Arkadaşlar bu problemi laptopu aldıktan 2 gün sonra bende yaşadım, ben çözümü şu yolla halletim yani daha doğrusu halletiğimi düşünüyorum çünkü problemi 2-3 gündür yaşamıyorum.
-İlk adımda MyASUS indirdim ve tüm güncellemeleri kontrol ettim toplamda 2 güncelleme gerçekleştirdi.
-Google üzerinden Intel driver Support asistan uygulamasını indirdim indirme sırasında hem web tarayıcı bilgisayardaki eksik driverları taradı toplamda 4 eksik driver buldu bunların hepsini yükle dedim.
-Intel driver Support asistan yüklendi buradada güncellemeleri kontrol ettiğimde 2 güncelleme de burada gerçekleştirdi sonra bilgisayarı kapatmamı istedi, kapatıp açtığımda tüm güncellemeleri her yerden kontrol ettim ve her şey güncel görünüyordu ve problem çözülmüştü.
İnşallah. Sizlerin de problemleri çözülür.
Arkadaşlar sorun tekrar ortaya çıktı hiç durduk yere muhtemelen iade edeceğim.
Biraz yardım aldım arkadaşlar şöyle bir durum var sorunu 2 kaynağı var enerji tasarrufu ayarları ve FreeDOS gelen laptoplarda ekran kartını öncelik olarak görmüyor bunu sizin ayarlamanız gerekiyor.
Bu yüzden altaki resimde görünen ekran modunu sadece NVIDIA olarak ayarlamalısınız şimdilik benimsorun çözüldü ileride tekrara konuyu güncellerim.