ROG Ally Z1 kullanım ve servis deneyimleri

Vatan Bilgisayar Eskişehir şubesinden Asus marka ROG Ally Z1 Extreme el konsolu satın aldım.

(İlk kısım konsolun incelemesi)

Cihaz güzel bir kutu içerisinde geliyor, ayakta durması için kağıt hamurundan ROG kabartmalı bir parçası da bulunuyor.
Cihazın kendisi gerçekten inanılmaz görünüyor, sadece bakması bile daha çok kullanmaya teşvik ediyor. Dokumatik OLED ekrana sahip, ekran çözünürlüğü düşük olsa da küçük bir ekranı olduğundan bence fazlasıyla yeterli. Cihaz pili tamamen zorladığında 2 saatten biraz daha fazla gidiyordu yani Türkiye içi uçuşlarda sizi tüm yolculuk boyunca götürücektir diyebilirim. Küçük ve sessiz bir cihaz olmasına rağmen laptoplar gibi bir ısınma söz konusu değil. Cihaz gücü benim için yeterliydi ancak günümüz oyunları maks grafiklerde kendi çözünürlüğünde açtığınızda ne yazıkki 60fps in altını görüyor. Cihazın elle tutuşu biraz zor, ekran klavyesini kullanması gerçekten güç. Cihaz W11 kullanıyor ve bazı hataları var. Fakat bütün sorunlarına rağmen bence güzel bir cihaz. Şuanki fiyatı verilip alınır mı... bence alınmaz, bu cihaz için gerçekten çok yüksek bir rakam ~40.000₺. Ben bu fiyatın çok altına bulduğum için aldım zaten.

(Vatan Bilgisayar ve Teknoser Yetkili Servis İncelemem burdan sonraki kısım)

Cihazı alalı birkaç ay olmuştu ancak cihazımın hoperlörlerinde bir sorun oluştur. 5/10 dakika kullanımın ardından sağ veya sol hoparlör sesi %5~10 vermeye başlıyordu, bazen bu arıza yer bile değiştiriyordu. İnternetten araştırdım, insanların önerdiği çözümleri denedim ancak hiçbiri sonuç vermedi. Bu arızanın kronik bir arıza olduğunu ve birçok cihazda olduğunu öğrendim. Bundan ötürü cihazımı Mall of İstanbul Vatan Bilgisayara götürdüm. Gerçekten çok ilgili ve cana yakınlardı, oradaki deneyimimden çok memnun kaldım diyebilirim.

Üzerinden 3 hafta geçti ancak bana cihazınız hala serviste yazısından başka bir mesaj gelmedi ve aramaya karar verdim. Teknoser Yetkili Servisin telefon numarası yokmuş, mail yoluyla ulaşılıyormuş, onlara mail attım. Vatan bilgisayarı da aradım, bana serviste olduğunu bilgileri olmadıklarını söylediler.

Cihazım servise ulaşalı 15 iş günü olmuştu ve 1 ay geçmişti. Teknoser bana hiçbir yanıt dönmemişti ve tekrar Vatanı aradım, cihazın tamir sürecinde olduğunu ve ücret çıkarıldığını, ücreti müşteri memnuniyeti için Vatan bilgisayarın ödeyeceğini, 20 iş günü sonra değişim talep edebileceğimi söylediler.

Bugün 20 iş günü doldu ve tekrar Vatan bilgisayarı aradım. Cihazın hala tamirde olduğunu ve geçen sefer söylenin aynısını söylediler. 20 iş günü dolduğu için değişim talep ettim ancak müşteri hizmetlerinde konuştuğum kişi reddetti. Cihazın tamirde olduğunu ve değişim talep edemeyeceğimi, ücret çıkarıldığını söyledi. Değişim talep ettiğimi çok kez söyledim ve en sonunda Tüketici Hakem Heyetine başvuracağımı söyledim. Bunu söylediğim an iyi günler deyip suratıma kapattı Vatan Bilgisayar müşteri hizmetleri.

Sonuçta

Asus ROG Ally Z1 Extreme gerçekten güzel bir cihaz ancak fiyatını hakettiğini düşünmüyorum.

Teknoser Yetkili Servis hakkında bu deneyimimden yola çıkarak kesinlikle güvenilmez ve tüketiciyi dolandırmaya yönelik haraket eden, kesinlikle ulaşılamayan bir servis.

Vatan Bilgisayar da yine bu ve geçmiş deneyimlerimden yola çıkarak diyebilirim ki güvenilmez ve sorunu çözmeye yardımcı olmayan, tüketici mağduriyetini hiç umursamayan, "Tüketici Hakem Heyeti"ni duyunca suratınıza kapatan bir yer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı