız tabi bu arada), öncelikle üniversiteye girip, okurken kendinizi geliştirip, mezun olunca da istediğiniz bir pozisyonda iş bulmanız gerekiyor, bunlar daha sonrasının konuları, şu anda bunlara odaklanmayın.
 
Kariyerinizi robotik kodlamada devam ettirmek istiyorsanız mühendislik (bilgisayar, makine, elektrik elektronik vb.) Şart, hatta iha/siha tarzı şeyler istiyorsanız, ASELSAN, tusaş vb. savunma sanayi firmaları için üst düzey okullardan diploma olmazsa olmaz bir şey. Önceliğiniz üniversite sınavı olmalı, C++ mı öğreneyim, Python mu çalışayım, yazılımda nasıl gelişirim sorusu vs. şu an gündeminizde olmamalı.

Hem oyun geliştirip, hem robot yapıp hem de Back-End işler profesyonel dünyada yapılmıyor, seçtiğiniz alanda kariyerinize devam ediyorsunuz, hobi olarak akşam mesainiz bitince oyun falan geliştirebilirsiniz tabii (hobi olarak İHA kodlayamazsınız tabii bu arada), öncelikle üniversiteye girip, okurken kendinizi geliştirip, mezun olunca da istediğiniz bir pozisyonda iş bulmanız gerekiyor, bunlar daha sonrasının konuları, şu anda bunlara odaklanmayın.

Robotik kodlamada kariyer konusunda emin değilim alanları görüp ona göre seçeceğim.
Şu an kendimi bu alanlarda geliştirebileceğim tavsiyeleriniz var mı?
 

Geri
Yukarı