ROG 2070S ekran kartı tutacağı ve LED pinleri

mosyz

Centipat
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese merhabalar, konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum daha yeni bir üyeyim. Bir bilgisayar topladım ve ekran kartım için bir holder aldım.

Kasam bu: Kasa
Ekran kartım: ROG STRIX 2070 Super.
Holder: Ekran Kartı Tutacağı
Anakart: Anakart

Power da kasanın yanında seçtiğim 700W Gold modüler bir Power.

Sorum ise ekran kartı tutacağının yorumlarında 3 pin 4 pin vs bir şeyler belirtilmiş ve pek bilgim yok. Anakartımda bu girişler var mı? Ekstra kablo almama gerek var mı?
 
Şimdi aldığın ekran kartı tutacağında RGB ledler var ve bu ledleri çalıştırıp efekt verebilmen için RGB kontrolcü gerekiyor. Anakartında bu görevi üstlenecek pinler mevcut. Ekran kartı tutacağının kablosunu o pinlere geçireceksin ve yazılım ile ledleri kontrol edeceksin. Yada kasanın led kontrolcüsüne bağlayabilirsin. Resim ekledim burdaki pinlere takacaksın. Ek olarak tutacaktaki ledler adreslenebilir olduğu için A kısmına takarsan daha her ledi tek tek kontrol edebilirsin.
lighting-full.png
 
@AcarCnr çok teşekkür ederim kral yardımınız için gerçekten içim rahatladı. İki sorum daha olacak mazur görün. Kasamda 4 adet RGB fan mevcut bunları da bu pinlere mi takacağım? Çünkü o zaman sanırım yetmeyecek pinler. İkinci sorum ise, adreslenebilir olarak taktığımda Aura Sync yazılımı üzerinden mi kontrol edeceğim LED'leri?

Şimdi tekrar baktım attığınız resimde de 4 pin üzerinden takılıyor göstermişsiniz, yorumlarda ise alan arkadaşlar ürünün 3 pin 5 v olduğunu 4 pin olmadığından LED'leri çalıştıramadıklarını falan söylemişler yaşar mıyım böyle bir durum?

Şimdi aldığın ekran kartı tutacağında RGB LED'ler var ve bu LED'leri çalıştırıp efekt verebilmen için RGB kontrolcü gerekiyor. Anakartında bu görevi üstlenecek pinler mevcut. Ekran kartı tutacağının kablosunu o pinlere geçireceksin ve yazılım ile LED'leri kontrol edeceksin. Ya da kasanın LED kontrolcüsüne bağlayabilirsin. Resim ekledim buradaki pinlere takacaksın. Ek olarak tutacaktaki LED'ler adreslenebilir olduğu için a kısmına takarsan daha her LED'i tek tek kontrol edebilirsin.
Eki Görüntüle 838425
 
@mosyz zaten adreslenebilir LED'ler 3 pin çıkışlı oluyor. 1 tanesi +5V veya +12V enerjinin girdiği V pini, ortadaki Data (D) pini yani LED'ler ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı kurup sinyal alıp gönderecek pin, sonuncusuda ground GND (-) pini. Anakartlarda 5V ve 12V için kullanmak için kısa devre yapılacak yer oluyor, anakart kitapçığından yazıyor olması lazım. Yani 3 pin var, baştaki headeri çıkarıp diğer tarafa geçirmen gerekiyor. Bazı anakartlar ise sadece 5V veya 12V sabit verebilir. Benim Gigabyte anakartımda ikisinden birisini seçebiliyordum. Sen A soketinin olduğu yerin fotoğrafını gönderirsen daha çok yardımcı olabilirim. Orada 3 pinli giriş olması gerekiyor. Anakartının manuelini siteden indiremedim, açmaya çalışınca hata veriyor. Son olarak daha fazla adreslenebilir şerit LED takmak içinde ya çoğaltıcı alacaksın ya da Corsair'in RGB kontrolcüleri var onlardan alıp her LED şeridi ve fanı bağlayıp iCUE programı ile kontrol edebilirsin. Yada buna benzer diğer markaların kontrolcüleri.

Aşağıdaki gibi ürünler alabilirsin.


 

Yeni konular

Geri
Yukarı