Yazılım nasıl öğrenilir?

Benim kast ettiğim, kişi daha denemeden o alanla ilgili bir çalışma yapmadan, kütüphaneleri tanımadan, programlamanın mantığını oturtmadan nasıl spesifik bir alan seçecek onu söylüyorum.

Python'u temel seviyede adam akıllı öğrenir ve diğer alanların zorluklarıyla ilgili araştırma yapar, spesifik bir alanı seçer, bunla ilgili öğrenmesi gereken dilleri ve framework'leri, kütüphaneleri, öğrenir ve bu süreçten sonra o alanla ilgili çalışmaya başlar. Programlamaya başlamadan önce ben de oyun geliştiririm diye düşünüyordum fakat başladıktan sonra zannettiğim gibi olmadı.

Başladıktan sonra ise framework'lere bağlı kalmadan saf Python kodu yazmanın çok zevkli olduğunu keşfettim, çünkü analitik zekayı kullanmak ve her şeyi kendi mantığınla yazmak çok hoşuma gitti ve bu alandan devam etmeye karar verdim. Bu alanda devam ederken web alanını da işim sayesinde deneyimledim ve hoşuma gitti.

En başta oyun geliştirerek başlasaydım, muhtemelen hüsranla sonuçlanacak ve programlamayı bırakacaktım fakat öyle olmadı. İyi ki de olmamış.

Geniş iş imkanları Java'da var ama Python'da yok mu ya da Javascript'te? Hala tek amacı paraysa diyorsun, tek amacı para olup bu işte başarılı olan bir kişiyi görmedim. Hepsi işlerine gelmeden bıraktı. Python öğrenmenin amacı genel programlama konseptini hızlı bir şekilde kavramasını sağlamak. Alakasız dil derken anlamadım. Python'daki temel programlama bilgilerinin hepsini diğer dillerde hızlı bir şekilde kullanabilir.

Senin mantığınla diyelim ki; ben machine learning alanına yönelmek istiyorum, zira yapay zekaya çok ilgim var. O zaman hemen başlamalıyım değil mi? Sonuç ne? Tabii ki hüsran. Sonra programlama ne kadar zormuş diyerek programlamayı bırakacağım. Süreklilikten kastım budur.

Kişinin isteğinin önemi yoktur diye bir genelleme yapmadım. Kişi programlama temellerini öğrendikten sonra mantıklı bir seçim yapmalıdır, o seçeceği dilin de ne olduğunun bir önemi yok, tamamen kişinin zevkine kalmış. Öğrenim kolaylığı ve temeli anlaması açısından Python öğrenmenin nesi yanlış?

Başlangıçta Java öğrenen bir insanın düşüncesi de diğer dillerin de benzer olduğu yönünde olacak ve muhtemelen hemen bırakacak.

Eki Görüntüle 1359536
Bundan sonra yazdığın cevaplar ardına cevap vermeyeceğim, benim açımdan hiçbir çıkarım olmamasına rağmen bir saattir bunu tartışıyoruz, arkadaşın konusunu baltalamanın bir gereği yok. Herkes kendi düşüncesine sahip ve herkes fikirlerini arkadaşa sundu, ne sen benim fikrimi değiştireceksin ne de ben seninkini.
Hocam bende c++ öğreniyorum. Bana ne tavsiyeler verirsiniz? Bir de ingilizceyi nasıl geliştirdiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı